torstai 5. huhtikuuta 2018

Kolmenkertaisesti täydellinen koira

Nyt on vähäksi aikaa rally-tokokisat kisattu ja toivottavasti ainakin Hilla on kerännyt riittävästi tuloksia vuoden koira -kisaa varten. Tinja ehkä vielä joutuu vielä käymään jotain kisoja, mutta kai sitä ennen SM-kisoja pitää joku kisa muutenkin käydä.

Ja Hukka lähti viikonlopun aikana uuteen kotiinsa. :'(

Lauantaina Liekki kävi ratatreeneissä. Rata oli vielä liian haastava Liekille (pitkiä kylttivälejä ja vähän pysäytyksiä), joten Liekki ei ihan jaksanut koko rataa loppuun saakka varsinkin kun siellä tuli paljon uutta Liekille. Aloitti kuitenkin ihan hyvin ja oli yllättävän reipas vieraassakin paikassa. Liekki ei siis ole kisavalmis vielä pitkään aikaan.


Sunnuntaina oli Tampereen tuplakisat. Tuomarin kommentit kursiivilla.

B-rata:


Tinja 97p 3./26.
Loistava rata, upeaa yhteistyötä.
Virheet: 19. -3 uusi
Harmittava virhe saksalaisella, kun Tinja luuli että pitää tehdä puolenvaihto edessä. Muuten olisi ollut täyden sadan pisteen rata. Tinja kuitenkin teki todella hyvin.


Hilla 100p 1./26.
Upea rata.
Olipa hieno tunne, kun tiesi Hillan tehneen liikkeestä istumisen eikä tarvinnut edes kääntyä katsomaan istuuko vai ei. Hienosti Hilla teki radan läpi ja oikein kivalla asenteella.

A-rata:


Hilla 100p 2./27.
Hieno yhteistö. Hyvä tarkka ohjaus.
Väsyneenä tietysti annoin heti väärän seuraamiskäskyn heti ensimmäisellä kyltillä, sekoilin vielä lisää ja Hilla veti herneet nenään eikä suostunut seuraamaan hetkeen kunnolla. Loppurata kuitenkin hyvällä asenteella läpi. Peruutuskin onnistui hyvin, vaikka vähän rataantutustumisessa ahdas kylttiväli arvelutti.


Tinja 100p 1./27.
Hieno! Muutama sivulle istuminen olisi voinut olla nopeampi, -1 tvä viive oli lähellä.
Tinja teki todella hienosti radan läpi, kun en jakanut enää jännittää. Asenne oli Tinjalla tosi hyvä.Maanantaina kisat Jyväskylässä:


Tinja 95p 4./15.
Kauniit vauhdikkaat käännökset, kaunista tarkkaa työtä, mutta varo ylimääräistä varmistelua (11,15).
Virheet: 13. -1 vino, 15. -1 vino ja -3 tempo.
Tinja teki aivan älyttömän hienolla asenteella. <3 Peruutuksessa olisi saanut luottaa koiraan enemmän ja mennä vaan vähän vauhdikkaammin. Saksalaiset piti varmistella, kun kerran jo mokasi ne. :D Haukkumista tuli hieman liikaa, kun esteistä piti niin paljon innostua.


Hilla 100p 1./15.
Varmaa yhteistyötä :) Ohjaus on ihanan vähäeleistä läpi radan. Peruutus on ainoa, jota joudut vähän varmistelemaan.
Esteet onnistuivat yllättävän hyvin Hillalta, vaikka pelkäsin sen rykäisevän koko sarjan läpi välittämättä mun käskyistä. Yllättävän kiltisti tuli seuraamaan välissä eikä edes nykinyt seuraavalle esteelle. Hyvällä asenteella teki koko radan läpi. Peruutuksessa itsellä pientä epäluottamusta vielä pystyykö varmasti peruuttamaan hyvin.


Ja vielä keskiviikkona kotikentällä yhdet kisat:


Tinja 93p
Osaava yhteistyöhaluinen koira, hyvä ohjaus!
Virheet: 2. -3 uusi, 5. -1p kontr (törmäys) ja 12. -3 uusi
Tinja teki vielä paremmalla ja huikeammalla asenteella kuin Jyväskylän kisoissa. Ei ole kummankaan puolen seuraamisessa valittamista. Punaista kartiota ei tietysti löydetty, kun ei sitä koskaan löydetä treeneissäkään... :D Ja tulppaaniin pieni työtapaturma samoin kuin 270 asteen käännökseen. Mutta hirmuisen tyytyväinen olen Tinjan työskentelyyn.


Hilla 98p 2. sija
Koiralla hyvä työmoodi. Hyvä vähäeleinen ohjaus.
Virheet: 1. -1 kyl ja -1 tvä (liian pitkä seisoskelu merkillä)
Hilla teki oikein mainiolla asenteella, vaikka en oikein pitänyt houkutuksessa kyttäämisestä. Hilla ei ole edes erityisen häiriöherkkä ja tuollainen kyttääminen on siltä hieman outoa, mutta ilmeisesti keuliminen juuri ennen houkutusta (häntä enää seuraamispaikalla) vei vähän pasmat sekaisin. Merkillä annoin tokovihjeen, joten Hilla tietysti katsoi eteen ja jouduin katkaisemaan sen ottamalla Hillan uudelleen kontaktiin. Hilla olisi toisin varmaan onnistunut merkillä vaikka olisin lähettänyt heti, mutta itseltä meni pupu pöksyyn, kun Tinja oli jo sekoillut merkillä niin paljon.


Enpä olisi Hillan uskonut vetävän kolme 100 pisteen rataa peräkkäin. Eipä tästä pääse enää kuin alaspäin, joka on hieman pelottavaa. Ehkä Hillan osaaminen alkaa olla pikkuhiljaa aika kivalla tasolla? Tinja on edelleen supertaitava, vaikka vähän enemmän virheitä tulikin. Hillan tämän vuoden pistekeskiarvo on tällä hetkellä 99,2p ja Tinjan 96,4p.


Treenilistoja:
Tinja:
- Käännökset koira ulkosivulla. (Myös spiraali)
- Esteillä malttia ja hiljaa pysymistä.
- Oikealla puolen peruuttamisessa varmuutta ja luottoa molemmille.
- Merkin hakeminen (oma vihjesana rallyyn).
- Saksalaiset
- Oikean puolen perusasennon hakeminen nopeammaksi.
- Asennonvaihdot sivulla (suoruus).

Hilla
- Esteet (ei nykimistä esteitä ja putkia kohden)
- Molempien puolien peruutukseen varmuutta.
- Käännökset koira ulkosivulla.
- Merkin hakeminen (oma vihjesana rallyyn). Ja pois merkin koskeminen.
- Keuliminen kisaradoilta pois. Varsinkin oikealla puolella seuratessa.
- Pyörähdys-puoltavaihtavat käännökset tiiviimmiksi.
- Puolenvaihto edessä vasemmalta oikealle.
- Esinehäiriöt

Liekki treenaili Tampereella ja kotikisojen lomassa. Yllättävän hyvin jaksoi keskittyä silloin kun oli pirteä eikä treenattu “yliaikaa”. Ei juurikaan (enää) kisahälinä haitannut. Seuraamisessa on yritetty palkata enemmän liikkumista ja tuntuu se nokka jo hieman paremmin pysyvän ylhäällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti