tiistai 19. kesäkuuta 2018

Täysiä pisteitä


Torstaina Tinja oli tokon iltakisoissa. Tinjalle EVL2 250,5 pisteellä (yksi liike nolla) ja sijoitus 3./6. Tässä kokeessa Tinja teki varsin hienon kokonaisuuden ja suoriutui lähes kaikista liikkeistä oikein hienosti. Pientä viilattavaa silti vielä olisi.

Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 10
Meni ihan ok maahan, maahanmeno voisi voinut olla hieman voimakkaampi. Luokse tuli vauhdikkaasti.
Kaukot 8
Yksilöliikkeiden eka liike ja Tinjalla ei ollut yhtään malttia. Ihan otti askelia eteenpäin seisomisessa eli vire aivan liian korkea. Tärisi kun palasin sivulle, kun niin kovasti olisi halunnut ennakoida perusasentoon nousemiseen mutta juuri ja juuri malttoi mielensä. Viimeiseen maahanmenoon tuli tuplakäsimerkki.
Kiertohyppynouto 0
Liikkurilla kesti käskyttää kapuloiden viemisen jälkeen, joten Tinja kerkisi ajatella hieman liikaa. Kierron sijasta teki hyppynoudon (eikä kuunnellut taas yhtään) ja heti perään sitten nätisti kävi kiertämässä kartion eli oli kyllä tiennyt missä se kartio oli...
Seuraaminen 8½
Tämä oli ihan perushyvä seuraaminen Tinjalta eikä mitään ihmeellisyyksiä tapahtunut. Juoksussa oli ehkä hieman löysä. Peruutus onnistui hyvin. Pisteet ehkä lähti paikan seilaamisesta?
Luoksetulo 8
Todella huono seisominen, mutta maahan meni ihan hyvin. Vauhtia taas liikaa.
Tunnari 10
Tinja oli tässä hieman epävarma, kun piti liikkua tuomarin ohi. Haku oli ihan ok, vaikkakin nenä turhan aikaisin auki ja vähän oli hidas. Etsintä toimi hyvin ja nosti heti oman kohdalla. Palautuksessa sitten tuli ravilla, kun pälyili tuomaria.
Zeta 7
Seisoi taas istumisen ja teki kyllä heti zetan perään myös sen istumisen... Maahanmeno oli hyvä. Seisominen ok. Seuraaminen hyvää.
Ruutu 10
Eteenmeno todellisuudessa epäonnistui täysin, mutta Tinja tuurihaukka osui kuitenkin ympyrään vaikka aika kyseenalaisesti. Tinja lähti ihan vinoon, mutta kaarsi sitten oikeaan paikkaan, koska pongasi erilaiselta haisevan spraymaalatun rajan... Ruutuun meni hieman hitaasti ja epävarman oloisesti. Seuraamaan tuli kuitenkin lujaa ja vielä tuomarin ohi!
Ohjattu 10
Merkille lähti ensin hieman vikasuuntaan, mutta korjasi itse merkille. Jotain Tinjakin on oppinut! Vasemman kapulan haki todella varmasti.


Lauantaina sheltit kävivät rally-tokon tuplakisoissa. Liekki sai mennä ensin omat ratansa ja Tinjan mestariluokan radat olivat sen jälkeen. Molemmat koirat onnistuivat varsin hyvin. Tinjakin veti molemmilta radoilta täydet sata pistettä eli tällä hetkellä Tinjan pisteellisesti paras saavutus.

Liekki teki molemmat radat todella hyvin. Nyt ei tullut kuin toisella radalla lyhyt maan nuuskaisu eli ei hirveästi sijaistoimintoja esiintynyt. Liekki teki myös todella hyvällä asenteella vaikka vielä Liekin tekeminen ei kovin nättiä olekaan. Mutta siitä se pikkuhiljaa kehittyy ja rohkaistuu. Yllättävän nuorena Liekkikin pystyi aloittamaan kisaamisen, vaikka aika haastava tyyppi onkin. Ensimmäisellä radalla tuomari oli hieman epäilyttävä ja sille piti ihan pienesti puhista ja pälyillä.

Tinjan kanssa edettiin näissä kisoissa varsin rohkeasti ja se toimi erinomaisesti. Tinja teki todella hyvällä asenteella ja tarkasti. Ainoastaan jäävät oli taas ihan hukassa ja maahan ei meinannut mennä ollenkaan, mutta onneksi tajusi käsimerkit... Minun itse pitäisi päästä eroon kaikista turhista kumarteluista, koska niitä ei tarvita. Niitä näköjään on vieläkin aika paljon.

Liekki A-rata ALO 100p ja 2./10.


Liekki B-rata ALO 96p ja RTK1
Tässä piti pujottelu uusia, koska Liekin mielestä kartio tarkoitti selkeästi, että se pitää kiertää.
Virheet: 4: -3p uusi ja 7: -1p Tal
Tuomarin kommentti: “Kaunis kokonaisuus. Mielyttävä ohjaus, koiralla kiva asenne.”


Tinja A-rata MES 100p ja 1./22.


Tinja B-rata MES 100p ja 1./22.
Tuomarin kommentti: “Erinomainen ratasuoritus” Koiralla upea tekemisen asenne. Erinomainen vähäeleinen ohjaus.”


Treenejä olisi hyvä kirjoitella aina välillä ylös, että ne muistaisikin. Liekki aloitti rally-tokokisan jälkeen treenaamaan enemmän perusasennosta seisomaan nousemista ja toisena päivänä treenejä pystyin jo seisomaan ja näyttämään asennon tyhjällä kädellä. Oppii Liekkikin nopeasti aina silloin kun tahtoo. Liekki on myös tehnyt aika paljon pujottelua, jossa ollaan päästy nyt kahdeksaan keppiin (välaikaisesti vähennettiin kuuteen) ja kepit ovat melkein pystyssä. Liekki pystyy nyt pujottelemaan nämä läpi hyvässä rytmissä, mutta ei kestä vielä edes sitä, että minä juoksisin vierellä. Mutta pujottelu alkaa olla hyvällä mallilla. Kolmantena asiana Liekki on sitten ahkerasti opetellut kapulan pitoa tarjoamisen kautta ja sekin on edennyt varsin kivasti.


Hillakin on päässyt ihan hieman treenaamaan ja Hillalle on opetettu, että vielä seuraamiskäskystä ei saa lähteä liikkeelle. Toisena asiana palkka on siidetty annettavaksi oikealta ja takaa, jotta Hillaa saataisiin hieman taaksepäin, vaikka mitään pitkiä seuraamispätkiä Hilla ei vielä ole tehnyt. Hilla otti lauantaina vähän takapakkia toipumisessa, kun se rupesi lievästi ontumaan 1,5 päivän ajan, mutta ontuminen on taas asettunut. Jalka näyttikin välillä todella hyvältä ja Hilla kävi tiistaina jäsenkorjaajalla hoidettavana. Aika paljon löytyikin jumeja. Selkä oli varsinkin koko matkalta ihan jumissa huonon liikkumisen takia.

Viime viikon maanantaina Liekki ja Tinja treenasivat tokoa. Tinjalle tehtiin liikkuroituna ruudun eteenmeno, zeta, tunnari, luoksetulo ja ruudun eteenmeno uudelleen. Tinja heittäytyi taas ihan tuhmaksi eikä juurikaan kuunnellut käskytystä. Eteenmenot menivät ihan ok. Ei edennyt ihan suoraan, mutta kuitenkin sinnepäin. Zetassa istuminen oli aika tiukassa ja vääriä asentoja tuli myös siksi, että käskyjä ei kuunneltu. Zetaa saikin hinkata pidempään.Tunnari ja luoksetulo olivat ihan ok. Luoksetulossa mentiin nätisti maahan ja palkkailin näistä. Toisen eteenmenon jälkeen otettiin vielä ruutu kokonaan, jossa ensin tapeltiin missä ruudun paikka ja sitten se karkasi liikkurin käskytyksellä seuraamaan.

Liekki teki pujottelua kuudella kepillä. Ei ihan malttanut keskittyäkoulutukseen, mutta kyllä siellä välillä tuli ihan selkeää pujottelutekniikkaakin. Nyt nostettiin keppejä suorempaan aina parin toiston jälkeen. Liekki teki myös kapulan pitoa itse tarjoamalla eli palkka tuli kun itse otti ilman käskyä kapulan suuhunsa. Myös luoksetuloa, jossa perusasentoon hakeminen oli taas hakusessa. Seuraamiseenkin yritettiin saada ryhtiä, mutta tähän oli paras lyhyet matkat ja nami-imutus. Vähän kerittiin myös opetella seisomaan nousemista perusasennosta, joka on vielä ihan alkutekijöissään.

Tällainenkin on hankittu treeneihin.

Keskiviikkona Tinja teki samat tokoliikkeet kuin maanantainakin. Meni yhtä huonosti eikä korvista ollut taaskaan tietoa. Ainoastaan luoksetulo meni ihan jees, samoin tunnari. Pahin oli eteenmeno, jossa se vaan eteni juuri siihen suuntaan minne itse halusi, pongaili kohteita minne tähdätä eikä todellakaan kuunnellut minua. Jostain syystä Tinja on ollut varsin tuhma viimeaikoina ja kokeillut rajojaan. Liekki teki liikkuroidun alokasluokan seuraamisen. Tämä oli vielä liian haastava, varsinkin jos joku tyhmä ohjaaja sattuu hämmentämään kokematonta hyvin tekevää koiraansa jättämällä liikkeen kesken katsoakseen vieläkö se tulee mukana... No ei päästy sen jälkeen seuraamisessa enää samalle tasolle.

Mökö-koira

Perjantaina oli enemmän hupipäivä, mutta Liekki teki viimeistelytreenin erittäin vaikealla alokasluokan radalla, jossa oli kaikki mahdolliset Liekille vaikeat kyltit. Ensimmäisen radan Liekki teki oikein kivalla asenteella, vaikkakaan ei täysin virheettömästi. Toisella yrityksellä Liekki selkeästi väsähti eikä pystynyt enää keskittymään yhtään tekemiseen. Tinja teki samaa rataa, mutta vähän soveltaen ja lisättiin sinne ylempien luokkien juttuja. Tinja teki ihan kivasti, mutta vähän tuntui hutiloivalta.

Sunnuntaina sheltit tekivät ihan lyhyen treenin kuumuuden takia. Tinja teki jääväharjoitusta, jossa tehtiin ensin useampaan kertaan samaa jäävää ja sitten eri jäävä (meidän tapauksessa ensin usea maahan ja sitten istu ja usea seisominen ja sitten istu). Yllättäen Tinja ei mokannut tässä kertaakaan. Kaukoissa sen sijaan Tinja oli aika huono ja liikkui heti, kun etäisyys vähänkin kasvoi. Eteenmeno yritettiin tehdä erittäin pitkältä matkalta. Tinja irtosi kyllä, mutta suoruudessa olisi ollut parannettavaa, joten piti sen kosketusalusta käydä näyttämässä (kahdesti) ennen kuin mukaan tuli suoruuskin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti