sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Ylös ja alas


Isot koirat kävivät vihdoin agilitymittauksessa lauantaina. Tinja pääsi yhdellä mittauksella: 37-38cm eli jatkaisi medeissä, jos ei olisi eläkkeellä.

Sunnuntaina taas hallilla tokoa treenaamassa. Liekkikin sai treenata enemmän tokojuttuja agilityn sijaan. Liekki oli taas varsin kiva, vaikka hieman vieraat koirat jännittivätkin. Liekki kuitenkin teki ensimmäistä kertaa paikkista täysin vieraan koiran kanssa ja osasi olla aivan nätisti. Enemmän jänskätti pitää kapulaa suussa, kun vieressä oli niin paljon tapahtumaa.

Tinja harjoitteli suuntia ja ruutuihin hakemista siten, että vastakkaisilla sivuilla oli ruudut. Tämä oli yllättävän vaikea harjoitus Tinjalle ja se meinasi jumittaa vain yhteen ruutuun. Tinja myös harjoitteli kartion kiertämistä. Hillalle liikkuroitiin tunnari ja lisävaikeutena kapuloiden seassa oli paljon vieraita leluja. Hilla mokasi kahdesti tuomalla ensin väärän ja sitten toi vasta oikean. Vasta kolmannella kerralla osasi tuoda heti kerrasta oman. Palautuskaan ei ollut kovin hyvä, koska tulee jollain ravin ja laukan sekoituksella ja voimakkaasti kaartaen. Paikkiksessa Hilla ei reagoinut nyt lainkaan liikkuriin vaan meni oikein hienosti maahan,


Maanantaina taas hallilla treenaamassa tokoa. Lisävaikeutena se, että oma ääni oli lähes häviämässä flunssan takia, joten mitään ihmeitä ei tehty. Tinja veti jostain syystä älyttömät pultit mun äänen puuttumisesta ja kiljui vähän joka välissä. Harjoiteltiin Tinjan kanssa ruudun hakemista EVL-tyylisesti eikä Tinjalla ollut nyt mitään ongelmaa hakea ruutua vaikka kentällä oli paljon muitakin kartioita. Tinja sai tehdä myös tyhjään lähetystä: tämä paljon vaikeampi ja Tinjalle joutui näyttämään linjan ensin ennen kuin kykeni juoksemaan suoraan hakematta kartioita. Käytiin myös jäävät läpi ja hienosti teki ne.

Hillan kanssa tehtiin taas liikkuroituna tunnari ja mukana leluhäiriöt. Toi nyt kerrasta oman. Palautus oli edelleen varsin huono, mutta sitä ehkä uskaltaa nyt lähteä työstämään. Kapulan nostoja treenattiin taas kierron kautta. Jostain syystä ote oli nyt pikkasen huono, vaikka ei varsinaisesti pyöritellyt, ja lelukin oli valmiina. Luoksetulon stopit sen sijaan oli oikein kivat vaikka tehtiinkin ilman takapalkkaa ja aika kokeenmaisesti.

Liekki oli tosi hieno ja esitteli jo pitempää pätkää tosi hyvää seuraamista. Pikkuhiljaa pitäisi jo ruveta ottamaan käännöksiä mukaan. Liekki osasi myös hienosti pysyä paikallaan kun ei tunnistanut painuneen äänen takia luoksetulokäskyä. Ei siis aio mennä lankaan “vääristä” käskyistä. Liekki harjoitteli pitkästä aikaa seisomistakin ja se tuntui ehkä hieman unohtuneen. Mutta pikkuhiljaa Liekki on kuitenkin alkanut oppia juttuja.


Keskiviikkona ei keritty tehdä kuin agilityä Liekin ja Hillan kanssa. Hillan kanssa tehtiin valmiiksi kentälle jätettyä rataa, joka oli vaikea ja varsinkin, jos ei muistanut ollenkaan miten rata meni. A:lle Hilla ei olisi millään malttanut pysähtyä ja monta kertaa joutui muistuttamaan asiasta. Liekin kanssa agility ei ollutkaan niin helppoa kuin aikaisemmin vaikka tehtiin ihan helppoja pätkiä. Sivuttain olevien esteiden hakua pitäisi paljon harjoitella Liekin kanssa, koska nyt käsittää takaakierron/päällejuoksun juokse koko este ympäri -juttuna. Keinun sentään meni reippaasti vaikka edelleen vähän hidastettiin pään laskeutumista. Rengastakin yritettiin Liekin kanssa aloitella, mutta Liekki ei käsittänyt yhtään mistä kolosta piti mennä, vaikka yritin tukkia väärät. Oppi sentään nostamaan tassut rengasosan päälle. Jonkinlaista edistymistä kai sekin. :D


Torstaina hallilla taas treenaamassa tokoa. Tinja teki ohjatun molemmat suunnat heti peräkkäin ja oli yllättävän hyvä ja onnistui molemmissa heti kerralla. Merkkikin oli varsin hyvin mielessä. Kokeiltiin tehdä merkki kierron kautta ja siinä oli vähän ongelmaa siinä, että Tinja ei olisi malttanut okein pysähtyä. Hillalle tehtiin liikkuroituna tunnari, jossa nyt vääriä runsas määrä. Poimi oikean, tiputti, jatkoi etsimistä ja poimi sitten oikean uudelleen. Palautukseen lelu oli valmiina, jotta vauhti varmasti säilyisi hyvänä. Liekki jatkoi iänikuista seuraamistreeniä ja katseltiin myös pitkästä aikaa noutoa. Liekki tarjosi ensimmäistä kertaa itse kapulan kanssa sivulle istumista!


Lauantaina hallilla treenaamassa tokoa. Hillalle tehtiin liikkuroituna vaan tavallinen tunnari. Nyt sujui oikein hyvin ja nappasi oman kohdalla heti oman ja palautti reippaalla vauhdilla. Muuten Hilla treenaili luoksetulon stoppia takapalkalla. Ihan kaikki stopit eivät olleet riittävän hyviä, että olisi voinut palkata takapalkasta huolimatta. Muuten Hilla harjoitteli ruudun eteenmeno (kerran myös lähetys ruudun yli lelulle). Muistuteltiin eteenmenon suoruuden ja nopeuden tärkeydestä pk-eteenmenon kautta.

Liekki ei tykännyt pressujen sivuun vetämisestä eikä siitä, että toinen koira komensi sitä (kun Liekki oli itse ensin kiusannut toista), joten oli treenien aikana aika vaisu. Tehtiin kuitenkin seuraamista ja yritettiin saada noutoakin eteenpäin. Hyvälle tuulelle Liekki tuli taas, kun tehtiin vähän tokohyppyä ja kiertoa. Tinjalle liikkuroituna kiertohyppynouto, jossa yritti mennä ensin toisen esteen yli mutta malttoi sitten kiertää kartion. Muuten Tinjakin teki ruudun eteenmenoja ja ruudun hakemista sivusuunnassa. Tinjan eteenmenoja palkkailtiin vähän lepsummalla periaatteella jo siitä, että malttoi ylipäätänsä lähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti