keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

ERROR!


Isot koirat eli Hilla ja Tinja lähtivät maanantaina Jyväskylään asti hoitoon. Kuulema hyvin on mennyt ja koirat ovat päässeet treenaamaankin. Tinjan on hyvä ollakin hetken aikaa muutaman sadan kilometrin päässä, sillä se puri kaverin laukusta kantohihnat poikki ja rikkoi vetoketjun vaan saadakseen laukun sisällä olleet koiranruuat.
 
Liekki kävi maanantaina eläinlääkärissä virallisissa kuvissa, sterkkauksessa ja rokotuksilla. Kuvissa ei näkynyt mitään merkittävää, mutta odotellaan vielä Kennelliiton lausunto. Eläinlääkäri huomasi, että Liekiltä puuttuu pari väliposkihammasta, että on vähän tullut huonosti katsottua sinne suuhun. Koska Liekilläkin on nuppi sekaisin ja riehumiskielto parisen viikkoa, niin treenit jäävät tällä viikolla aika vähäisiksi.


Tinja kävi lauantaina tokokokeessa. Meni niin hyvin, että meinasi tulla taas mitta täyteen koko lajia. Arvostelulappu lensi suoraan roskiin enkä edes katsonut pisteitä. Sen verran oli pakko kuunnella, että Tinja ei yltänyt edes tulokseen. Tinjassa ei ollut mitään vikaa, vaikka todella pitkään aikaan se pelkäsi kokeessa eikä ollut niin pirteä kuin normaalisti. Mutta ei sitten tällä kertaa yrittänytkään haistella kentän pohjaa (yhtä poikkeusta lukuunottamatta). Minua itseäni vaan häiritsi hyvin epäoleelliset asiat, kuten tuomarin kommentointi ja liikkurin “onko mitään kysyttävää?” juuri ennen liikkeen alkua (EI OLE!!!!).

Tuli kokeen jälkeen mietittyä miten negatiivinen laji toko on. Siis kuinka monen muun harrastuksen treenaaminen perustuu siihen, että etsitään vaan virheitä? Ole itse tyytyväinen koiraasi ja heti perään saat kuulla tuomarilta mikä kaikki pieleen? No paljon kiitoksia. Palataanpa sekunti taaksepäin ja yritetään löytää se ensimmäinen tunne.

Haluaisin elää vaan siinä kuplassa, että omat koirat olisi parhaita ja kaikkein osaavimpia. Mutta silti pitää tuputtaa kaikki negatiivisuus päälle. Ei jaksaisi yhdenkään tuomarin mielipide kiinnostaa. Sen verran koekäyntejä on kuitenkin tullut, että tiedän säännöt ja mistä pisteitä lähtee. Riittäisi tieto MITÄ MIELTÄ MINÄ OLEN. Hieman olen tullut (toko)arvostelulle allergiseksi ja välillä mietin mitenkähän pitkään tätä jaksaa.


Tinjan suoritus kuitenkin pähkinänkuoressa:

Luoksetulo
Väisti yleisöä ja seisominen oli huono. Maahan meni hyvin. Hieman hidas, koska jännitti.
Ruutu
Eteenmenossa lähti etenemään ruutua kohden. Korjasi kuitenkin kiltisti siihen suuntaan mihin halusin. Ruudussa pieni tuhmailu, kun löysi jotain syötävää ja tuplakäsky maahanmenoon. Seuraamiseen tulossa oli hidas.
Ohjattu
Merkki yllättäen sujui vaikka vaihtoehtoja olisi ollut juosta esim. ruutuun. Oikean puolen kapulan löytäminen ei sen sijaan sujunut vaan kävi kiertämässä kiertokartion ja sinkoili sen jälkeen vähän sinne ja tänne.
Seuraaminen
Oli ok. Juoksussa hieman jätätti.
Kiertohyppynouto
Kierto onnistui hyvin (koska oli jo käynyt kiertämässä kartion), maahan meni hyvin ja kapulan haku oli hyvä. Hyppyyn tarvitsi pienen käsimerkin, mutta oikea puoli on ollut aina hieman haastavampi.
Kaukot
Varsin kivat. Ainoastaan S-I tekniikka ei pitänyt.
Zeta
Seisoi istumisen, ei lähtenyt seisomisen jälkeen seuraamaan. Jännitti niin paljon tai sitten muisteli seisomisessa tehtyjä tönimisharjoituksia ettei saa liikkua.
Tunnari
Tinja oli hieman hidas liikkeissään, mutta etsintä oli hyvä.
Paikkaistuminen
Ei mitään ongelmaa vaikka pari koiraa oli painunut maahan.
Paikkamakuu
Tinja huomasi jotenkin, että minulta oli mennyt hermot (kisatilanteeseen ei Tinjaan) ja tarvitsi kaksi käskyä luoksetuloon, tuli hitaasti ja jäi eteen seisomaan sekä pomppasi vasten sivulle tulossa.


Liekki teki vapaana(!) kisapaikalla tokojuttuja. Hienosti malttoi keskittyä eikä yrittänytkään karata.

Perjantaina agilitykoirat eli Hilla ja Liekki kävivät treenailemassa alla olevaa rataa:

Hilla teki radan heti nollana läpi. Vaikein kohta Hillalle oli 8.esteen takaakierto (koska en malttanut ohjata). 10.esteen välistävedossa oli aina jäljessä, mutta Hilla teki tämän hyvin kauko-ohjauksena pienen opettelun jälkeen. Liekille rata oli varsin haastava. Liekki ei millään tajunnut 9. esteen välistävetoa eikä olisi halunnut hypätä minusta poispäin kun liikuin suoraan eteenpäin. Apupalkkaaja palkkasi nämä kohdat. Muuten Liekki meni varsin kivasti.

Tinja teki tokoa samanaikaisesti kun toinen koira teki agilityä samalla kentällä. Oli Tinjalle varsin kova paikka mutta hienosti selviytyi kierrosta, seuraamisesta, jäävistä ja kaukoista vaikka selkeästi toisen koiran agility kiihdytti myös Tinjaa.


Sunnuntaina tokotreenit kaikille kolmelle. Tinja teki eteenmenoja alustalle, jotka oli Tinjalle aika vaikeat, kun alusta ei heti meinannut pongautua, mutta alustan näkemisen jälkeen alkoi sujua. Tinja kuitenkin oli todella hieno kiertonoudossa ja teki heti kerrasta oikein ylipitkältä matkalta ja matkalla oli vielä ylimääräisiä kapuloitakin!

Hilla oli vielä huonompi eteenmenoissa, otti paljon häiriötä kentällä olleista tavaroista eikä suostunut juoksemaan Tinjan kosketusalustaa päin. Näkee, että jotain osasia ei ole treenattu pitkään aikaan. Hilla jopa juoksi ruudun yli, vaikka positiivista oli, että vauhtia ainakin löytyi. Raviseuraamista tehtiin myös ja pikkuhiljaa sekin sujuu. Siinä yritetään saada tahtia hitaammaksi ja kuitenkin ravi säilymään.

Liekkikin oli oikein kiva ja selvästi keskittyminen on parantunut vaikka se ei vielä jaksa tehdä pitkiä pätkiä kerrallaan ja välillä tulee katkoksia keskittymisessä. Liekki selviytyi kahden minuutin paikkiksesta kahden tutun koiran vieressä, jotka ei kuitenkaan olleet Tinja ja Hilla. Liekin toisin piti nousta kerran istumaan ja heiluttaa häntää toiselle liian tutulle koiralle, mutta meni heti maahan takaisin kun käski uudelleen ja malttoi keskittyä koko loppuajan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti