perjantai 16. helmikuuta 2018

Kahden viikon tapahtumat


Viime viikon keskiviikkona pidettiin Liekin ja Hillan agilitytreenit.Eläkeläiskoira-Tinjakin sai juosta radan Liekki-rimakorkeudella. Eläkeläiskoiralla oli hyvin hauskaa. Ratana oli varsin helppo hyppärirata, jossa oli pelkästään tavallisia hyppyjä ja putkia ja valsseilla ja päällejuoksuilla suunnilleen selvisi koko radan läpi. Hilla tekikin koko radan läpi yhdellä riman tiputuksella (eka). Hillan kanssa kertailtiin kisoista tulleita läksyjä eli katsottiin, että niistot toimii ja harjoiteltiin lähtöhyppyä niin, että se on poispäin minusta. Hilla teki myös muutaman toiston onnistuneita avokulmakeppejä.

Liekki puolestaan kokeili mennä pidempää ratapätkää. Vaikka rata olikin helppo, niin se oli pikkasen liian haastava Liekille. Päällejuoksuja jouduttiin treenaamaan todella paljon, että saatiin ne onnistumaan. Toisin Tinjakaan ei millään meinannut mennä toista radan päällejuoksukohtaa, vaan juoksi joka kerta esteen ohi. Liekille pitäisi nyt ruveta tosissaan opettamaan myös ohjaustekniikoita.


Lauantaina käytiin treenaamassa hallissa tokoa. Hillalle ja Tinjalle kolme liikettä kisanomaisesti, palkkaukset tulivat siirtymisistä. Liikkeinä kiertohyppynouto (seisominen), kaukot ja tunnari.

Hilla
Kiertohyppynouto
Kokonaisuutena varsin mallikas liike. Ei tullut edes kapulan pyörittelyä.
Kaukot
Ilman käsimerkkejä. Vähän kiertyi vinoon, mutta muuten pysyi paikallaan. Ei tarvittu myöskään tuplakäskyjä.
Tunnari
Hyvä haku. Palautuksessa tiputti raville hieman ennen perusasentoa.

Tinja
Kiertohyppynouto
Tinja ei taaskaan meinannut löytää kartiota, joten joutui lähettää lähempää. Tehtiin tämä viimeiseksi kokonaan uusiksi, jolloin saatiin koko liike tehtyä. Seisomaan pysähtymisessä valui aika paljon (muista käsimerkit!).
Kaukot
Oikein hienot.
Tunnari
Tinja oli hätäinen nostossa, joten heitteli taas kapulaa... Muuten teki hienosti.

Toisessa erässään isot koirat hioivat seuraamisia kuntoon. Lisäksi Tinja teki kiertoa “väärinpäin” eli siihen suuntaan missä esteet olivat lähempänä kiertokartiota. Tämä oli varsin haastavaa Tinjalle.

Liekin kanssa treenailtiin hyppyä, luoksetuloa ja seuraamista. Hypyssä ja luoksetulossa lähinnä vahvistettiin selän takaa kiertämistä perusasentoon. Seuraamisessa tietysti yritettiin saada sitä kontaktia ja paikka pysymään. Liekki osaa jo hienosti käyttää takapäätään käännöksissä, mutta se ei ehkä riitä vielä kisasuoritukseen, jos kaikki muu kusee. :D

Sunnuntaina Hilla kävi agilitykilpailuissa. Yhtään hylkyä ei tullut. Molemmilta agilityradoilta tuli 15vp. Ekalla radalla tipahti rima ja Hilla tuli yhden esteen ohi, mutta viimeisestä vitosesta ei ole mitään tietoa, mutta sen on pakko ollut tullut jostain kontaktista. Sama juttu toisellakin agilityradalla eli yksi riman tiputus ja puomin alastulon näin loikkaavan mutta yhdestä vitosesta ei mitään tietoa mistä olisi tullut. Hyppärillä sitten selvittiin kolmanneksi viimeiselle esteelle saakka ennen kuin tuli esteen ohi. Olisi kai vaatinut putkijarrun edeltävälle putkelle.
Iltapäivällä koirat kävivät vielä hallissa treenaamassa tokoa. Hillalle ja Tinjalle kolme liikettä liikkuroituna: zeta (s-m-i), ohjattu ja tunnari. Ei ole enää tarkkoja muistikuvia, mutta Hilla teki oikein kivan kokonaisuuden. Tinjalla ei kai muuta paitsi sotki suuntia ohjatussa? Liekillekin tehtiin ekaa kertaa liikkuroituna hyppy, luoksetulo ja kapulan pito. Tämä oli todella vaativa tehtävä Liekille, koska olisi joka välissä halunnut vain karata liikkurin luokse.

Maanantaina oli taas isoille koirille liikkuroituna liikkeet, jotka oli meille arvottu. Liikkeinä seuraaminen, zeta, kaukot ja ohjattu.

Hilla
Seuraaminen
Seuraamiskaavio alkoi täyskäännöksellä. Ei keskittynyt tässä tarpeeksi, josta huomautin ja loppuseuraamisen teki ihan kivasti. Hyvin päästiin molemmat keskittyneeseen mielentilaan.
Zeta
Huonoa seuraaminen! Tästä olisi saanut sanoakin Hillalle. Asennot teki hyvin.
Kaukot
Näissä ei mitään ihmeellistä. Teki omalla tasollaan ja ilman käsimerkkejä.
Ohjattu
Oikea haettavana, mutta lähti keskikapulalle! Merkki oli hyvä.

Tinja
Seuraaminen
Alku oli pikkasen heikkoa, mutta lopun seuraamisesta keskittyi todella hyvin.
Zeta
Muuten hyvä, mutta Tinjaa jännitti mennä lopussa kohti seinää.
Kaukot
Todella huonot. Tuli monta tuplakäskyä, mutta paikka piti ihan hyvin.
Ohjattu
Vasen haettavana, lähti oikean kautta keskikapulalle... Korjauksella toi kyllä haettavan kapulan.

Liekki jatkoi edellispäivän liikkurointitreenejä samoilla liikkeillä. Selvittiin hieman vähemmällä kiroilulla, että Liekki malttoi pysyä aloillaan. On se yllättävän kovapäinen tietyissä tilanteissa ja vaatii yllättävän tiukkaa komentamista.


Maanantain treenit jäikin sitten melkeinpä koko viikon ainoiksi, koska sitten on koko viikon ajan sairastettu kotona. Keskiviikkona kuitenkin Hilla kävi ensimmäistä kertaa uimahallissa uimassa. Hillalla ei kyllä kauaa kestänyt, että ui altaassa kuin vanha tekijä. Eka piti vaan keksiä mistä pääsee altaaseen ja takaisin ylös. Hilla ei olisi edes halunnut lähteä pois vuoron loppuessa. Torstaina oli puolestaan Tinjan jäsenkorjaus. Tinja tietysti taas ihan totaalijumissa lanteen seutuvilta kuten aina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti