tiistai 5. joulukuuta 2017

Ehkä enemmän ylämäkiä

Liekin juoksupuomiprojekti
Ei mitään oleellista edistymistä.

Lauantaina isot koirat tekivät kisamaisesti EVL:n läpi. Tinjan oli tarkoitus treenata alunperin vain tekniikkaa, mutta päätin sitten, että käydään liikkeet läpi niin tietää sitten missä kaikessa on puutteita.

Hillan EVL (pisteytys sen mukaan mitä olisi tullut todennäköisesti valintakokeessa)
Seuraaminen 8½
Oikealle käännöksissä kontakti hieman niiaa. Rintamasuunta ei aivan täysin pidä oikealle sivuaskelissa. Peruutuksessa pomppii paikoitellen mutta pysyy suorana. Seuraaminen aika tiivis, ainoastaan juoksukäännöksissä saattaa hieman aueta. Kokonaisuutena kuitenkin tekee tosi kivalla asenteella. Vähän saa olla varovainen, että ei tulisi ääntä.
Luoksetulo 8½
Teki hyvällä asenteella. Pysäytykset varsin hyviä, varsinkin maahanmeno. Seisomisessa osaisi ehkä stopata vieläkin paremmin. Vauhti pysyi varsin hyvin koko matkan.
Ruutu 8½
Eteenmenossa eteni oikein hyvin suoraan ja reippaasti. Ainoastaan hitaahko pysähtyminen pilasi eteenmenon. Ruutun eteni hyvin mutta sielläkin hieman hitaahko pysähtyminen. Maahan meni ihan hyvin ja seuraamaan tulo oli tosi hyvä.
Tunnari 9
Vauhti molempiin suuntiin voisi olla hieman parempi. Nosti oman heti kohdalla. En huomannut kapulan pyörittelyä tai pureskelua.
Zeta 9
M-S-I. Hyvät jäävät, varsinkin istuminen. Seuraamisessa turhan tiivis. Toisessa käännöksessä takapään käyttö olisi saanut olla hieman parempi.
Kiertohyppynouto 9
Todella hieno kierto ja pysäytys istumaan. Noudossa ja hypyssä ei mitään. Palautuksessa kiersi selän takaa sivulle ja tässä olisi voinut olla kierrossa tiiviimpi.
Ohjattu 8½
Merkille pysäytys ok, mutta osaisi pysähtyä paremminkin. Haku hyvä, lähti turhan vasemmalle kun ei heti pongannut kapulaa, joten siihen pientä kaarrosta. Palautuksesa en huomannut kapulan pyörittelyä.
Kaukot 8
Osa asennoista hieman vajaita. Ei kyllä liikkunut paikaltaan.

Tinjan EVL (pisteytys kyläkisatasoa)
Tunnari 7
Oli ihan ulapalla mitä oli tekemässä ja kävi eka tarjoamassa vieressä ollutta merkkiä ja vasta lisäkäskyllä lähti etsimään kapulaa. Etsintä kuitenkin hyvä ja oli palautuksessa reipas.
Seuraaminen 8½
Pientä seilaamista paikassa, mutta muuten teki todella hyvin.
Luoksetulo 8
Seisomisessa valui mutta maahanmeno oli hyvä. Vauhti oli koko ajan tasainen.
Ruutu 9½
Eteenmenossa juoksi lievää siksakia, mutta osui kerralla ympyrään. Ruutu oli hieno.
Zeta 9
Pieni haukahdus maahanmenossa. Kaikki jäävät oikein ja teki muuten hienosti. Seisominen voisi olla terävämpi.
Kiertohyppynouto 9½
Istumispysäytykseen joutui näyttämään hieman pitkän käsimerkin, mutta muuten teki hyvin.
Ohjattu 9
Meinasi juosta merkistä ohi, joten jäi siitä hieman kauaksi ja enemmän oikean kapulan puolelle. Osasi kuitenkin hienosti hakea vasemman puolen kapulan.
Kaukot 9
Ihan pientä liikkumista seisomisessa, mutta muuten teki reippaasti vaihdot.

Liekkikin oli varsin hieno. Käytiin Liekin kanssa kaikki ALO-luokan liikkeet läpi. Ei todellakaan lähellekään kisamaista ja osa ei ole vielä täysin kisakuntoisia liikkeitä.

Seuraaminen
Isoin murheenkryyni. Liekki tietää jo hyvin paikan, mutta kontaktin pitäminen tuottaa vielä aika paljon vaikeuksia. Käännöksiä on harjoiteltu todella vähän mutta selkeästi osaa käyttää tosi hyvin takapäätään. Perusasentojen suoruuteen tulee kiinnittää suurta huomiota.
Luoksetulo
Vauhtia on enemmän kuin tarpeeksi mutta pomppaa aina vasten ennen kuin siirtyy perusasentoon.
Liikkeestä maahanmeno
Yhdistetty vasta muutaman kerran maahanmeno seuraamiseen eikä ongelmaa. Ei vielä harjoiteltu palaamista takaisin. Seuraaminen isoin ongelma.
Kapulan pito
Hieman levoton vaikka pitää kapulaa hyvin. Täytyy vielä vahvistaa myös istumisasennossa pysymistä. Ja päättää onko Liekki edessä vai sivulla. Liekki voisi tarttua myös kapulaan reippaammin.
Hyppy
Tulee jo varmasti esteen yli. Pitää vahvistaa paikallaan pysymistä myös, että ei ennakoi käskyä. Pomppaa tässäkin vasten ennen kuin siirtyy perusasentoon.
Kaukot
Istumaan nouseminen vaatii vielä vahvistamista. Ei tehty kokonaisena liikkeenä. Maahan menee hyvin, mutta pitää olla tarkkana, että pitää suoran asennon. Virittely opetettava, jotta ei pomppaa siitä takaisin istumaan.

Sunnuntaiaamuna isot koirat kävivät pitkästä aikaa treenaamassa rallya. Aamu on liian aikaisin treenata eikä tullut niin hyvät treenit kuin edellispäivänä ainakaan Liekin osalta. Radaksi oli valittu 11.11.2017 Riihimäen MES-rata ihan vaan siksi, että siellä ei ollut mitään raskasta rakennettavaa. Ekan kierroksen molemmat koirat menivät pelkkää seuraamista tehden. Tinja tuntui hieman löysältä vaikka mitään isompia virheitä ei tullutkaan. Selkeästi ensimmäinen pelkkä seuraamisrata aiheutti Tinjalle vähän ihmetystä mikä juttu tämä on kun kylttien kohdalla ei tapahdu mitään.

Hillan kanssa tehtii seuraamisen kanssa paljon enemmän töitä kuin Tinjan. Vasemmalla puolen Hilla teki kuitenkin aika pian siivosti ja sai temppujakin tehdä väliin. Oikeasta puolesta saikin keskustella enemmän ja Hilla aloitti sen painamalla ihan törkeänä. Asettui siinäkin, mutta välissä huomasi, että oli hieman kiihtyneessä mielentilassa vaikka näennäisesti seurasi hyvin, kun sitten sotki temppujen käskyjä. Hillan kanssa olisi aika paljon tehtävää.

Liekkiä häiritsi ihan hirveänä kentällä olleet kyltit ja kartiot. Liekin mielestä kun kaikki kartiot tarkoittaa kiertämistä ja niiden kohalla voi ihan hyvin karata seuraamisestakin. Saatiin pätkittäin kuitenkin ihan hyvää ja kohtalaisen keskittynyttä seuraamistakin väliin. Seisomista harjoiteltiin lelun heittämisellä Liekin taakse. Liekki tuntuu jo kivasti oppineen käskyn ja pysähtyy kohtuullisen kaukanakin, jos malttaa vaan oikeasti kuunnella.

Maanantaina oltiin taas hallilla treenaamassa. Hillan kanssa katsottiin, että ohjatussa toimii merkin kierto ja pysähtyminen ja hyvin toimi. Hilla pääsi jopa noutamaan. Toisena asiana sitten jumppailtiin kaukoja. Ei millään suostunut nousemaan kunnolla kurressa, joten joudutaan nyt kaukoja jumppailemaan enemmänkin. Seuraamisessa Hilla oli oikein hieno.

Tinjakin pääsi tekemään ohjattua. Merkki vahvistettiin namilla palkkaamalla. Oikea suunta löytyi hyvin. Vasemmassa suunnassa Tinja ilmeisesti häiriintyi peilistä eikä kapula meinannut löytyä. Tinja teki myös jälleen kerran kiertoa kapulakujan ohi. Ei taaskaan löytänyt kartiota heti (jumitti siihen missä merkki oli aikaisemmin ollut) mutta kuitenkin lähti sitten tekemään kiertoa vähän sutjakammin. Tinjakin teki kaukojumppaa lähietäisyydeltä.

Liekki kävi alokasluokan liikkeitä läpi vähän “kisamaisemmin”. Liekki on saanut harjoitella fiksumpaa kehääntuloa eli hallinnassa oloa. Liekki teki hienosti hypyn (30cm), liikkeestä maahanmenon (palkkaus maahanmenosta), kaukot (palkkaus ekasta istumisesta) ja kapulan pidon Tinjan keskikokoisella kapulalla joka oli Liekille hieman hankala, koska se ei tajunnut ottaa kapulan  keskeltä kiinni. Teki kuitenkin iloisena tasamaanoutoa kapulan kanssa. Luoksetuloa tehtiin enemmänkin ja siinä yritettiin päästä loppupompusta eroon. Aika sitkeässä tuntuu olevan. Liekki teki taas tosi hienosti ja keskittyi hyvin koko ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti