maanantai 29. tammikuuta 2018

Liekki-analyysi (Liekki jo vuoden!)


Liekki täytti tänään jo vuoden! Liekki on siis hankaloittanut elämääni jo melkein kymmenen kuukauden ajan<3. Ehkä olisi vihdoin aika avata millainen Persoona Liekki on tännekin.

Tylsää Liekin kanssa ei ole ollut. Tässä kuukausien aikana Liekin nimi on vaihtunut lähes pysyvästi Liekki-prkleeksi (tottelee tätä paremmin kuin oikeaa nimeään) ja saanut päälleen moton: Söpön ulkokuoren alla pelkkää pahuutta. Liekki osaa olla hankala, mutta en ehkä silti vaihtaisi tätä söpöläistä mihinkään toiseen.

Liekki on siinä samanlainen kuin Hillakin, että se on aika vaikeasti määritettävä. Liekki on hyvin vilkas, vilkkain minun koirista, mutta osaa keskittyä todella hyvin (toisin kuin Tinja). Ja se on aina yhtä iloinen kuin Tinjakin. Iloisuus onkin Liekin yksi parhaista ominaisuuksista. Mutta muuten Liekki onkin hankala. Todella hankala. Eilen kuitenkin alkoivat vihdoin ensimmäiset juoksut, joten ehkä hormoniheittelyiden rauhoituttua, myös Liekkikin vähän tasoittuisi?

Vaikka Liekki täyttikin nyt vuoden, niin henkisesti se on edelleen ihan kakara. Kehittyy siis varsin hitaasti. Oppimista on hankaloittanut se, että Liekille ei ole oikein löytynyt kaiken voittavaa palkkaa. Se voi syödä ihan hyvin alkuun ja ruveta sitten sylkemään nameja pois suustaan. Samoin voi hetken leikkiä raivokkaasti ja sitten ei lelu enää kiinnostakaan. Sitten kun kumpikaan ei kiinnosta niin Liekki toimii pelkillä kehu ja rapsutuspalkoilla. Eli varsin kiltti ja yritteliäs koira Liekki on pohjimmiltaan, ainakin toisinaan. Ehkä paino sillä toisinaan sanalla.

Normaalisti Liekki on kiusaajatyyppi, mutta murjottaa martyyrinä jos joku sanoo sille pahasti. Liekki yrittää myös komennella vanhempia koiria: sänkyyn ei ole kellään muulla asiaa (Tinja tulee silti), vie Hillalta lelut, vahtii ruokaa ja tunkee väliin jos jotakuta muuta yrittää rapsuttaa. Liekillä on myös selkeää mieltymystä ihmislihan makuun siitä päätellen miten paljon se puree. Raggarikoiran alla on kuitenkin herkkä sielu, joka yrittää peittää epävarmuuden räyhäämisellä. Liekki ei ole se kaikista rohkein koira, mutta en ole vielä toistaiseksi ollut tästä erityisen huolissani. Varsin pehmeä se on myös, mutta ei kuitenkaan jää erityisemmin muistelemaan vastoinkäymisiä.

Hieman tässä vaiheessa epäilen, että ei ehkä vielä tänä vuonna kisata tokossa tai rally-tokossa. Liekki on vähän sen tyyppinen koira, että sitä ei kannata viedä liian aikaisin kokeisiin. Toisaalta uskon se olevan varsin “vahva” koira sitten kun on oppinut kaikki liikkeet kisatasoiseksi. Agilityssä sen sijaan aika varmasti kisataan loppuvuodessa. Siinä Liekki on ollut aivan loistava vähäiseen treenimäärään nähden. Oppii hirveän nopeasti, lukee jo nyt tosi hyvin ohjauksia. Selkeästi Liekistä on kehittymässä nopea ja irtoava koira, joka on kuitenkin varsin kevyt ohjata.

Ja tärkeintä, Liekillä on maailman kauneimmat silmät ja silmäripset. 

Liekki sai oman lampaan synttärilahjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti