tiistai 29. tammikuuta 2019

Liekki 2 vuotta!

Liekki täytti tänään 2 vuotta. Vielä ei näy Liekissä aikuistumisen merkkejä ja se on edelleen aikamoinen ärripurri pikku Myy. Vaikka Liekistä ei olisi koskaan yhtään mihinkään missään harrastuslajissa, niin se on ainakin maailman paras sängyn- ja sylinlämmitin<3 
Maanantaina rallypäivä. Isoille koirille oli suunniteltu oma haasterata. Molemmat isoista koirista meni varsin mallikkaasti. Ei yritetty edes tehdä mitenkään kisamaisesti vaan palkkailin aika reilusti. Hilla teki kaikki oikean puolen perusasennot siivosti ja erotti hyvin eteenistumiset ja -seisomiset. Ainoa ongelma oli puolen vaihdon edessä ja kierron erottaminen ja sekin vasta tuli, kun tätä kohtaa oli hinkattu enemmän. Tinja oli aika täydellinen. Saksalaisissa pitää vielä Tinjan kanssa katsoa oma liikkumiseni, että liike olisi varmasti yhdenaikainen. Valkovuokossa tuli hieman pientä sekoilua, jos menin liian lähelle telinettä, joten Tinjan kanssa tulee treenata myös liikkeitä lähellä telinettä. Liekki keskittyi vaan oikean puolen seuraamiseen ja sitä seuruutettiin “rataa” pitkin juurikaan temppuja tekemättä. Selkeästi kyltit sitä häiritsee vielä, joten tätä pitää tehdä enemmänkin.
Tiistaina tokopäivä. Hillalla on ollut oireita siitä, että se osaisi kaikki tokoliikkeet jo ulkoa ja ilman minun avustusta (edeltävänä päivänä luoksetulossa mentiin maahan ilman käskyjä ja vaihdettiin laukkaa pysäytyspaikoissa), joten nyt lähdettiin haastamaan Hillan osaamista. Tämän kertaiset harjoitukset olivat vielä turhan helppoja Hillalle ja Hilla selvisi niistä leikiten: kierto kapulakujan läpi sekä ohjattu niin, että keskikapulan tilalla oli pallo. Tinja teki tietysti samat harjoitukset ja sillekin kierto oli helppo, mutta palloa oli ohjatussa pakko käydä katsomassa, vaikka Tinjaa ei edes lelut kiinnosta. Molemmat tekivät myös eteenmenot teippiympyrän yli ja hioivat seuraamista paremmaksi.

Liekkikin teki kiertoa kapulakujan läpi, mutta Liekille tämä oli varsin haastava ja välillä se kävi kiertämässä vain kapuloita, vaikka Liekkiä avustettiinkin aika paljon. Mutta tuli väliin paljon onnistumisiakin. Lisäksi Liekki sai tehdä eteenmenoja lelulle, jossa se oli tosi hyvä, harjoitella peruuttamista ja tehdä yhdet täydelliset avoimen kaukot seitsemästä metristä. Sekä leikkiä noutokapulalla, joka oli Liekin mielestä kivaa niin pitkään kun sitä ei tehty liian liikemäisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti