maanantai 12. maaliskuuta 2018

Vuoristorata


Viikonloppu alkoi perjantaina ratatreenillä, johon osallistuivat Liekki ja Hilla. Minä ohjasin Liekin ja kaveri Hillaa. Varsin tyytyväinen olen Liekin ensimmäiseen treeniin täysin vieraassa hallissa ja vieraalla esteillä. Namit ja lelut eivät kelvanneet mutta esteet kyllä. Paikoitellen radalla tuli Liekin mielestä jännittäviä kohtia, mutta pääasiassa Liekki teki ihan hyviä pätkiä. Nyt vain lisää harjoitusta ja rutiinia, niin kyllä Liekistäkin kisakoira saadaan. Hilla teki “nollaradan” heti ekalla yrityksellä toisin puomin alastulokontaktin yliloikkaamalla. Ei toisin ollut Hillalla mitään ajatustakaan pysähtymisestä, ettäyhdellä treenillä on saatu aika paljon aikaiseksi.
Lauantaina oli bordercollieiden rally-tokon rotumestaruus. Päästiin siis kahmimaan kasapäin palkintoja siitä huolimatta, että valmistautuminen tuntui olevan turhan vähäistä.


Tinja MES 97p 3./24
Tinjan rata tuntui ihan kauhealta, mutta videolta katsottuna ei se nyt niin huonosti mennyt. Tinja meni itse todella hyvin ja yritti kovasti, mutta itse olin vaan ihan hukassa, kun viimeisestä rallykisasta oli jo useampi kuukausi aikaa. Virhepisteet: 1: -1p Tvä, 3: -1p Tvä ja 12: -1p Tvä. Tuplasaksalaiset ovat vielä työn alla eikä toimineet kisoissa ihan niin kuin toivoisin. Toisin muutin liikkumistapaa kisoihin, joten sekin saattoi vaikuttaa. Harmillisesti pari bortsua pääsi edelle omistajan töpeksiessä eli pitää petrata, jotta en mokaa Tinjan suorituksia.
Tuomarin kommentti: “Sujuvaa menoa. Tvä-virheet pienestä eriaikaisuudesta. Hieno seiso-maahan vaihto.”


Hilla MES 98p 2./24 ja rotumestaruuden 2.sija
Hilla meni varsin kivasti eikä ihan kamalasti edes kuumunut. Istumiseen taisi tulla Hillalta hämmennys, kun näytin käsimerkkä. Aika turha pistemenetys. Pyörähdystä pitää harjoitella kutsumisen jälkeen. Virhepisteet: 5: -1p Tvä ja 9: -1p Tvä. Hilla oli kuusi sekunttia Tinjaa nopeampi. o_O
Tuomarin kommentti: “Nätti seuruu läpi radan. Sujuvaa ja selkeää ohjausta.”


Liekki kävi sekä lauantaina että sunnuntaina treenailemassa kisapaikalla. Lauantaina isommat ja villimmät koirat aiheuttivat räyhäämistä mutta sunnuntaina Liekki osasi olla todella nätisti ja leikki pitkään pallolla. Molempina päivinä teki innokkaasti myös pientä treeniä. Tinja teki sunnuntaina Hillan ärsytystreenin, mutta oli varsin pätevä siinä ja muutenkin.

Hurja rukkastappaja
Sunnuntaina oli viimeinen valintakoepäivä. Hillalle EVL1 264p.

Tunnari 9
Rauhallinen odottaja. Menee yli kerran, korjailee otetta.
Kaukot 8
Erinomainen aloitus maahan. Nuuhkii mattoa. Etenee noin 10cm. Hidas maa-seiso.
Seuraaminen 7
Tiivis paikka. Rintamasuunta saisi olla suorempi. Paikka sivulla seilaa välillä koska välillä väljä. Kontakti saisi olla intensiivisempi. Paikoitellen edistää. Juoksussa hyvä kontakti. Paikka käännöksissä ok. Peruutuksessa rintamasuunta saisi olla suorempi.
Ruutu 8½
Ok ympyrä. Hyvä ruutu. Etenee nopeammin ympyrään. Seuraaminen voisi olla tiiviimpää.
Kiertohyppynouto 8½
Hyvä kierto. Siisti istuminen. Hyvä ote kapulasta ja hyppy. Hieman vino pa lopussa. Voisi olla energisempi suoritus!
Luoksetulo 7½
Rauhallinen suora alas. Vähän kyyry seisominen. Hidas istuminen sivulle. Suorituksessa saisi olla enemmän näyttävyyttä.
Zeta 7½
Hyvä lähtö, hidas istu. Siisti alas. Seuruussa vähän väljyyttä kautta linjan.
Ohattu noutaminen 8½
Hyvä vauhti merkille, täsmällinen stoppi. Kapulalle hyvä vauhti. Nyt näytti koira innokkaammalta.
Paikkaistuminen 10 ja 10
Paikkamakuu 9½ ja 8½

Lempikommentteja: “Voisi olla energisempi suoritus!”, “Suorituksessa saisi olla enemmän näyttävyyttä.” ja “Nyt näytti koira innokkaammalta.” (Viimeinen kuulostaa ihan vittuilulta.) Hilla ei ole enää pelkästään hidas vaan ihan totaallisen paska koira. Ihan sama tekikö Hilla hyvin vai huonosti, niin numero on sama, ja viat hieman vaihtuu. En tiedä mitä minun muka pitäisi vielä tehdä, kun olin huolellinen, että Hilla meni kehään hyvällä mielellä ja tekikin kaiken muun ihan hyvässä mielentilasssa paitsi zetan. Kai sitten siinä on vaan iso huonon koiran leima otassa. Eipä jaksa tämä toko enää innostaa. Ei selvemmin tarvitse sanoa, että ei tarvitse tulla enää kisamaan. Haluaako joku vielä tulla selittämään, että toko ei ole nopeuslaji?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti