tiistai 6. helmikuuta 2018

Kisaviikonloppu ja tasottomuutta


Lauantaina Hilla kävi juoksemassa neljä rataa agilityä. Oltiin Hillan kanssa todella pahasti epämukavuusalueella. En ole koskaan mennyt näin vaikeita kolmosten ratoja! Näin jälkeenpäin ajateltuna oli varsin hyvä kokemus, sillä radat ei loppujen lopuksi menneet mitenkään huonosti. Jos selvitään näin vaikeista radoista niin selvitään mistä tahansa. Mihin pystyttäisiinkään, jos joskus oikeasti treenattaisiinkin?

Hilla sijoittui ensimmäisellä agilityradalla kolmanneksi yhdellä riman tiputuksella, yhdellä kiellolla (ei malttanut tulla niistoon) ja pienellä yliajalla. Tuloksia ei tullut kuin kolme. Joka radalla oli paljon ansaestepaikkoja, mutta Hilla ei haksahtanut kuin kerran hyppäämään ansaesteen. Muut hyllyradat ohjasin ihan itse väärälle esteelle. Ja totta kai tehtiin viimeisellä hyppärillä nollaa (ehkä ainoana) siihen saakka, että unohdin radan... Kepit onnistuivat joka radalla. Varsin ylpeä olen viimeisen hyppärin vaikeasta keppikulmasta, jossa itse maltoin vaan katsoa sinne nurkkaan ja Hilla napsahti sillä oikeaan väliin. Yhtään kontaktivirhettäkään ei tullut.

Kehitettävää sen sijaan on niistoissa, että Hilla malttaisi hypätä, vaikka jatkaisin itse jo matkaa. Sama virhe tuli kahdella eri radalla. Kahden radan aloitushyppy poispäin oli selkeästi Hillalle vaikea ja molemmilla kerroilla hyppäsi päin rimaa. Ei ehkä oikein malttanut hypätä kunnolla, koska kaikki kertoi, että rata jatkuu ihan eri suuntaan? Rimoja tippui myös tosi paljon ja vasta kahdella viimeisellä radalla alkoi meno tuntua sujuvalta. Harjoituksen puutetta siis. Rohkeutta pitäisi saada myös omaan ohjaukseen, jotta aikaa ei tuhlautuisi siihen, että minä en anna mitään informaatiota koiralle vaan sipsuttelen rauhallisesti eteenpäin.

Ei tässä malttaisi odotella, että pääsisi Liekinkin kanssa kisaamaan. Pitäisi oikeasti ruveta harjoittelemaankin, että sitten syksyllä on oikeasti mahdollista aloittaa kisaaminen. Pujottelu on ainoa esteistä, jota ei ole aloitettu vielä ollenkaan. Eikä toisin pussiakaan, mutta en ehkä opeta sitä lainkaan, koska pussia ei ole näkynyt pitkiin aikoihin kisoissa. Ohjaustekniikoitakaan Liekki ei osaa oikein mitään eli niitäkin pitäisi nyt ihan ajatuksen kanssa ruveta treenailemaan.

Hillan uusi pallo (joka kelluu vedessä) sekä hotellielämää.


Sunnuntaina oli toinen valintakokeista. Hilla-juoksupylly meni toiseksi viimeisenä. Kursiivilla on tuomarin kommentit.

Tunnari 8
Hidas sivulletulo.
Luoksetulo 9
Pysähdykset olisi voinut olla nopeampia.
Ruutu 7
Hidas pysähdys ruutuun. Eri rytmi pisteelle ja ruutuun mennessä.
Zeta 7
Liikkui seis-käskyn jälkeen. Vino ja hidas päättävä asento.
Paikkaistuminen 10 ja 10
Paikkamakuu 9 ja 8
Kiertohyppynouto 9
Ihan ok kierto, rauhallinen tempo. Löysä pito lopussa.
Kauko-ohjaus 8½
Vajaa eka istu, hitaahkot vaihdot, hyvin pitää paikkansa, jää aavistuksen vinoon. Loppuasento ok.
Ohjattu nouto 7
Vähän nopeampi tuonti saisi olla. Pureskelee kapulaa.
Seuraaminen 7
Oikealle käännös vähän aukeaa. Ok peruutus. Hidas ja normaali käynti voisi erottua paremmin. Vähän hidahkoja perusasentoja.

Kokonaispisteiksi tuli EVL1 258p ja 15. sija eli tällä tuloksella päästään suoraan SM-kisoihin. Hilla meni pisteitä paremmin mutta ei kuitenkaan niin hyvin, että olisi ansainnut ihan hirveästi päälle. Mitään kuitenkaan isoa ylimääräistä ei sattunut, vaan Hilla teki kaiken varmasti. Erityisen tyytyväinen olin siihen, että Hilla pystyi tekemään kaukot mallikaasti pelkillä sanallisilla käskyillä, vaikka kaukot tehtiin ihan yleisön vieressä. Eteenmenokin onnistui taas kerrasta ja nyt Hilla on onnistunut tässä monta kertaa peräkkäin sekä kokeessa että treeneissä. Viime vuonna eteenmeno onnistui vain kerran yhdellä käskyllä kokeessa.

Hilla teki ihan hyvässä mielentilassa liikkeetkin, ei ollut ihan parhaimmalla tuulella mutta kuitenkin yritti. Zetassa sitä selkeästi vaivasi mennä yleisöä kohti. Seuraamista Hilla ei oikein enää jaksanut, joten se oli kokonaisuutena aika huono. Luulen, että Hilla ei oikein tykännyt siitä, että juoksukoirien osuus meni todella nopeasti läpi, joten käytännössä se joutui kehästä pihalle (kirjaimellisesti) joutuessaan palaamaan melkein heti takaisin kehään. Suurimmat ongelmat kuitenkin omasta mielestä oli kapuloiden huono käsittely, joka taitaa olla jonkinlaista epävarmuutta. Tämä ongelma saatiin hetkeksi katoamaan, mutta on näköjään palannut takaisin. Paikkistakin pitäisi ihan oikeasti treenata, koska Hilla ei treenaamatta kestä liikkurin takana kulkemista.
Maanantaina kuvattiin Tinjan lähtötasovideo nettikurssia varten. Siinä olikin Tinjan treenit ja tuli ainakin ihan realistinen kuva siitä, että mitä Tinja tekee normaalistikin. Sirkusnumerot piti esittää tälläkin kertaa väliin. Paitsi luoksetulo onnistui paremmin kuin tavallisesti. Liikkuroituna ruutu, kiertohyppynouto ja luoksetulo, jonka jälkeen yllätyspalkkaus ja sitten vielä lyhyt pätkä seuraamista. Kaikki videolle tallennettuna:


Loput koirat ei sitten kerinneetkään tehdä mitään erityisen järkevää. Hillalle liikkuroituna tunnari. Ensimmäinen toisto oli aika huono, mutta lelun kanssa toi reippaasti. Hilla teki myös rally-tokon puolenvaihtoja ja (Hilla!) vaan huusi niitä tehdessään. Liekille vahvistettiin taas sitä iänikuista seuraamista ja kontaktin pitoa sekä treenattiin luoksetulossa selän takaa kiertäen perusasentoon tulemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti