keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Jälkikauden avaus


Liekki on ollut nyt viikon verran parantumassa kuolioituneen ihon poistosta. Iho näyttää alkavan pikkuhiljaa alkaa parantua, vaikka onkin edelleen laajalta alueelta auki. Liekkiä ei ole tämä vaivannut, ja koska Liekki on jättänyt haavan rauhaan, niin se on saanut olla ilman kauluria ja treenata pienesti kaikkea sellaista, jossa rinnassa oleva avohaava ei ole haitannut


Viime viikon maanantaina isot koirat kävivät treenaamassa kaverin koiran kanssa kentällä, jossa ollaan käyty vain kerran aikaisemmin. Molemmat tekivät tuttuun tapaan aika saman treeniohjelman.

Ruutu ja eteenmeno
Molemmat koirat tekivät ensin lähetyksen pitkältä matkalta kohteelle ja sitten eteenmenoa ruudun yhteydessä. Hilla teki eteenmenot todella hyvin joka kerta jopa tyhjälle lähettäessä. Hilla sitten toisin mokasi ensimmäisessä ruutuun lähetyksessä menemällä ihan muualle kuin missä ruutu oli. Todella harvinainen virhe Hillalle. En myöskään pitänyt siitä, että Hilla ennakoi pysähtymistä ruutuun.

Treenaukseen:
- Hillalle juoksutusta ruudun yli.
- Molemmille joka treeni ainakin yksi eteenmeno.
- Tinjalle eteenmenon vahvistaminen häiriöissä ja varsinkin ruutu lähes aina läsnä.

Kierto
Tämä tehtiin useamman kapulan häiriössä ja Tinja onnistuikin varsin hienosti. Hilla tahtoi kapuloiden kanssa lähteä kaarrattamaan, joten Hilla sai vielä tehdä kierron erikseen ilman kapuloita. Tällöinkin kierrot tahtoivat olla liian laajoja.

Treenaukseen
- Hillalle kierron tiivistäminen apusiivekkeillä.

Seuraaminen
Hilla teki pikkupätkää seuraamista. Ei tuntunut lainkaan siistiltä menolta. Hilla oli turhan innokas ja keuli aika paljon eikä paikka tuntunut pitävän yhtään. En kuitenkaan jaksanut (vielä) lähteä kitkemään seuraamisesta ylimääräistä pois.

Treenaukseen:
- Kriteerien pitäminen seuraamisessa ja paikan korjaaminen korrektiksi.Torstaina isot koirat kävivät kahdestaan ulkokentällä treenaamassa tokoa.

Eteenmeno ja ruutu
Tämä tehtiin niin, että ruutu oli normaalia lähempänä eteenlähetyspaikkaa häiriönä. Molemmille oli kohde jonne juosta. Tinja yritti juosta suorilta ruutuun, mutta tajusi aika nopeasti korjata linjansa kosketusalustalle. Hilla ei ollut nähnyt lelua lähetyspaikalta, vaikka mukamas itse olin tarpeeksi lähellä lähettämässä ja pinkaisi varsin kovaa lelun ja ruudun välistä eikä meinannut edes totella pysäytyskäskyä. Hilla sai myös tehdä ruutua ruudun yli lähettämällä lelulle.

Kierto
Kierto tehtiin niin, että molemmille oli pystyyn asetetut kapulat häiriöinä aivan kartion lähellä. Tinja selvitti harjoituksen todella hyvin eikä juurikaan hämmentynyt kapuloista. Tinjalle kriteeriksi riitti, että kävi kiertämässä kartion. Hillan kanssa jouduttiin keskustelemaan, että juoksulinja on kapuloiden välistä eikä kiertämällä aivan kaikkea. Tämä oli jostain syystä Hillalle todella vaikea.

Treenaukseen:
- Hillalle kapuloiden ohittaminen kierrossa.

Tunnari
Tinja teki varsin mallikkaasti tunnarin, vaikka näytti tekevän sen jälleen kerran aika takki auki. Hillakin teki tunnarin varsin siivosti, vaikka palautus saisi olla edelleen hieman korrektimpi. Kuitenkaan kapulan pyörittelyä tai pureskelua ei tullut.


Perjantaina Hilla teki vuoden ensimmäisen jälkensä. Jälki oli ihan helppo eikä siinä ollut mitään ihmeellisyyttä. Jäljestyskelikin oli aika mainio: ei juurikaan tuullut ja ilma oli kostea. Hillan jälki ei ollut erityisen pitkä ja sisälsi viisi ruokakuppia ja neljä keppiä aika lähekkäin ja suunnilleen joka toinen oli kuppi ja toinen keppi. Jäljelle lähdettiin suoraan ilman janoja. Hilla teki oikein hyvin kuin mitään talvitaukoa ei koskaan olisi ollutkaan. Jäljesti todella itsevarmasti ja iloisesti sekä kaikki jäljelle jäänyt myös löytyi. Keppien ilmaisu ei ollut ihan joka kerta opetettu, joten siitä joutui hieman muistuttamaan ja Hillalla oli aina löydön jälkeen hirveä kiire jatkaa jäjestystä. Hyvä kun malttoi syödä ruokakuppinsa.
Lauantaina Hilla teki sekä esineruutua että jäljen. Esineruudussa oli kolme esinettä keskialueella. Hilla nosti nämä kaikki esineet varsin mallikaasti, vaikka välillä tahtoikin keskittyä enemmän vaan takalinjalle juoksemiseen.

Jäljellä oli kolme keppiä sadan askeleen välein sekä keskellä muutaman kymmenen askeleen välein useampi kulma. Ilma oli nyt varsin aurinkoinen ja tuulinen, joten Hilla joutui nyt oikeasti työstämään missä jälki oli eikä liikkunut yhtä itsevarmasti kuin edeltävänä päivänä. Jana tehtiin tietä myötäillen ja Hilla karkasi ilmavainun perässä vähän turhan rivakasti jäljelle ja juoksi heti ensimmäisen kulman yli, jossa joutui hetken miettimään mitä tapahtui. Lopun jäljestä työsti kuitenkin hyvin, vaikka ensimmäinen keppi kolmesta ei löytynytkään.Sunnuntaina tehtiin tokoa (ja tottista) ruohopohjalla. Hilla ja Tinja tekivät suurimman osan EVL-liikkeistä liikkuroituna mutta välipalkoilla.

Tinja
Ohjattu nouto
Tinja teki oikein hienon merkin. Nouto vasemmalle, jossa häiriintyi maassa olleesta roskasta ja singahti roskalta keskikapulalle. Korjasi kuitenkin hienosti.
Zeta
Tinja oli tässä todella malttamaton. Järjestys m-s-i. Meni maahan seisomisessa, josta sai aloittaa kokonaan alusta. Istumisessa ei malttanut olla, kun kiersin selän taakse vaan lähti seuraamaan. Jäävät ja seuraaminen kuitenkin nättejä. Ainoastaan ennakoi aika voimakkaasti seuraamiseen lähtöjä.
Luoksetulo
Ihan hyvä Tinjalle. Seisomisessa valui jonkin verran, mutta maahan meni todella hyvin. Vauhti hieman hidastui (järkevään vauhtiin) loppua kohden, mutta ei kuitenkaan merkittävästi.
Kiertohyppynouto
Tinjaa hieman häiritsi hypyt (kartioista rakennetut) sekä kapulat, mutta selvisi kierrosta ja pysähtyi istumaankin (toisin tarvitsi pitkäkestoisen käsimerkin). Nouto vasemmalle sujui hyvin, samoin hyppy.
Tunnari
Hieman liikaa itsevarmuutta Tinjalla, mutta oma löytyi helposti eikä etsinnässä ja palautuksessa ollut vikaa.
Kaukot
Tinjaa häiritsi kun liikkuri siirtyi selän taakse, joten maahanmenoon tarvitsi tuplakäskyn. Vaihdot meni kuitenkin ihan hyvin ja yksillä käskyillä. Hieman kuitenkin tuli liikkumista.

Treenaukseen:
- Jäävissä asennoissa pysyminen / seuraamisen ennakointi pois.
- Kaukojen tekniikka.
- Tunnareihin vaikeutta.
Hilla
Ohjattu nouto
Merkille tuli pieni ennakointi mutta ei kuitenkaan paha. Haku vasemmalle, joka onnistui varsin hyvin. Hilla käsitteli kapulaa nätisti.
Zeta
Kaikki asennot oikein ja muutenkin jäävät onnistui hyvin. Seuraamisessa yritti edistää aika tavalla. Viimeisessä perusasennossa tuli Hillalla hieman miettimistä, kun liike päättyi kahden erilaisen pohjan rajamaille.
Luoksetulo
Ekalla yrityksellä kokeilin seisomista back-käskyllä, jolla meni maahan. Seiso-käskyllä teki varsin kivan seisomisen ja maahan meni hyvin. Vauhti näytti pysyvän varsin hyvänä joka välissä.
Kiertohyppynouto
Hilla nyki aika voimakkaasti liikkurin käskyillä, mutta muuten selvitti liikkeen oikein mallikaasti.
Tunnari
Ei mitään ongelmaa. Joutui hieman etsimään, kun ei heti osunut oikean kohdalle. Palautus voisi olla vielä hieman reippaampi.
Kaukot
Asennot itsessään oli varsin hyvät ja Hilla teki hyvät kurre-vaihdot. Reagoi kuitenkin kerran liikkurin käden heilautukseen ja kerran ennakoi vaihtoja ja teki mitä sattui.

Treenaukseen:
- Peruutus luoksetulon seisomispysäytyksessä (asento tulee olla seiso).
- Ennakointi pois kiertohyppynoudosta.
- Kaukoissa kuuntelu ja tekniikka.Hilla kerkisi tehdä myös hieman tottista. Hilla harjoitteli kapulan palautusta eteen sekä A:ta. Molemmat olivat hieman unohduksissa. Varsinkin A:ta saisi treenata, että Hilla ei paluussa kiertäisi A:n ohi. Liekki aloitteli pujottelun harjoittelua yhdellä välillä. Hieman oli keskittymisvaikeuksia, mutta selvisi kuitenkin. Liekin kanssa kokeiltiin vähän tokoakin ja Liekki oli lomalla hieman työstänyt luoksetuloa ja osasi tulla hienosti perusasentoon selän takaa kiertämällä ja vielä ilman mitään apuja! Liekki teki myös pikkupätkän aika kivaa seuraamista.

Liekille treenaukseen:
- Vain lyhyet seuraamistreenit ja lyhyet matkat ja vain sen verran, että malttaa tehdä oikeasti hyvin.
- Monipuolisuutta Liekin treeneihin.


Maanantaina Hilla kävi tekemässä taas jäljen. Jäljen vanhenemista odotellessa Liekki sai harjoitella agilitypujottelua. Lisäsin kaksi väliä, jotta Liekki saisi paremmin ideasta kiinni, mutta Liekki meni varsin sujuvasti kahta väliä ja välejä sai siirtää melkein peräkkäin. Tinja teki eteenmenoja alustalle. Poikkeava ympäristö vähän hämäsi Tinjaa, mutta kun tajusi mitä tehdään, niin teki varsin hyvin, vaikka maltissa irrota olisi vielä toivomisen varaa. Tinja teki myös kaikki jäävät onnistuneesti peräkkäin.

Hilla teki myös eteenmenolle. Hilla lähti taas aika kovaa liikkeelle ja juoksi lelun ohi... Ehkä hieman huolestuttavaa aikooko totella pysäytyskäskyä. Hilla teki myös kaukot, jossa vaihtoja toteltiin, mutta tekniikka ei ollut ihan yhtä hyvä kuin edeltävänä päivänä.

Jäljellä oli neljä keppiä noin 70-100 askeleen välein. Muutama kulma myös, joiden lukumäärää en laskenut. “Jana” tehtiin taas tietä myöten ja jäljen oli tallonut täysin uusi henkilö Hillalle. Hilla olisi “janalla” halunnut vaan mennä syvemmälle metsään etsimään jälkeä. Jäljen kuitenkin nosti hyvin. Kaikki kepit löytyi. Hilla työskenteli koko ajan päättäväisesti, vaikka joutuikin paikoitellen taas miettimään aika paljon.


Tiistaina Hilla treenasi esineruutua.Samanlainen harjoitus kuin viimeksi, mutta nyt neljällä esineellä. Hillalla oli hieman enemmän vaikeuksia löytää esineitä, mutta työskenteli kuitenkin todella sitkeästi. Kolme esinettä löytyi lopulta ja jätettiin tähän, koska nosti kolmantena varmasti vaikean metallisen rasian, josta sai isomman palkan. Hilla tahtoo edelleen tehdä “jälkeä” esineruudussa eikä etsiä esineitä ilmavainulla, joten tätä pitää ruveta työstämään enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti