torstai 25. tammikuuta 2018

Eka valintakoe ja eläinlääkärireissu

Ensimmäinen valintakoe oli ja meni. Olisi voinut jättää käymättä. Ihan persiilleen meni. Juoksujen takia Hilla meni viimeisten joukossa ja arvoin meille vielä viimeisen numeron. Hilla oli todella löysä ja haluton koko kokeen. En tiedä reagoiko se mun jännitykseen, eikö se jaksanut pitkää päivää (varsinkin kevythäkissä odotellen vieraassa huoneessa) vai johtuiko juoksuista (kuten tuomarit väittivät) vai siitä, että se oli Hilla.

Paikkaistuminen 9 ja 10
I do NOT love toko.
Istumisen asento voisi olla suorempi.
Paikkamakuu 7½ ja 7
2xmaahankäsky
Zeta 5
Maahan ok, istuminen jää välistä. Seisominen ok. Seuraaminen hiukan puutteellista ja koira tarttuu hieman heikosti mukaan.
Kaukot 6½
1x ylim. Käsky. Ajoittain ohjaajan käsimerkki jää hieman päälle. Varsinkin seisomiset voisivat olla terävämpiä. Pitää kuitenkin suorituspaikkansa.
Seuraaminen 6½
Pakki ok, toisin hieman väljähkö. Pääosin koira sijoittuu oikein ja hyvä kontakti. Ei tänään terävimmillään, johtuuko juoksuista?
Kiertohyppynouto 8
Hyvin merkille ja täsmällinen stoppi. Ohjaajan käsimerkki jää kuitenkin vähän päälle tarpeettomasti. Hyvä palautus, mutta vino luovutus.
Ohjattu nouto 9
Ennakoi merkkiä.
Tunnari 8
Turhaan virtkutteli (haisteli, kun ensimmäisenä merkkasi oman). Löysän oloinen.
Luoksetulo 8
Haluttoman oloinen luoksetulo.
Ruutu 8
Muista kävellä kohti koiraa! Olisi saanut olla enemmän vauhtia.

Masentaa vaan ajatella, että vaikka Hilla olisi yrittänyt parhaansa, niin tuskin paljoa parempia pisteitä oltaisiin saatu. Pitäisi kai lohduttautua sillä, että Hilla teki kuitenkin teknisesti varsin vahvan suorituksen. Hotellihuone on jo maksettu Saloon, joten sinne kai pitää mennä.

Ihan turha Kuopion reissu ei ollut, sillä Liekki näki emänsä ja veljensä. Liekki ei ollut kovin ilahtunut varsinkaan veljensä näkemisestä... Sukulaisiksi kaikki tunnisti äänestä. :D Liekki oli kasvanut emonsa kokoiseksi.

Kokeilin Sporttirakin treenikalenteria, mutta tuntui aika raskaalta ruveta lisäilemään yksi kerrallaan yhden koiran treenejä eikä pisteytysjärjestelmä oikein vastannut sellaista mitä ehkä itse haluaisin. Eikä treenit tunnu olevan kovin helposti selattavissa. Tinjan treenit varmaan pitää laittaa ylös sinne, kun erehdyin ilmoittamaan sen Sporttirakin tokon VOI/EVL-kurssille. Kaveri jotenkin osuvasti kommentoi, että siinä on valmennusrenkaalaisille pähkinä purtavaksi...

Sunnuntaina jaksoin raahautua hallille treenaamaan. Tinja oli iloinen kuten aina.Sai tehdä kuuntelutreeniä ruudun kanssa. Vaikein harjoitus oli se, että ensin tehtiin nouto ruutuun päin, sitten kapulan heitto uudelleen mutta koira ruutuun. Ruudussa kaukot ja siitä nouto. Paluumatkalla luoksarin pysäytykset kapulan kanssa. Toisessa harjoituksessa heitin namin maahan Tinjan eteen ja tein luoksetulon sen yli. Tinja oli yllättävän hyvällä tuulella ja erotteli tosi hyvin käskyt. Pari ongelmakohtaa: 1) Jos kapula lensi ruudun sisäpuolelle, Tinja istui pysäytyskäskyllä, 2) kiihtyi alkuun niin paljon, että kaukojen tekniikka ei pitänyt. Muisti kuitenkin, kun teki muutaman vaihdon ihan lähellä.


Hilla teki saman ruutu-nouto kuuntelutreenin kuin Tinja. Hillalle oli yllättäen Tinjaa vaikeampi luopua kapulasta, mutta aika hyvin Hillakin lähti kuuntelemaan mikä käsky tulikaan. Liekin kanssa ruvettiin hiomaan tekniikkapuolta. Saisi hioa myös keskittymistä ja häiriönsietoa, kun ne tuntuvat olevan nyt suurin kompastuskivi... Liekki kuitenkin lähti treenaamaan takapalkkaa kaukoja ajatellen. Toisena sitten perusasentoon siirtymistä (luoksetulo jne) eli yritetään päästä vasten hyppimisestä pois. Liekki siirtelee paikkaistumisessaan tassuja, josta pitäisi myös päästä eroon. Tokohypyn teki kerran hyvin ja suostui leikkimään lelullakin. Sitten häiriintyi ympäristöstä niin paljon, että alkoi kiertää estettä.

Maanantaina treenasivat vain Liekki ja Hilla. Hillakin vain lelupalkalla. Liekki oli yllättäen oli päivän pelastaja, vaikka olikin ensin ihan kauhea eikä suostunut minkäänlaiseen yhteistyöhön. Liekin takia minulla meni tarpeettomasti hermot myös Hillaan. Liekki päätti kuitenkin petrata ja (turhan) iloinen Liekki teki (turhan) iloisesti alo-luokan liikkeet läpi. Oli siellä aika paljon sellaista mitä Liekki ei ole koskaan tehnyt (kuten hidas kävely ja takaisin sivulle palaaminen), mutta teki kuitenkin kaikessa jotain sinne päin. Saa toimia nyt tämän hetkisenä tason määrityksenä. Kuten videolta näkyy, seuraaminen on toistaiseksi suurin kompastuskivi.


Hillalla oli ongelmia kaukoissa S-I vaihto. Lyhyeltä matkalta teki siivosti, mutta pitkällä matkalla ei meinannut vaihtaa kertaakaan asentoa yhdellä käskyllä. Tunnarissa treenattiin vaan palautukseen vauhtia eli Hilla kävi hakemassa kapulaa ruutunauhojen seasta.

Maanantaina isot koirat kävivät eläinlääkärireissulla. Tinja pääsi hammaskiven poistoon ja Tinjalta poistettiin edestä yksi lohjennut hammas. Hillalta kuvattiin lonkat. Vasemmassa (paremmassa) lonkassa oli alkavaa nivelrikkomuutosta. Hilla on ollut täysin oireeton, joten jatketaan ihan samaan malliin kuin tähänkin saakka. Aika hitaasti noita muutoksia kuitenkin tullut. Hilla painoi 20,6 kiloa, joten se saisi laihduttaa ainakin 2,5 kiloa. Ei ihmekään, että on näyttänyt ihan pallolta. Tinja painoi vain 7,8 kiloa eli jopa hieman liian vähän. En ymmärrä miten tässä on päässyt käymään näin.


Tinjan uusi hymy.
Keskiviikkona Liekki ja Hilla kävivät treenaamassa agilityä. Hilla lähinnä juoksi puomia ja tehtiin jotain epämääräistä 15cm:n esteillä. Hilla ei tuntunut jostain syystä irtoavan niin hyvin kuin normaalisti ja ei kuunnellut hirveästi käskyjäkään. Kaukojen S-I vaihdot eivät onnistuneet vieläkään. Liekki oli varsin hieno. Tehtiin helppoa pääasiassa suoraa sisältävää rataa. Hienosti hakee esteitä kaukaakin mutta vielä saisi vahvistaa esteiden hakemista varsinkin silloin kun jään jälkeen (jota käy usein). Keinuakin Liekki teki ja siihen pitäisi saada paljon lisää varmuutta ja ajatusta päähän juoksemisesta. Erityisen tyytyväinen olen Liekin osalta siihen, että Liekki keskittyi todella hyvin omiin hommiinsa, vaikka viereisellä kentällä olikin paljon häiriötä ja malttoi jopa hetken odottaa paikkamakuussa.

Juoksupuomiprojekti
Liekki: Liekki on treenaillut ahkerasti takajalkojen nostamista tasapainotyynylle. Sen verran on edetty, että nostaa kyllä jalat reippaasti tyynyn päälle kunhan osuu vain siihen. Turhan herkästi lähtee peruuttelemaan vinoon eli ei ole vielä tarkkaa ajatusta mihin pitäisi osua.
Hilla: Hilla on siirtynyt matolle treenaamaan maton yli juoksua. Osumisprosentti on ollut noin 90 %. Hilla on yrittänyt toisin myös pysähtyä maton päälle varmistaakseen, että varmasti osuu. Kokeiltiin puomillakin juoksisiko sillä, mutta puomilla Hilla palaa herkästi vanhaan opittuun eli pysähdyksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti