sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Liekki ekaa kertaa kakkosluokassa


Torstaina treenattiin agilitya. Rata ei ollut mikään vaikea, mutta yksi sylkkärikohta tuotti vaikeuksia ohjaajalle sekä Liekille ja hieman Hillallekin. Vimma kun pääsi tekemään hieman pidempää pätkää, kun keppien lisäksi ei ollut muita esteitä, joita Vimma ei olisi osannut. 


Hilla meni oman treeninsä hyvin. Pujottelun yritti taas aloittaa kakkosvälistä, mutta seuraavat kerrat malttoi hakea aloituksen paremmin. Takaakierrot Hilla haki todella hyvin. Sylkkäri oli hieman haastava, mutta pienellä treenillä sekin lähti sujumaan. 

Liekki on pikkukoiraksi vielä Hillankin pahempi esteille irtoilija. Liekki kun saatiin menemään samaa rataa minun kanssa pienellä treenillä. Vaikeimmat kohdat oli tuplatakaakierto ja sylkkäri. Kepit Liekki haki ja pujotteli tosi hyvin, vaikka ihan ekalla kerralla ei malttanut jaan mennä loppuun saakka, kun itse irtosin kauemmas.

Vimma pääsi tekemään radan kahdessa pätkässä niin, että kepit jäi välistä. Vimma meni tosi hyvin ja kuunteli hyvin takaakiertokäskyt. Keinukaan ei ollut ongelma radalla ja samoin rengas meni ongelmitta. Sylkkäriäkin Vimma luki kolmesta treenarista  parhaiten. Renkaan jälkeistä estettä Vimma ei osannut lukea enkä myöskään sitä kerinnyt ohjata.


Perjantaiaamuna käytiin treenaamassa hallilla. Vimma jatkoi avotreenejään. Ruutu sujui hyvin. Taas tehtiin lelulle lähetyksiä ja erikseen maahanmenoja. Yksi ennakointi mashanmenoon tuli, mutta siitäkin päästiin nopeasti eroon. Kierto puolestaan tuotti haasteita, koska Vimman kierrot eivät olleet tarpeeksi tiukkoja ja siksi eteentulot oli vinoja. Vauhdinkin kanssa oli ongelmia, jos yritti puuttua kierron laajuuteen. Jäävät kuitenkin sujuivat todella hyvin ja seuraamisen käännösten opettelu tuntui edistävän.

Liekki oli hyvällä tuulella, joten sen kanssa päästiin tekemään asennetreenejä sekä noutoon että kiertoon. Myös ruutuun namialustalle juokseminen onnistui. Liekin kanssa aloitettiin myös puolenvaihdon edessä opettelu. Tinjakin teki sekalaisia rallytehtäviä ja muiden kiusaksi hupiagilityä. 

Hillan kanssa haettiin pysäytyksiin voimaa lelun kautta. Ruudussa lelu ruudun takana ja pysäytys ennen lelua. Kierrossa taas sivussa ja vapautus lelulle hyvästä pysäytyksestä. Toisena asiana sitten kaukojumppaa. 


Illalla vielä toiset treenit nuorten koirien tokoringissä. Vaihteeksi tuli huono kouluttaja -fiilis, kun kaikki tuntui olevan kauheaa vääntöä. Eka virhe oli aloittaa kierrosta, jossa oli lelu valmiina sivussa. Vimma jäi pahasti jumiin lelun eikä kierrosta meinannut tulla mitään. Liikkeestä istuminen ei meinannut onnistua millään ja Vimma huomasi minun pettymykseni ja istui vielä vähemmän. Kolmantena asiana Vimma ei noussutkaan kaukoissa istumaan, vaikka kaukot on ollut bravuuri. Ilmeisesti kaukot sotkeutuivat luoksetulon jätön kanssa. 

Kaikki sotkut kuitenkin saatiin lopulta sitkeydellä selvitettyä. Kaukoihin auttoi se, että yllätin Vimman käskemällä sen istumaan heti, kun olin jättänyt sen paikalleen. Vimmalla on hirveästi oletuksia liikkeiden kulusta eli saisi ruveta tekemään paljon kuuntelutreeniä. Positiivista treeneissä kuitenkin oli, että Vimma ei pahemmin edistänyt seuraamisessa. 

Paikalla oli sen verran vähän porukkaa, että Liekkikin uskalsi tehdä reippaasti liikkeitä. Saatiin hyvät asennetreenit noutamiseen ja kiertoon. Seuraamisessa näkyi jätättämistä: ilmeisesti viime aikoina on tehty liikaa peruutustreeniä. 


Viikonloppuna oli Liekin ja Hillan agilitykisat. Ne oli Liekin ensimmäiset kisat kakkosluokassa. Liekki selviytyi oikein hyvin ja kulki suurimmaksi osaksi rennosti ja reippaasti. Itsekin onnistuin olemaan suurimman osan ajasta Liekin edellä. Liekki kun hoiti oman tonttinsa hyvin ja haki todella hyvin esteitä. 

Kaksi ensimmäistä agilityrataa meni hylkäykseksi. Ensimmäisellä radalla seisoin liian pitkään valssissa esteen edessä eikä Liekki nähnyt seuraavaa estettä ja valitsi väärän. Samalla radalla Liekki yritti pujotella niin vauhdikkaasti, että ei osannut pitää rytmiä oikein loppuun saakka. Toisella radalla Liekki kääntyi keinulla ympäri: ilmeisesti olin edennyt liian kauaksi eikä Liekki uskaltanut mennä yksin kohti tuomaria. Liekki myös teki katoamistempun selän takana väärään putkenpäähän sekä loikkasi puomin alastulokontaktin yli. 

Viimeinen hyppärirata selvittiin nollalla maaliin. Toisin hieman alle sekunti tuli yliaikaa, kun jouduin korjaamaan yhden linjan takaakierroksi ja Liekki marttyyrinä ravasi tämän korjauksen. Hirveästi ei olla harjoiteltu suorasta lähestymisestä takaakiertoja ja Liekki olisi halunnut hypätä suoraan. 

Kolmosluokassa oli portugalilainen tuomari. Ensimmäinen rata oli varsin helppo, mutta kaksi muuta rataa tarjosi jo haasteita. Hirveän suuria eroja ei kuitenkaan ollut suomalaisiin rataprofiileihin. Hilla meni hyvin kontakteja lukuunottamatta. Ekalta radalta vitonen A:n kontaktilta. Etenemä oli 5,03 m/s, mutta sillä ei oltu lähelläkään nopeimpia koiria. Seuraavalta radalta myös vitonen, koska itselle tuli pieni radan unohdus ja Hilla pyörähti kepeillä pois. Okserin rima kuitenkin pysyi ylhäällä, mutta ei enää viimeisellä radalla. Viimeinen rata meni hyllyksi, koska Hilla valitsi kaksi kertaa takaakierron sen sijaan, että olisi tullut minun lähelle ohjattavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti