sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Nordic class -koulutus

Viime viikon sunnuntaina oli nordic class-koulutus Tampereella. Harjoituksissa oli kaksi rataa, joista kumpikaan ei mennyt kovinkaan lahjakkaasti Hillan kanssa eikä edes Tinjan kanssa, joka sai tehdä toisen radan, jotta tuomari pääsi harjoittelemaan kentän laidasta arviointia. (Olin ehkä hieman loukkaantunut, että Tinja ei olekaan täysimääräinen joukkueen jäsen...) Arvostelu on osissa paikkaa niin tiukkaa, että ihmettelen suuresti, jos tulee yhtään hyväksyttyä tulosta Hillalle pohjoismaiden mestaruuksissa. :( En kuitenkaan halua antaa myönnytyksiä siinä, että lähtisin hirveästi auttamaan koiria tai tappamaan niiden intoa. Molemmat on iloisia, yhteistyöhaluisia, vilkkaita ja nopeita liikkeissään, joten myös niitä kalliita pikkuvirheitäkin tulee helposti.

- Jäävissä liikkeissä, joissa kierretään koiran ympäri, tulee pysähtyä lopussa koiran sivulle, vaikka alussa ei olisikaan pysähdystä.
- Yhdenkin askeleen tassuttelu on -3p
- Sivuaskelissa koiran on liikuttava suoraan sivulle; taakse siirtyminen on virhe.
- Esimerkiksi peruutus, askeleet taaksepäin jne. Katsotaan sisältävän kolme osaa ja arvostellaan erikseen: esimerkiksi koiran ollessa vino peruutuksessa, voi se saada 3 x -1p vino.
- Käännöksissä sallitaan 1/2 metrin halkaisija eli ei tarvitse kääntyä paikallaan.
- Tuplasaksalaisen käännösten välissä tulee olla kaksi askelta, ei enempää eikä vähempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti