torstai 12. heinäkuuta 2018

Treenit

Viime viikon maanantaina koirat kävivät hiekkakentällä treenaamassa. Liekki teki alla olevan ratapätkän. Liekki tekikin oikein kivasti, vaikka alkuun olikin pieniä keskittymisvaikeuksia. Kaikki liikkeet kuitenkin tehtiin, kunhan molemmat malttoivat keskittyä.

Liekki muisteli pitkästä aikaa myös tokoliikkeitä. Taidettiin lähestulkoon kaikki alokasluokan liikkeet käydä läpi? Ja lisäksi Liekki sai muutaman kerran juosta ruutuun, jonka toisin sotki merkinkierroksi. Luoksetulossa muisti hyvin, että perusasentoon kierretään selän takaa. Samoin hypyssä. Selän takaa kiertäminen tahtoo vaan hieman venähtää toiselta puolelta, kun yrittää juosta täysiä koko matkan. Kaukot ovat oikein kivat. Liikkeestä maahanmenossa maahanmeno on oikein säpäkkä vaikka seuraaminen on edelleen ihan surkeaa. Samoin pitkä seuraaminen ei edelleenkään suju, vaikka Liekki on hieman kehittynytkin. Kapulan pito vaatii eniten hiomista, koska se on aika palasina. Liekki otti kuitenkin oikein mielellään kapulan suuhunsa eikä tiputellut sitä ennen aikojaan.

Tinja tehotreenasi tokoa. Pilkoin ruudun paloihin ja palkkasin jokaisesta vaiheesta. Eteenmeno hyvin pitkältä matkalta alustalle ja meinasi ekalla toistolla jättää eteenmenon vajaaksi. Korjauskäskyllä olisi lähtenyt ruutuun. Ruutuun juoksemisessa meinaa jäädä toisto toistolta yhä edemmäs, joten jossain vaiheessa pitäisi paikkaa vahvistaa alustalla. Kierto tehtiin niin, että matkalla normaalisti hypyt ja kapulat ja lisäksi reilusti ylimääräisiä kapuloita. Tässä Tinja ei malttanut heti keskittyä vaan sinkosi ensimmäisellä toistolla taas ihan minne sattui eikä suostunut edes vihjesanasta kohdistamaan oikeaan paikkaan. Jouduin siis näyttämään kartion, mutta sen jälkeen kiersi oikein nätisti. Kaukot Tinja teki oikein nätillä tekniikalla riman päällä. Tunnari tehtiin liikkuroituna (samoin kierto). Tässä Tinja taas rupesi vaan napsimaan vääriä, mutta oli jo todella kiihtynyt lähetyksessä ja vinkui. Toinen tunnari onneksi kuitenkin jo parempi ja toi heti oman.

Hillan kanssa tehtiin eteenmeno lelulle ja vielä toinen liikkuroituna. Lisäksi juoksutettiin ruudun yli lelulle. Hilla ei ensiksi meinannut haluta juosta ruudun yli valmiille lelulle vaan kiltisti pysähtyi ruudun sisälle ilman käskyä. Seuraamista tehotreenattiin ja se alkoi jo hieman muistuttaa seuraamista. Kontakti alkoi pysyä ja Hilla oli mukana käännöksissä. Lisäksi Hillalle palkattiin jäävistä seuraamiseen lähtemiset. Jäävätkin onnistuivat oikein hyvin. Hillakin teki liikkuroidun tunnarin ja se oli varsin hyvä. Perusasennon paikkaa joutui ehkä hieman auttamaan ja aivan lievää kapulan pureskelua oli juuri ennen kuin Hilla kiepsahti sivulle.

Viime viikon keskiviikkona käytiin treenaamaassa tokoa hiekkakentällä. Liekki toisin painotti omat treeninsä enemmän rally-tokoon. Hilla oli varsin onnellinen koira ja en ole ikinä nähnyt sen juoksevan niin lujaa tokotreeneissä. Hilla teki tyhjän eteenmenon onnistuneesti sekä ruudun yli lelulle juoksemisen. Kokeiltiin myös kierto ja luoksetulo miltä näyttää, vaikka vielä ei hirveästi uskalla toistoja tehdä. Kierto tietysti oli hieman levähtänyt ja luoksetulossa pysähtyminen seisomaan vaatisi töitä, että saisi terävyyen takaisin. Maahan kuitenkin menee hyvin. Seuraamistakin Hilla ehti jumppailla. Ja tunnri oli varsin kiva. Ainoastaan perusasentoon pyörähtämisessä tuli kapulan pyörittelyä.

Liekin kanssa yritettiin puuttua liikaan vauhtiin, kun se tulee luoksetulossa selän takaa sivulle. Ei kuitenkaan reagoinit pelkkään namiin kädessä mitenkään, joten pitää varmaan ottaa toistoja aika paljon ihan lyhyeltä matkalta. Kapulanpito onnistuttiin taas jostain syystä rikkomaan mutta myös korjaamaan saman treenin sisällä. Tajusin myös, että Liekki sotkee kapulan antamista seisomis-käskyyn, jonka vuoksi se nykyään nousee aina seisomaan, kun kapulan vie lähelle. Rally-tokossa tehtiin erilaisia vaikeita liikeyhdistelmiä mutta ilman kylttejä. Vähän tahtoi taas olla paikoitellen Liekin keskittyminen hukassa.

Tinja oli taas ihan sikapossu ja mokaili aika paljon. Tinja teki pitkälti saman harjoituksen kahteen kertaan: ruudun ja kiertohyppynoudon. Käänsin vaan liikkeet kentällä toisinpäin välissä. Eteenmenon ensimmäinen toisto olisi ollut hyvä, mutta en tietysti palkannut kun oli ihan hieman vino. Sitten Tinja tietysti rupesi tarjoamaan kaikki roskat kentältä, kun ensimmäinen eteenmeno ei kelvannut. Eteenmenot tehtiin sitten pitkältä matkalta alustalle. Kierrossa Tinja mokasi kaksi kertaa kierron pongaamisen ja oli sinkoamassa ihan eri suuntaan yhtään keskittymättä mikä oli käsky. Kun kierto onnistui, niin Tinja ei sitten kuunnellut suuntia tai hyppykäskyä. Tunnari oli kuitenkin kiva, vaikka Tinja olikin varsin kiihtynyt ja kapulan poimimisessa mukaan tuli ongelmia. Luoksetulossa yritettiin saada pysähtymistä seisomaan paremmaksi peruutuksen kautta.

Torstaina ehkä treenattiin myös jotain, mutta ei ole mitään mielikuvaa? Perjantaina Liekki teki viimeistelytreenit rally-tokokisoihin. Radaksi oli valittu Iiris Harjun rata. Liekillä oli aikamoisia keskittymisvaikeuksia, kun liian tuttu ja kiva ihminen esitti tuomaria. Ei meinannut millään meinannut pystyä tulemaan eteen istumaankaan. Kaksi kertaa kuitenkin räpellettiin rata läpi. Liekki kuitenkin oli sitten kohtuullisen hyvä, kun tehtiin pujottelua kahdeksalla kepillä.

Tinja teki liikkuroituna tunnarin, zetan, luoksetulon ja kiertohyppynoudon. Kaikki muu meni varsin kivasti, mutta kiertohyppynoudon kierto-osuus epäonnistui, koska Tinja ei taaskaan pongannut kartiota. Hillakin treenaili pienesti tokojuttuja, mutta sen kanssa ei tehty mitään kovin kehittävää tai järkevää.

Maanantaina kaikki koirat tekivät kisamaisen tokotreenin. Jopa Hilla teki kaikki EVL:n yksilöliikkeet. Hilla suoriutui oikein kivasti ja isoin virhe oli, että yksi tassu tipahti eteenmenoympyrän ulkopuolelle. Olisi siellä silti aika paljonkin kaikkea pientä hiottavaa ja Hillalla oli hieman vaikeuksia paikoitellen sovittaa vauhtia liikkeeseen sopivaksi. Sekä seuraamisessa oli varsin paljon keulimista. Tinja teki kaikki liikkeet eikä nollannut mitään eli meni silläkin ihan mukavasti. Liekki yllätti ja teki paikoitellen todella hyviä pätkiä. Liekillä toisin olisi vielä aika paljon hiottavaa silläkin liikkeissä.

Tämän viikon keskiviikkona tehtiin lyhyet treenit helteessä. Tinjalle korjaussarjana ohjattu, kaukot ja kiertohyppynouto. Kiertohyppynoudosta toisin tehtiin vain kierto kapean estevälin läpi. Tämä onnistuikin heti. Samoin ohjattu vaikkakin kapula oli ensin piiloutunut heinän sekaan. Kaukot tehtiin riman päällä ja tässä yritti kerran pompata pois riman päältä, josta moitteet ja uusintayrityksellä muisti pitää takajalat riman takana. Down-käskynkin Tinja on hyvin sisäistänyt kaukojen viimeiseksi osaksi. Eteenmeno tehtiin erikseen ja tässä oli sivussa kiertokartio häiriönä. Tinja yritti tietysti mennä kiertokartiolle ja jouduin näyttämään linjan. Hilla oli tässä fiksumpi ja osasi korjata ilman näyttämistä juoksulinjansa suoraan.

Hilla teki samat liikkeet kuin Tinja. Kierto oli hieman löysähkö ja toinen kapula hukassa. Ohjatussa tuli kapulan pyörittelyä. Kaukot olivat ihan ok, mutta kurre ei onnistunut ekana vaihtona. Liekki harjoitteli pujottelua. Tämäkin sujui siinä vaiheessa, kun annoin Liekille työskentelyrauhan. Kahdeksan täysin suorassa olevaa keppiä. Lisäksi harjoiteltiin kontrollissa olevaa hyppyä eli sitä, että Liekki palaa heti hypyn jälkeen takaisin seuraamaan. Lisäksi liikkeestä maahanmeno ja kaukot, jotka molemmat onnistuivat varsin kivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti