maanantai 30. huhtikuuta 2018

Games-möllit ja Liekki sairastaa


Liekin kanssa tuli todella isoja terveysongelmia, joten Liekki on todennäköisesti suurimman osan kesää nyt sairaslomalla. Keskiviikkona huomasin, että Liekki oli kipeä, jos sen nosti syliin. Leikkaushaava vaikutti siistiltä, mutta ajattelin, että se on vielä leikkauksen jälkeen kipeä. Torstai-iltana Liekki ei malttanut millään asettua paikoilleen vaan pyöri levottomana sohvan päällä. Kunnon katsaus mahapuoleen ja löysin märkiviä ihomuutoksia rintalastan päältä, joiden päältä saksin enimmät karvat. Perjantai-aamuna ajoin töissä koko mahan kaljuksi ja alta paljastui hot spotilta vaikuttava ihomuutos. Toisin rintalastan päällinen oli turvoksissa. Lauantaina sitten rintalastan päällä ollut paise oli puhjennut ja valutti paksua märkää sekä iho paiseen päältä oli huolestuttavan punainen. Yhdessä päivässä lähes koko reuna oli auennut ja iho oli lähtenyt kuolioitumaan. Antibioottikuuri ei hidastanut muutoksia. Liekki on koko tämän ajan ollut todella pirteä ihan kuin mitään ei olisi vialla.


Liekki sentään kuvattiin noin viikko sitten terveeksi: lonkat B/B, kyynärät 0/0, selkä LTV0 ja VA0 ja polvet epävirallisesti 0/0. Liekki samalla siirtyi täysin minun nimiini.


Tiistaina Hilla kävi uimalassa uimassa. Hillalla oli hirmu kivaa ja ainoa ongelma oli miten saada kaksi lelua mahtumaan yhtäaikaa suuhun. Hilla ei olisi malttanut millään lähteä pois, vaikka uikin todella ahkerasti.


Keskiviikkona käytiin ensimmäisen kerran tänä keväänä treenaamassa ulkona. Hieman oli vaikeuksia löytää sopivaa kohtaa, sillä kenttä oli osittain märkä, mutta paikka kuitenkin löytyi. Mitään hirveän kehittävää ei tehty, sillä nappailin samalla koirista kuvia. Vähän ehkä meni treeni myös tarkasteluksi, että mitä kaikkea pitäisi tehdä.

Liekki ei tehnyt paljoa, mutta sai juosta muutaman kerran lyhyeltä matkalta ruutuun (lelulle). Liekki on toipunut hyvin sterkkauksesta, mutta vielä masu on hieman pipi, jos siihen koskee, joten hirveästi ei tehty. Liekki kuitenkin osasi hienosti juosta ruutuun vaikka itse olinkin sivussa kuvaamassa eli “eteenmeno” paikalta lähetys. Tätä ei ole aikaisemmin tehty, mutta hienosti Liekki tästä suoriutui. Liekki suostui myös pitämään kapulaa suussaan ja ottamaan sen yhä uudelleen vaikka ei kestänytkään sitä, että yritin peruuttaa hieman kauemmas vaan silloin aina tiputti kapulan. Liekki sai myös tehdä pikkupätkiä seuraamista namilla imuttamalla ja ne teki oikein kivasti.


Hilla ja Tinja tekivät aika saman treeniohjelman. Ensin vahvistettiin eteenmenoja (Tinjalle kosketusalusta ja Hillalle lelu). Tinja ei katsonut lähellekään oikeaa suuntaa virittelyssä, joten kävin näyttämässä Tinjalle linjan. Hilla onnistui paremmin, vaikka etenikin lelusta huti, kun ei ollut nähnyt sitä. Tinja teki hyvät ruudut, mutta Hilla sai juosta ruudun yli lelulle, koska Hilla ennakoi pysähtymistä ruutuun. Kierto tehtiin pitkältä matkalta ja matkalla useampi kapula. Hilla väisti kapuloita, joten sen kierto oli aivan törkeän laaja (pitää ensi treeniin kehitellä sille esteet, jotta ei pääse kaartamaan). Tinjalle piti näyttää missä kartio on, koska kävi kiertämässä ensin kaikkea roskaa. Tinja ei kuitenkaan välittänyt lainkaan kapuloista.

Tunnari sujui molemmilta hyvin. Hillan palautukset olivat hieman löysät, koska ihmetteli kameratouhua. Etsintä ja haku oli kuitenkin molemmilla hyvä. Tinja toisin oli hieman liian korkeassa vireessä ensimmäisellä toistolla ja oli vähällä napata väärän noutona. Tinjan kanssa jumppailtiin M-S-I vaihtoa, koska siinä Tinja helposti etenee. Hilla teki heti yllättävän hienot kaukot eikä takatassut liikkuneet yhtään. Hilla myös teki luoksetuloa, jossa kokeiltiin pysäytystä peruutuksen kautta, mutta Hilla esitti kaikkea muuta kuten maahanmenoa ja istumista eli pitää tämäkin ehkä opettaa Hillalle eikä vaan olettaa, että kyllä se osaa.


Lauantaina Hilla ja Tinja kävivät games-mölleissä. Tinjakin pääsi kisaamaan, koska lahjoin sen sillä autoon.  Ensimmäinen osa oli gamblers-luokka ja sen jälkeen snooker.

Gamblersin rata
Snookerin rata

Gamblerissa tehtiin eka 30 sekunttia vapaavalintaisia esteitä, joista kerättiin mahdollisimman paljon pisteitä. Ajan tultua täyteen siirryttiin lyhyelle loppuradalle, joka piti suorittaa oikein, jotta sai tuplattua ensimmäisen osuuden pisteet. Loppurata oli merkitty viivalla eikä viivan toiselle puolelle saanut ohjaaja mennä. Hilla tiputi loppuradalla riman, joten se ei saanut lainkaan pisteitä siitä. Ekalta osuudeltakaan ei ihan hirveästi kerätty pisteitä, koska Hilla teki vaan pienempiarvoisia esteitä (ja hyppäsi komeasti A:n alastulon yli). Hillan kanssa olisi pitänyt suunnitella pidempi rata alkuosuudelle, koska Hilla kerkisi hyppiä yllättävän paljon esteitä. Tinjalle suunniteltu rata sopi juuri 30 sekuntiin, mutta Tinja ei hakenut keppejä kaukaa lähettämällä lainkaan, joten loppuradalta ei tullut sillekään mitään pisteitä.

Snookerissa tehtiin yksi snooker-hyppy, vapaavalintainen este/sarja, toinen snooker-hyppy, vapaavalintainen este/sarja, kolmas snooker-hyppy, vapaavalintainen este/sarja ja lopuksi esteet numerojärjestyksessä. Tämä kaikki piti ehtiä tehdä 60 sekuntiin. Tälle radalle sain kehitettyä järkevän ratasuunnitelman. Tinja kerkisi juuri maalihypylle, kun aika loppui ja Tinjan rata sisälsi vielä yhden putken ohituksen. Tinja teki toisin yhden vapaavalintaisen sarjan väärin, joten siitä jäi pisteet saamatta, sen sijaan rata meni oikein. Tinja oli tässä koiristani päivän paras ja keräsi snooker-radalta 44 pistettä. Hillalla toisin jäi täydet pisteet saamatta siksi, että se ei pystynyt loppuradalla ohittamaan yhtä estettä vaan kävi hyppäämässä yhden ylimääräisen hypyn. Hillan aika oli tällä radalla noin 46 sekunttia eli hyvin mahduttiin aikaan, vaikka tein alkuosuudella kaikki suurinarvoisimmat sarjaesteet.

Hauskaa kuitenkin oli kokeilla uusia kilpailumutoja. Yllättävän vähän kuitenkin oli tuolla mölleissä osallistuja. Olisi voinut luulla, että kiinnostuneita kokeilijoita olisi ollut enemmän varsinkin kun hinta oli vain 3€/rata. Kesällä pitää mennä epävirallisiin games-SM:hin.


Sunnuntaina koirat treenasivat nurmikentällä. Molemmat koirat tekivät taas saman treeniohjelman. Ensiksi ohjattu, jossa molemmille vahvistettiin ensin merkki ja sitten molemmat suunnat. Hilla selviytyi molemmat suunnat hyvin, Tinja vaati yhden korjauksen vasemmalle mutta oikean teki heti oikein ja korjasi vielä itse keskikapulalta linjan oikeaan suuntaan. Luoksetulossa pysäytys peruutuksen kautta. Hilla jopa pysähtyi seisomaan eikä tehnyt muita asentoja. Tinjalla oli liikaa vauhtia, joten se valui aika paljon. Kaukoissa molemmille hieman jumppaa. Eteenmeno niin, että koirat eivät nähneet lähetyskohdetta lähetyspaikalta. Tinja eteni hyvin eteenpäin, vaikkakin hieman mutkitelle. Hillalle piti linja ensin näyttää, että malttoi tehdä  koko matkan täysin suoraan. Hillalle varmaan pitää tehdä paljon pitkiä lähetyksiä, jossa se näkee lelun jo lähetyspaikalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti