keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Unohtuneet treenit

Vaikka viime aikoina on treenattukin ahkerasti, olen unohtanut kirjata treenejä ylös. Ei auta kuin aloittaa siitä mistä on vielä muistikuvat.

Perjantaina oli taas nuorten koirien tokorinki. Vimma teki ensimmäistä kertaa paikkaistumisen muiden koirien kanssa, mutta siinä ei ollut mitään ongelmaa. Päivän teemana oli kisaharjoitukset. Liikkeiksi olin valinnut liikkeestä seisomisen, ruudun, noudon ja liikkeestä istumisen. Vimma tekikin nämä oikein mukavasti. Ainoastaan istui seisomisen, koska olin hinkannut pelkkää istumista lämmittelyssä. Myös seuraaminen meni aika keulimiseksi. 

Ennen ringin treeniä treenasivat muut koirat. Liekki harjoitteli rallytehtäviä viikonlopun kisoja varten. Tinja sai tehdä kuuntelu-/erottelu tehtävän noudon ja kierron erottelulla. Hilla puolestaan teki kaikenlaista sekalaista, mutta ei mitään järkevää. 
Tämän viikon maanantaina Vimmalle liikkuroitiin koko AVO-luokka läpi. En palkannut Vimmaa kertaakaan välissä, mutta Vimma ei tuntunut tätä kaipaavan. Loppuun kaikki koirat (siis minun neljä ja yksi ylimääräinen) tekivät paikkiksen yhdessä. Liekki sai olla perheen ulkopuolisen koiran vieressä, joka oli sille erinomaista kokemusta olla tutun ja luotettavan koiran vieressä. Vimma puolestaan näytti siltä, että tekisi ihan kaikkea muuta mieluummin kuin olisi paikallaan, vaikka kyllä se paikallaan pysyikin.

Vimman AVO-liikkuroituna
Seuraaminen: Vimma keskittyi hyvin ja paikkakin oli suurimman osan ajasta hyvä. Juoksu, hidas ja peruutus onnistui hyvin. Takapään käyttö käännöksissä saisi olla ajoittain parempi.
Liikkeestä istuminen: Seuraamisessa Vimma edisti todella paljon, mutta onnistui jäävässä hyvin.
Luoksetulo: Hieman olisi vauhti saanut olla parempi ihan loppuun saakka. Vimma istui eteen vinoon.
Liikkeestä seisominen: Sama kuin liikkeestä istumisesta eli edisti seuraamisessa todella paljon. Vimma oli myös liikuttanut etutassuja, kun kävelin taakse.
Kierto: En kerinnyt sanoa vihjesanaa ja kartio oli hieman haastavassa paikassa, joten Vimma oli hieman epävarma. Liikkeestä kuitenkin suoriutui.
Ruutu: Vimma eteni hyvin ruutuun. Loppuun tuli taas pomppiva ja Vimma ennakoi pysäyttämistä. Vimma myös nousi takaisin seisomaan maasta. Ilmeisesti makuu kylmässä hallissa oli epämiellyttävää.
Nouto: Hyvin malttoi heiton ja liikkurin käskytyksen. Pieni hidastus ehkä tuli eteen istumiseen ja paikka oli ehkä hivenen kaukana. 
Kaukot: Mun käskytyssekoilua lukuunottamatta Vimma suoriutui omasta osuudestaan hyvin. Istumisesta saa olla tarkka etteivät jää vajaiksi. 
Hyppy: Tämä avohypyllä ja onnistui kivasti. 

Pienen tauon jälkeen Vimma teki pienen korjaussarjan palkkauksen kanssa, jossa juostiin ruutuun lelulle, tehtiin luoksetuloa lelulle sekä pompun kautta sekä hetsattiin lelun kanssa kiertoa. Lisäksi vielä liikkuroitiin jäävien seuraamispätkiä niin, että katsoin Vimman seuraavan oikeassa paikassa. Ja lämmittelyksi ennen liikkuritreenejä Vimma sai tehdä jääväerottelua, jossa näkyi, että pelkkää istumista on tehty aivan liikaa.
Uusi treenikassi.
Tiistaina käytiin hallissa treenaamassa. Vimman kanssa keskityttiin ruudun eri palasiin. Lelulla ruudussa haettiin vauhtia loppuun saakka juoksemiseen ja erikseen vielä vahvistettiin maahanmenoja ruudussa. Vimma sai myös tehdä ikuisuusprojektiaan eli jääviä. Nyt kylmästi harjoiteltiin jäävät seuraamisen yhteydessä, kun peruuttaen tehden erottelu toimii jo hyvin. Umpihyppy kokeiltiin ongelmitta ja luoksetuloon tehtiin possutreenit.

Hillan kanssa saakin pohtia mitähän keinoa lähtisi käyttämään seisomispysäytyksen parantamiseen. Namin heitto ja kutsu takaisin ei toiminut, koska Hilla alkoi ennakoida voimakkaasti pysäyttämistä. Luoksetulo saa Hilla osasi juosta lelulla ja kaukojakin ehdittiin jumppailla. 

Liekki sai juosta ruutuun namialustalle ja lisäksi hinkkailtiin peruutuksia, jossa Liekki on turhan vauhdikas. Tinja vähän kertaili rallyjuttuja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti