maanantai 26. maaliskuuta 2018

Sikapossu tokokokeessa


Lauantaina Tinja kävi pitkästä aikaa tokokokeessa. Lähdettiin sillä mentaliteetillä kokeeseen, että katsotaan missä mennään. Tinja oli ihan sika ja suoritti alta kaiken arvostelun. Vähän turhan lähelle ykköstä päästiin. En olisi kestänyt, jos Tinja olisi saanut ykkösen noin huonolla suorittamisella. En tiedä olenko (taas) kisannut liikaa Hillan kanssa, ja rima on aika korkealla, mutta vähän oli sellainen olo, että me ei oltu tuomarin kanssa katsomassa samaa suoritusta, koska pisteitä tuli aivan liikaa ja aivan surkeasta tekemisestä. Tinja ei ollut mitenkään löysä, haluton tai vastaava vaan ei vaan taas keskittynyt pätkääkään siihen mitä oli tekemässä. Tekisi mieli tehdä mokomasta karvarukkaset. Lopullinen tulos oli EVL2 250 pisteellä ja sijoitus 2./5.

Paikkaistuminen 8½
Oli haistellut(??!!!) maata koko ajan ja ollut levoton.
Paikkamakuu 9½
Maahanmeno oli saanut olla pikkasen ripeämpi. Minun nähden ei uskaltanut haistella tai hirveästi katsella ympärilleen. Luoksetulo oli hyvä, mutta törmäsi perusasentoon siirtymisessä ja perusasento kuulema oli vino.
Seuraaminen 9
Aivan kauhea seuraaminen. Ainoa mitä tässä oli hyvää, oli se, että Tinja muisti maltaa olla paikoillaan seuraa-käskyillä ja peruutus oli kiva. Mutta ysi siitä, että Tinja pisti kuonon kerran maahan kuivanappulan kohdalla (ei uskaltanut tehdä toiste, koska ilmeisesti luki ajatukset, että koetilannekaan ei suojaa Tinjaa, jos jatkaa tollaista käytöstä) ja yhdessä juoksutäyskäännöksessä päätyi väärälle seuraamispuolelle.
Luoksetulo 8½
Vauhtia liikaa, valui seisomisessa paljon, maahanmenossa vähemmän.
Zeta  7
S-M-I. Meni maahan istumisessa (ei kuunnellut eikä ollut hereillä). Seuraaminen ei ollut minusta hyvää.
Ohjattu nouto 6
Tämä oli ihan sikailua Tinjalta. Merkille eteni hitaasti ja juuri merkin kohdalla kiihdytti keskikapulaa kohden. Merkille jouduin korjaamaan toisella käskyllä, ihme kun ei sinkoilut minnekään. Ei tietysti kuunnellut ohjatun suuntia vaan suuntasi keskikapulalle ja jouduin senkin korjaamaan. Sentään korjasi.
Ruutu 7
Ei edennyt eteenmenossa suoraan vaan vinottain kohti ruutua. Siinä sitten mietintä, että mahtaako Tinja osata korjata (ei), mutta ihmeen kiltisti lähti osoittamiin suuntiin. Pari korjausta tarvitsi ympyrään. Yksi olisi riittänyt, jos olisi totellut pysäytyksiä. Jokaisella korjauksella sekä ruudussa haukahdus. Ruutuun meni maahan hyvin. Seuraamaan tulo oli hieman tahmeahko.
Kaukot 9
Kaksi tuplakäsky-käsimerkkiä, jotka jäi tuomarilta huomaamatta. Hieman eteni eteenpäin, mutta ei paljoa.
Tunnari 10
Suu auki ja meinasi heti ensimmäinen kapula mennä suuhun nouto-ajatuksena. Todella huolimaton oli kapuloilla ja suu auki kävi läpi, mutta toi oman ja oli vauhdikas.
Kiertohyppynouto 5
Kierrossa jäi jumiin toiseen kapulaan. Ihme kyllä suostui uudella käskyllä mennä kiertämään (eli oli tiennyt missä kartio on). Pysähtymisessä tietysti valui ja jäi seisomaan (asento istu). Korjaamisesta oikeaan asentoon menetettiin vielä lisäpisteitä. Nouto-osuus sentään meni ihan ok.


Liekki ja Hilla treenailivat kehän laidassa omia pikkujuttujaan. Liekki oli okein reipas ja keskittyi hyvin. Jos jäi “vapaalle”, niin sitten saattoi rähistä isoille pelottaville koirille. Hillan kanssa väännettiin raviseuraamisesta, mutta se edistyy tässä todella hyvin. Pikkuhiljaa vaan pitää vauhtia ruveta hidastamaan. Juoksussa osaa jo ravata. Ravin myötä paikka ja suoruus ovat parantuneet merkittävästi vaikka varsinaisesti seuraamispositiota ei ole vaadittu. Hilla vaan hakee sinne itse.


Keskiviikkona puolestaan tokotreenit ulkokentällä, auratulla mutta lumisella alueella. Hyvin silti tarkeni ja hyvin pystyi koiratkin tekemään. Liekki oli varsin pätevä ja edistynyt valtavasti lyhyessä ajassa. Maanantaista lähtien se on saanut kaiken ruokansa koulutuksessa ja pikku hiljaa Liekillekin alkaa tulla nälkä. Ihan niin nälkä ei vielä kuitenkaan ole ettei noutokapulan pidosta voisi kieltäytyä. Kontakti on kuitenkin alkanut selkeästi pysyä paremmin enkä ihan usko, että se on ainoastaan palkkamuutosten takia. Liekillä oli hieman ongelmia ennakoinnin kanssa, ja se lähti tekemään luoksetuloja liikkurin käskyllä. Istumisen vahvistamisella nykiminenkin hävisi.

Tinjalle tehtiin erittäin pitkältä (mutta myös erittäin selkeä ja helppo) kierto. Nyt jopa onnistui kierrossa, vaikka hieman menikin mutkitellen. Kapuloiden lisääminen oli Tinjalle liikaa eikä löytänyt kartiota ilman, että meni lähemmäs lähettämään, vaikka kartio ei ollut siirtynyt minnekään paikaltaan. Eteenmenot (piilotetulle alustalle) sen sijaan menivät todella hienosti ja Tinja teki ihan ok kaukotkin. Luoksetulossa Tinja joutui taas peruuttelemaan reippaasti.

Hillakin teki luoksetulon pysähtymistä peruuttamisen kautta ja oli muuten todella hieno lukkojarrotus! En tiedä miten paljon pehmeä lumi auttoi asiassa. Vauhtikin pysyi koko ajan kivana varsinkin kun aina väliin otti läpijuoksuja. Hilla sai käydä kiertämässä kartionkin ja nyt kierto oli aivan riittävän tiivis ja itseasiassa yllättävän tiivis, vaikka mitään apuvälineitä kiertoon ei ollut ja Hilla lähetettiin todella kaukaa. Ravissa seuraaminen edistyy pikkuhiljaa. Vielä oli liian aikaista päästää Hilla hihnasta, koska ravaaminen ei ole vielä täysin varmaa, varsinkin jos pyrkii tosissaan seuraamispositioon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti