torstai 19. syyskuuta 2019

Hillan terveydentilasta

Tietooni on tullut, että joku/jotkut levittelevät valheellista tietoa, että harrastaisin ja kisaisin kipeän koiran kanssa. Ortobedi Jarmo Rintasalo (Evidensia Seinäjoki) tutki Hillan 19.9.2019 eikä mitään harrastamista ja kisaamista estävää vikaa löytynyt. Alla eläinlääkärin todistus asiasta:


Hillalta on toukokuussa 2018 diagnosoitu takaristisiteen repeämä oikeasta polvesta. Polvea ei ole kirurgisesti korjattu, koska ortopedi Jarmo Rintasalon mielipide asiasta silloin oli, että konservatiivinen hoito (eli lepo) olisi lopputulokseltaan todennäköisesti parempi kuin leikkaaminen. Hoito-ohjeet toukokuulta 2018 todisteena tästä alla. Hilla toipui erinomaisesti vammastaan eikä sitten kesän 2018 jälkeen Hilla ei ole ontunut askeltakaan.


Jatkossa toivoisin, että huolenaiheet koirieni terveydestä osoitettaisiin suoraan minulle. Aina ei kaikkea voi huomata, kun on itse "liian lähellä" koiria. Koska näin ei ole tapahtunut, en voi päätellä kuin, että Hillan terveydentilasta huolissaan olleet eivät ole olleet täysin vilpittömästi liikenteessä. On surullista miten ilkeää ja pahansuopaa joukkoa koiraharrastajiin kuulukaan. :( Tilaisuuksia olisi kyllä ollut, sillä Hilla on kisannut vuoden aikana ahkerasti ilman, että yksikään katsoja/kanssakisaaja/tuomari tai kukaan muukaan olisi tullut huomauttamaan Hillan liikkumisesta tai koesuorituksia olisi keskeytetty. Hilla on myös loukkaantumisen jälkeen päässyt läpi neljästä(!) SM-kisoissa suoritetusta eläinlääkäritarkista.

Hillan peitsaaminen seuraamisessa ja huono hyppytekniikka ei ole merkkejä, että koira on kipeä! Nämä on valitettavasti opittuja taitoja ja Hilla on toteuttanut molempia koko ikänsä.

Voin sanoa, että nämä p*skapuheet kuultuani on mieli ollut aika maassa koko viikon ja murehtinut vaan olenko itse niin sokea omalle koiralle, että en näe siinä kipua ja miksi kukaan ei ole tullut puhumaan suoraan minulle. Viikkoon en ole treenannut yhdenkään koiran kanssa (paitsi Vimman kanssa hieman kaukoja olkkarissa) ja Hillan viime viikon agilitykisojen osallistumisen peruin varmuuden vuoksi ennen kuin tilanteeseen saataisiin selvyys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti