keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Tokotreenit

Itse ilkimys.
Viime viikon maanantaina treenattiin taas hallissa tokoa. Liekin ja Tinjan ohjelmistoon kuului avo-luokan kisamainen treeni, jossa kaikki liikkeet tehtiin putkeen palkatta. Liekki ei nollannut mitään muuta kuin liikkeestä istumisen liikkeestä seisomisen jälkeen tehtynä, teki iloisesti jopa noudon, mutta sama koira myös istui seuraamisessa perusasennossa pylly menosuuntaan... Aika paljon kaikkea pientä virhettä, mutta ei ollut Tinja paljoa parempi. Tinjan kohdalla se on ehkä surullisempaa, sillä se sentään on saavuttanut jolloin ihmeellä tottelevaisuusvalion arvon...

Vimman kanssa aloitettiin possu-treenit ja Vimman mielestä ne oli parhaat treenit ehkä ikinä. Vimma oppi hetkessä hyppäämään käskystä vasten ja erityisen paljon se tykkäsi juosta mun jalkojen välistä hakemaan lelua. Vimman kanssa kerittiin myös hinkkailla seuraamista ja kokeiltiin valmislelupalkkaa kierrossa, mutta tämä oli Vimmalle vielä liian vaikea.

Hillan kanssa sen sijaan valmislelupalkka toimi kierrossa erinomaisesti ja se ei ole ehkä ikinä tehnyt niin hienoja kiertoja. Vimma oli syönyt Hillan juoksupöksyt, joten käytössä oli tukempi malli eikä niissä selkeästi  kaukovaihdot onnistuneet niin kuin normaalisti. Juokseminen kuitenkin onnistui, joten treenailtiin lisäksi eteenmenoa, hieman seuraamista ja yksi ohjattu, jossa Hilla ei taaskaan kuunnellut ihan täysin suuntakäskyjä.

Keskiviikkona koirat kävivät treenaamassa agilityä (paitsi Tinja jumppaili kaukojen istu-maahan-istu -vaihtoja). Liekki loisti esteosaamisessa kepeillä, keinulla ja puomilla. Puomilla päästiin siirtämään namialustaa hieman kauemmas, mutta osumia tuli silti. Sen sijaan ohjauksiin tulemisessa Liekillä olisi vielä paljon harjoiteltavaa. Vimman kanssa harjoiteltiin este/kierrä/putki -erotteluja ja Vimma hallitsi nämä kohtuullisen hyvin. Mutta kiertämisessä on vielä harjoiteltavaa, koska Vimma kiersi koko esteen, jos liikuin itse esteen suuntaisesti. Hilla teki vain vähän normaalia matalemmilla esteillä, kun edelleen oli käytössä tiukemmat juoksupöksyt.

Torstaina oli olohuonetreenit, jossa Vimma harjoitteli kaukoja ja korotetulle alustalle peruuttamista sekä tunnaria. Tunnari oli Vimmalle vaikea, vaikka löysikin oman. Tunnarissa oli selkeästi epävarmuutta, koska Vimma pureskeli kapulaa. Liekki treenaili noutoja, jääviä ja seuraamista sen verran mitä olkkarissa mahtui. Tinja teki korotetulla alustalle kaukoja (i-m) samoin kuin Hilla, mutta Hillan ohjelmistoon kuului kaikki vaihdot.


Perjantaina oli nuorten koirien tokorinki. Sheltit kävivät ensin treenaamassa tokoa. Liekki pystyi olemaan suhteellisen rennosti paikkaistumisessa, kun muita koiria oli treenaassa kentällä. Ruutu oli kuitenkin Liekille liian vaikea tässä ympäristössä, vaikka muuten teki muita liikkeitä hyvin, kunhan sai olla vaan minun lähellä. Tinjaa ei haitannut yhtään häiriöt vaan teki omia höpsöttelytreenejä iloisesti.

Ringin ohjelmana oli kaukokäskyt, seuraaminen ja merkin kierto. Vimma teki avoimen luokan kaukoliikkeet liikkuroituna ja nämä onnistui tosi hyvin. Seuraamisessa takapäänkäyttö ei ollut käännöksissä alkuun paras mahdollinen ja peruutuksen jälkeen Vimma hetkellisesti tiputti kontaktin. Muuten seuraaminen meni kivasti. Kierrossa Vimma ei suostunut lukitsemaan kartioon vaan oli päättänyt mennä matalalle valkoiselle kartiolle, mutta kerran siellä käväistyään suostui sitten kiertämään korkeankin kartion. Paikkis meni Vimmalla hyvin vaikkakaan ei jaksanut pitää itseään suorassa asennossa makuussa.




Maanantaina ja tiistaina on treenattu tokoa. Vimma on edistynyt hienosti ja sen kanssa onkin ehditty parissakin päivässä treenata vaikka mitä. Maanantaina tehtiin kaikki alo-liikkeet läpi toisin luoksetulo ja hyppy soveltaen. Niissä ei ollut mitään vaikeuksia ja luoksetulon loppuasentokin on lähtenyt selkeästi paranemaan possutreenillä. 

Avoimenkin luokan liikkeet alkaa Vimmalla näyttää varsin kivalta. Ruutuun vielä tarvitaan paljon toistoja, että ajatus lentävistä pallosta häviäisi. Kiertoon on saatu kivasti tiukkuutta, kun lelu on ollut valmiina sivussa. Toisin tässä ei olla saatu vielä hirveästi otettua matkaa, kun lelu on Vimmalle aika kova juttu. Jäävät yksitellen onnistuu hyvin, mutta käskyjä Vimma edelleen toisinaan sotkee. Seuraamista myös saisi treenata enemmän. Hidasta kävelyä Vimma ei ymmärrä lainkaan, vaan heti alkaa pyllyn pyöritys ja ylityöskentely.

Liekin osalta avoimen luokan liikkeet eivät todellakaan ole hyvällä mallilla. Vähän jokaisessa liikkeessä on jotain pientä sanottavaa ja turhan monessa isoakin ongelmaa. Eniten on yritetty työstää ruutua, jossa Liekki ei vaan malta hakea oikeaa paikkaa, usein sotkee kiertoon eikä aina edes suostu juoksemaan ruutuun saakka. Tiistaina keksin laittaa namialustan ruutuun ja johan alkoi vauhtia löytyä ruutuun juoksemisessa. Ja kysymys herää miksi en keksinyt tätä aikaisemmin? Kierrossa on vähän samoja ongelmia kuin ruudussakin, mutta sitä en ole hirveästi uskaltanut tehdä. Muut liikkeet Liekki on suunnilleen tehnyt lähelle oikeaa suoritusta.

Tinjan kanssa on tehty hieman avoimen luokan liikkeitä, kun muutakaan ei ole keksitty. Hieman tiistaina kuitenkin mietin voisiko Tinjalle opetella vaikka uusia seuraamispositioita, niin silläkin olisi jotain järkevää tekemistä.

Hilla ei ole tuntunut hirveän hyvältä viime päivinä enkä oikein saa kiinni mikä sillä on ongelmana. Näennäisesti kuitenkin tekee ihan hyvin, mutta on hieman laiskan oloinen. Toisin Hilla on myös joutunut tekemään tiukat juoksupöksyt jalassa (koska Vimma söi ne paremmat...). Eteenmenoja on tehty lelulle ruudun yhteydessä. Samoin ohjattua, jossa Hilla ensimmäisen kerran vuosiin juoksi merkin ohi! Jäävät liikkeet sekä tunnari kuitenkin on sujunut hyvin. Ja seuraamistakin on yritetty hinkkailla Hillan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti