torstai 18. heinäkuuta 2019

Kaikkia lajeja


Maanantaina käytiin hallissa treenaamassa rally-tokoa. Pohjana radalle oli 19.4.19 Tampereen MES-rata, josta saatiin erinomainen harjoitus pienellä muutoksella (sarjahypyn lisääminen). Liekki teki poispäin peruutuksen kohdalla asennonvaihtotehtävät ja merkille lähetyksessä ohjaajan ympäri kiertämisen ja kutsun kohdalla peruuttamisen.


Treeniaiheet eivät loppuneet tälläkään kertaa yhdeltäkään koiralta. Tinja oli vasta toisella ratayrityksellä normaali ylivireinen itsensä ja Hilla korvasi tämän aloittamalla höyryämällä. Liekki meni ihan hyvin. Eka kierros tehtiin palkaten ja toko kierros kokeiltiin palkatta ja jälkimmäisessä kierroksessa Liekki selkeästi rupesi ajattelemaan aika paljon ympäristöä, joka häiritsi aika paljon suorittamista. Vimma teki pätkiä radasta ja keskityttiin siihen, että Vimma kykenee seuraamaan kylteillä hyvällä asenteella.

Hilla ja Tinja tekivät myös ohjatun noudon. Hilla teki yllättävän hyvin ja vielä onnistuneesti molemmat suunnat peräkkäin. Kiltisti kuunteli käskyt. Merkki ei ollut paras mahdollinen, mutta kapulaa käsitteli nätisti. Tinja oli kerinnyt jo unohtaa merkin, vaikka hetki sitten tekikin sitä rallyradalla... Vimma ja Liekki tekivät hyppytekniikkaa estesarjalla. Vimma oli lentävä porsas ja pomppi aina kaksi viimeistä estettä yhdellä loikalla kerralla yli. Vasta kun laitoin lelun ihan kiinni viimeiseen esteeseen, niin malttoi pomppia kaikki esteet niin kuin ne kuuluisi.


Hillan treenilista
- Muista puuttua vasemman puolen seuraamisen edistämiseen ja oikean puolen seuraamisen painamiseen.
- Poispäinperuutuksessa eteen seisominen ja tikkusuoraan peruuttaminen tulee onnistua kerralla (hyvä laittaa ohjureita?)
- Haastavat merkit
- Esteille rentoutta
- Takapään käyttö käännöksissä tulee onnistua ilman erillistä käskyä...

Tinjan treenilista
- Asenteen kasvatus, että Tinja olisi heti ratatreeneissä hyvällä mielellä.
- Merkki
- Poispäinperuutuksessa eteen seisominen ja tikkusuoraan peruuttaminen tulee onnistua kerralla (hyvä laittaa ohjureita?)
- Tuplasaksalainen (minun ja koiran ajoitus)

Liekin treenilista
- Palkattomuuden keston kasvattaminen
- Tuplasaksalainen, liikkeestä seisominen ja puolenvaihto takaa
- Eteen istuminen oikealla seuratessa
- Peruutukseen varmuutta.







Tiistaina bordercolliet treenasivat esineruutua. Talloin aika laajan ruudun (noin puolet kisaruudusta), jonne laitoin kuusi esinettä. Tarkoitus oli laittaa molemmat koirat yhtä aikaa etsimään esineitä, mutta Vimma ei malttanut keskittyä etsimiseen, kun Hilla juoksi, joten pääsivät sitten vuorotellen.

Hilla hakikin kolme esinettä oikein hyvin. Vimma haki ensimmäisen hanskan hyvin, mutta sitten toista esinettä se ei meinannut millään löytää, kun ei sitkeys riittänyt vielä etsimiseen kun heti ei yhdellä pistolla löytynyt. Kun esine sitten löytyi, niin käytiin Vimman kanssa keskustelu siitä, että kyllä muovikupin pystyy ottamaan suuhunsa, kun vähän tekee töitä ja kääntää sen kupin ympäri. Eli ensi kerralla pitää tehdä Vimmalle helpompi ruutu, että saa varmuutta. Viimeistä esinettä ei meinannut löytää kumpikaan koira. Hilla kyllä etsi sitkeästi, mutta Vimma sen lopulta löysi.


Keskiviikkona treenattiin hiekkakentällä tokoa. Enemmän aika meni valokuvien ottamiseen kuin varsinaiseen treenaamiseen, mutta teki jokainen koira ihan järkeviäkin asioita. Kuvauksia varten kuitenkin jokainen koira pääsi tekemään tunnaria, ruutua, kiertoa sekä vanhemmat koirat ohjattua noutoa ja nuoremmat tasamaanoutoa. Vimma ja Tinja eivät olleet moksiskaan kuvaamisesta. Tinjan mielestä oli vaan kivaa, kun sai höpsötellä ihan vapaasti. Liekki taas oli sitä mieltä, että häntä ei tarvitse kuvata ja Hillakin oli hieman oudon vaisu.

Tinjan ainoa järkevä asia mitä se teki höpsöttelyn lisäksi, oli rallymerkin harjoittelu. Tinja teki kuitenkin yllättävän hyvin ohjattun suuntia vaikka itse kykin kameran kanssa maassa kuvaamassa, samoin ruudussa tämä ei häirinnyt yhtään. Liekki puolestaan teki järkevinä asioina luoksetulon ja kaukot, jotka molemmat sujuivat kivasti, varsinkin luoksetulo oli hieno. Liekille on näköjään kehittynyt ongelma nousta istumaan sillä aikaa kun kävelen poispäin, eli tähän pitää jatkossa puuttua.

Hillan vaisuuden takia en kiusannut sitä ihan hirveästi, mutta tehtiin seuraamispätkää sekä hieman kaukoja ihan lähietäisyydeltä. Hillakin kuunteli ohjatussa kiltisti suuntia. Kierrossa vauhdista istumiset olivat todella huonoja, joten näihin pitäisi kehittää jotain suunnitelmaa.

Vimma teki oikein hienoja seuraamispätkiä. Olin laittanut kentälle leluja häiriöksi, mutta tällä kertaa Vimma ei kokenut yhtään tarvetta kyttäillä leluja vaan kontakti pysyi hyvin. AInoastaan perusasennoissa seisoessa Vimma saattoi vilkuilla mitä muuta kivaa kentällä on ja noudoissa on jo nähtävissä heitoissa nykimistä eli vähän pitää saada malttia ja keskittymistä lisää. Luoksetulossa ei ole vielä eteen istumisen paikka ihan selkeä, joten sitäkin saadaan treenailla lisää, samoin kaukot tarvitsee vielä lisää jumppausta. Tunnarissa Vimma oli alkuun hieman epävarma, mutta kun sen antoi vaan rauhassa itse ratkaista liike, niin toisella kerralla Vimma haki todella varmasti oman kapulan.


Torstaiaamuna käytiin treenaamassa agilityä hallissa. Rata oli helppo ykkösluokan tasoinen rata.


Tinjakin sai juosta tasan kerran radan läpi matalilla rimoilla ja Tinjan mielestä yksi kerta ei ollut riittävä määrä hänelle treeniä. Liekkikin osasi mennä hienosti radan läpi ja hienosti haki keppien aloituksen eli ehkä minun ei tarvitsisi kisoissa mennä väliin sörkkimään... Puomin suoritukset ei olleet Liekiltä niin nätit, sillä se loikki alastulokontaktin yli joka kerta, kun siellä ei ollut namialustaa.

Hilla osasi myös tehdä yllättäen ykkösen radan läpi. Sen kanssa treenailtiin lisäksi vaan hieman kontakteja, joissa A sujui, mutta puomilla tuli jumittamista. Vimma teki 8-14 pätkää, jossa 12. putken hakeminen oli kokemattomalle koiralle haastava, mutta pienellä ohjausavulla lähti sujumaan. Rengasta harjoiteltiin ensin ennen radan pätkän yrittämistä ja hienosti Vimma haki pienen treenin jälkeen rengasta putken jälkeen. Erikseen myös treenattiin A:lla kiipeämistä sekä keinua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti