tiistai 20. maaliskuuta 2018

Oppimista

 

Keskiviikkona Hilla ja Liekki kävivät jäsenkorjaajalla.Liekissä ei ollut mitään ihmeellistä, vähän takapäässä harrastuskoiran jumeja. Hilla sen sijaan oli todella pahasti jumissa takaselästään/lonkkien alueelta. Ensimmäistä kertaa ikinä Hilla ei meinannut pysyä paikallaan, kun paikkoja aukaistiin eli se oli varsin kipeä. Hilla sai yhden päivän lepoa, jolloin piti kävellä vain hihnassa lyhyitä lenkkejä.

Torstaina vain sheltit pääsivät treenaamaan. (Hilla käveli lenkit hihnassa.) Liekki teki agilityä ja Tinja tokoa ja vähän vanhan koiran huvitukseksi myös agilityä loppuun. Tinjan treeneihin kuului kiertokartion pongausta agilityesteiden lomasta, ja tämä oli erittäin vaikeaa Tinjalle. Eteenmenon targetti löytyi paljon helpommin. Tinja teki myös yhen onnistuneen tunnarin putken läpi. Liekin kanssa keskityttiin lähinnä puolta vaihtaviin ohjauksiin, jotka tällä kertaa sujuivat hyvin, putken hakemiseen pelkällä sanallisella käskyllä, renkaan hakemiseen estesuoralla sekä aloiteltiin pujottelua ohjurilla. Liekki oppi aika nopeasti menemään ohjureiden mukaisesti pujottelua, vaikka selkeästi se oli sen mielestä aika tylsää.


Maanantaina käväistiin hallilla treenaamassa. Liekillä oli huono päivä. Kieltäytyi jopa kissaruuasta eli ei suostunut juuri tekemään mitään. Hillan kanssa aloitettiin harjoittelemaan seuraamista ravaamalla. Alkuun toisin hihnassa ja aika löysälläotteella. Hilla toisin hakeutui ihan itse lähemmäksi ja kontaktiin, kun raviharjoituksista sai palkkaa. Hilla myös teki kokonaista ruutua, joka onnistui ihan ok, mutta ei ehkä niin hyvin kuin olisi toivottavaa. Kierrossa Hilla meinasti kaartaa ihan kunnolla, joten joutui sitten tekemään kierron pystyyn nostettujen kapuloiden välistä. Hilla harjoitteli myös juoksupuomia, jossa saatiin paremmin osumia siinä vaiheessa, kun Hilla aloittikin etenemisen vasta ihan puomin päästä.

Tinja teki kaikki EVL-liikkeet läpi kisanomaisesti. Yksilöliikkeet kahdessa osassa. Tässä vaiheessa ei voi sanoa muuta kuin, että kyllä se osasi liikkeet silloin kun ilmoitin sen kokeeseen. Näköjään parissa viikossa voi unohtaa melkein kaiken. Positiivista kuitenkin on, että Tinja on oikeasti ruvennut miettimään miten tekemällä onnistuu.

Seuraaminen
Tinja malttoi hienosti jokaisella seuraamis-käskyllä istua paikallaan ennen kuin lähdettiin liikkeelle. Pääsääntöisesti suorat pätkät olivatkin hyviä, vaikka ruudun ja kartioiden lähellä hieman kontakti tipahtelikin. Kokeilin myös täyskäännökset tehdä eri suuntiin. Vasempaan päin oli parempi vaikka siinä ennakoikin kääntymistä.
Kiertohyppynouto
Tätä saatiin taas hinkkailla pitkään.Käytiin ensin lähempänä pongaamassa kiertokartio, koska ei muuten näyttänyt pongaavan. Silti sotki kierron taas merkkiin. Kierron sujuessa teki lopun liikkeen ihan ok, vaikka esteen hakeminen ei tuntunutkaan ihan täysin varmalta.
Zeta
Onnistui erinomaisesti muuten, mutta seisomisessa tuli pientä tepastelua käskyn jälkeen. Asentojen järjestys oli i-m-s.
Ruutu
Jotta eteenmenoon saataisiin lisähaasteita potkaisin kapulan lähetyspaikalta sivuun takaviistoon. Tinja lähti tietysti sinne vaikka virittelyssä hienosti katsoikin oikeaan suuntaan. Tajusi kuitenkin itse, että pieleen meni ja pysähtyi ennen kapulaa. Muutama korjaus tarvittiin eteenmenoon, mutta nämä kuunteli hyvin. Ruudussa osui hyvin oikeaan paikkaan ja oli jopa hiljaa.
Luoksetulo
Seisomisessa valui aika paljon, mutta maahanmeno oli hyvä. Vauhtia oli tietysti aika paljon. Teki alkuun pienen mutkan, kun heitin siitä kohdasta nameja pois.
Ohjattu
Merkki ihan ok, vaikkakin hieman ennakoi pysähtymistä. Haku oikealle, jossa joutui hieman miettimään, kun namit olivat samassa suunnassa sekä ylimääräisiä kartioita. Hienosti kuitenkin selvitti kapulalle. Kapulan käsittely saisi kuitenkin luovutuksessa olla siistimpi.
Tunnari
Vauhtia riittävästi molempiin suuntiin ja oikean nosti erittäin varmasti. Ainoastaan kapulaa voisi käsitellä siivommin luovutuksessa.
Kaukot
Ensimmäinen setti ei hirveästi muistuttanut kaukoja. Ilmeisesti maassa olleen pienen namin takia kääntyi vinoon ja tekniikka ei ihan pelittänyt. Läheltä teki sitten siivommin.
Paikkaistuminen
Nätisti istui.
Paikkamakuu
Hyvin meni maahan ja hyvin tuli luokse.


Tiistaina sitten vähän erilaisempaa koiran treenaamista,kun käytiin jäällä harjoittelemassa. Liekki vaihteeksi ihan kohtuullisen hyvällä tuulella. Ilmeisesti alkaa jo olla vaan aika kova nälkä. Perusasennossa kuitenkin jaksoi pidellä kontaktia kohtuullisen pitkään ja vahvistettiin ensimmäistä askelta seuraamisessa. Luoksetulo onnistui hienosti ihan leikkivän koiran vierestä ja ohi. Teki vielä vauhdilla. Töissä tehtiin kapulan pitoa ja siitä saatiin kyllä tappelu aikaiseksi, kun Liekki ei olisi halunnut pitää, mutta pakotin silti kun selkeästi oli vain “ei huvita” -juttu.

Hillan raviseuraaminen eteni varsin kivasti. Ilmeisesti pieni hanki auttoi sitä ja se ravaili jo kohtuullisen hitaassa vauhdissa sivulla kontaktia pitäen. Sen sijaan Hillan kanssa joutui toteamaan, että se ei osaa tulla eteen istumaan ilman käsiapuja. Pitää ruveta tätä ongelmaa työstämään etujalkatargetilla, joka toisin vaatii sen, että ensin opettaa sen etujalkatargetin. Tinjaa ei olisi ihan hirveästi huvittanut kylmässä ja hangessa tehdä, mutta teki se luoksetulon stoppeja peruuttamalla sekä kaukoissa yritettiin muistutella oikeasta tekniikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti