lauantai 9. marraskuuta 2019

Tokotreenejä


Viime viikon perjantaina oli nuorten koirien tokoringin treenit. Ihan hirveästi ei ehtinyt treenaamaan, koska sovittiin aluksi kokouksessa asioista. Vimma ehti kuitenkin käymään kaikki alokasluokan liikkeet läpi ja treenailemaan jääväerottelua sekä kiertoa. Hieman ruosteessa Vimma oli puolentoista viikon tauon jälkeen, mutta löytyi ne asiat sieltä, vaikka edelleen olisi vaikka mitä treenattavaa. Vimma sotkee tällä hetkellä helppojakin käskyjä toisiinsa, kuten seuraamista ja paikallaan pysymistä.


Maanantaina aloitettiin taas treenaaminen tosissaan eli valmistautuminen tuleviin tokokokeisiin. Alkaa tuntua kolme viikkoa varsin lyhyeltä ajalta, kun Liekki päätti kahden viikon taukonsa aikana unohtaa lähes kaikki tokoon liittyvä. Pelottavan iloinen Liekki kuitenkin oli eikä lannistunut ollenkaan epäonnistumisista. Turhan paljon tuli Tinja-fiboja...

Liekin kanssa painotettiin kiertoon, ruutuun ja noutoon. Kiertoa Liekki ei osannut pongata ollenkaan, joten siinä tyydyttiin hakemaan intoa kiertoo ihan lähellä. Ruutu sujui paremmin ja Liekki osasi juosta ensimmäisen ja yhden kerran hienosti perille saakka ruutuun, jonka jälkeen Liekki alkoi pysähdellä juuri ennen etunauhaa.. Tällä kertaa Liekki osasi kuitenkin noutaa (vaikkakin ei ollut kovin innokas) ja Liekki esitti hienoa seuraamista jäävissä.

Vimman kanssa kokeiltiin myös kierto ja ruutu ja sillä ei ollut mitään ongelmaa näissä. Enemmän keskityttiin kuitenkin luoksetulon ja jäävien hinkkaamiseen. Vimma osasi tehdä kaikki jäävät seuraamisen yhteydessä! Seuraamisessa hidaskin alkaa näyttää jo seuraamiselta. Kaukojakin ja siinä seisomisia jumppailtiin eteenpäin, niin Vimman ei tarvitse tehdä pelkästään alemman luokan liikkeitä.

Hillaa kohdeltiin Hillan omasta mielestä ihan väärin, kun sen kanssa hinkkailtiin vaan tylsää seuraamista ja kaukoja eikä se päässyt juoksemaan tarpeeksi (vain kerran kierron ja eteenmenon). Vinkumista tuli aika paljon seuraamisessa, vaikka palkkasin Hillaa tiheästi. Myös Tinjan kanssa keskityttiin palauttamaan hyvää seuraamista takaisin ja sekin sai hieman jumppailla kaukoja. Sekä tehdä kierto-ruutu -erottelun, joka sujui Tinjalta yllättävän hyvin.

Tiistaina taas treenattiin tokoa. Liekillä oli taas kivaa, vaikka omistajalla alkaa jo tulla tuskanhiki pikkuriiviön kanssa. Tällä kertaa kierto sujui, mutta ruutu ei sitten millään. Mutta Liekki teki sen yhden noudon (vaikkakaan ei ollut siitä kovin innoissaan) ja huomattavasti innokkaammin luoksetulon ja hypyn. Varsinkin hypyn.

Vimman kanssa tietysti hinkattiin taas luoksetuloa ja jääviä liikkeitä mutta kokeiltiin myös alo-hyppyä oikealla korkeudella. Hyvä että tuli testattua, sillä Vimma kiersi ensimmäisellä kerralla esteen eli hyppyäkin pitää välillä muistaa treenata. Vimma pääsi myös pitkästä aikaa harjoittelemaan ohjattua noutoa ja kaukoissa testattiin toimiiko seisomisen pienen matkan päässä. Olisi toiminut paremminkin, jos omistaja ei hämmentäisi koiraa käyttämällä käsimerkkikätenä toista kättä joka oli toiminut targettina koulutusvaiheessa.


Hilla tuhmaili ohjatussa eikä kuunnellut suuntakäskyjä. Zeta meni kuitenkin ihan hyvin ja jonkin verran hinkkailtiin myös seuraamista ja kaukoja. Tinja teki aika samanlaisen ohjelman paitsi Tinja osasi kuunnella ohjatun suuntakäskyt. Tinjalle pitäisi keksiä jotain järkevää ja kehittävää tekemistä, kun nyt sillä ei ole mitään tavoitteellista treenattavaa.


Perjantaina sheltit kävivät piirin yleisellä harjoitusvuorolla treenaamassa ja Vimma nuorten tokokoirien treeneissä. Liekki yllätti todella positiivisesti ja pystyi treenaamaan, vaikka pienessä hallissa oli useampi koirakko tekemässä ja mm. agilityä hallin perällä. Paikoitellen Liekkiä jänskätti aika paljonkin, mutta helppoja tehtäviä se pystyi tekemään häntä heiluen kuten seuraamista ja jääviä. Irtoaminen ruutuun oli tässä ympäristössä Liekille liian haastavaa, mutta paikallaan istumassa se pystyi olemaan vaikka siinä välillä jännitti kovasti varsinkin läheltä kulkevat mustat koirat.

Tinja teki ruutu-tunnari-erotteluja. Erottelut sujui hyvin, mutta tunnarissa Tinjalla oli vähän liikaa vauhtia ja kapula tahtoi lennellä minne sattui, kun Tinjalla oli niin kiire.

Vimman kanssa harjoiteltiin paikkiksen alun liikkurointeja ja kontaktin pitoa, kun liikkuri tulee käskyttämään eteen. Tämä sujuikin varsin hyvin, mutta varsinaisessa paikkiksessa Vimma rupesi ennakoimaan perusasentoon nousemista, ja kun käskin sen takaisin maahan, ei Vimma enää noussutkaan yhdellä käskyllä perusasentoon silloin kun olisi pitänyt. Mutta Vimma selviytyi erinomaisesti häiriöistä eikä liikenne paikkiksessa häirinnyt Vimmaa lainkaan taikka vastakkaiseen suuntaan juokseva koira ruutuun lähetyksessä.

Vimma treenasi myös hyppyä, joka sujui tällä kertaa hyvin. Tunnari sen sijaan oli unohduksissa ja Vimma hätäili oman etsimisessä ja nosteli vääriä. Oikea työskentelytapa löytyi kuitenkin, kun menin itse ihan kasan viereen ja Vimma lähetettiin rauhallisesti etsimään omaa kapulaa. Jäävissä näyttäisi olevan edistystä tapahtuvan ja Vimma osasi lähes kaikki erottelut myös seuraamisessa. Luoksetulon eteenistumisiakin treenattiin ja ne onnistuvat välillä paremmin ja välillä huonommin. Noudossa sen sijaan Vimma osasi tulla kohtuullisen hyvin eteen vaikkakin pieni epävarmuus näkyikin kapulan pyöräytyksenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti