perjantai 10. marraskuuta 2017

Tinjan EVL-treeniä ja Liekki-agilityä


Keskiviikkona isot koirat treenasivat hallissa tokoa ja pikkukoira agilityä.Liekin kanssa tehtiin ihan helppoa kuviota hyppyjen ja putkien kanssa ja vaikein ohjauskuvio oli valssi. Yhden putken jyrkkyys oli ilmeisesti Liekille hieman haastava, sillä pyörähti todella herkästi ympäri, jos yritin hiemankin edetä. Toisella putkella ei ollut mitään ongelmaa. Liekin kanssa otettiin myös A käsittelyyn ja kylmästi vaan Liekki hihnaan ja A:sta yli (ei tule namien eikä lelujen perässä) pienellä kannustuksella. Muutamalla toistolla tajusi, että pikkukoirat eivät kuole A:lle ja meni ihan omasta aloitteesta varsinkin kun treenikaveri oli vastassa. Sen verran kuitenkin otti koville pikkukoiran sieluun, että ei ei leikkinyt ihan yhtä raivokkaasti.

Hilla teki liikkuroituna ensin ruudun. Putki oli aika kova houkutus Hillalle ja jäi sen eteen ensin seisomaan, joten jouduin käymään näyttämässä linjan. Muuten ruutu meni hyvin, vaikka pysähtyminen ja maahanmeno voisivat olla ripeämpiä. Pitää oikeasti ruveta harkitsemaan, että laittaisiko Hillan vaan suoraan maahan ruudussa. Hilla teki myös ohjatun ja kaukot liikkuroituna. Ohjatussa suuntasi ensimmäisellä toistolla keskikapulalle, joka tuli pienenä yllätyksenä. Kaukoissa meinasi jättää kurren vajaaksi, mutta kun vaati kunnon vaihtoa, niin tuntui tekevän loputkin vaihdot paremmin.

Tinja harjoitteli eteenmenoja alustalle, kiertämistä agilityesteiden välistä sekä ohjattu liikkuroituna. Tinja sirkuskoiraili taas ja esitti osan parhaista tempauksistaan... Ohjatussa sentään osasi mennä merkille, mutta sen jälkeen ei ollut mitään tietoa suunnista. Kierto sujui sen jälkeen kun oli käynyt näyttämässä missä kartio oli. Pysähtymisessä sitten ei ollut enää mitään tietoa.Torstaina taas hallille treenaamaan tokoa. Hilla sai tehdä kisamaisesti seuraamisen, zetan, luoksetulon, ohjatun ja kaukon. Teki kaikki liikkeet läpi oikein kivalla asenteella. Seuraamisessa tuli aika paljon taas keulimista. Liikkeestä istuminen oli tosi hieno. Ohjatussa ainoa isompi moka, kun Hilla ei lähtenytkään vasemmalle vaan pysähtyi ihmettelemään missä kapula on. Aika erikoinen moka Hillalta. Kaukoissa ei tullut yhtään liikkumista mutta asentoihin en ollut täysin tyytyväinen.

Tinja teki toisen koiran kanssa EVL-paikkiksen ja osasi hienosti istua paikallaan ja tehdä myös makuun. Jotain se sentään osaa. Muuten sitten eteenmenoja alustalle ja ohjattu sekä luoksetulo liikkuroituna. Ohjatussa oli merkki että kapula hukassa, joten vahvistin vielä erikseen merkkiä. Luoksetulossa teki molemmat pysäytykset eli varsin hyvin Tinjalta. Liekki teki toisen tutustumisen A:han ja innostui siitä vähän liikaakin. Hienosti jo meni ilman hihnaa A:ta. Liekin kanssa tehtiin myös muutama kapulan pito sekä ihan vähän vahvistettiin seuraamista.Perjantaina hallille treenaamaan. Olipa kiva pitkästä aikaa treenata kiirreettömästi ja niin pitkään kuin halusi. Vain kaksi tuntia meni.Tinjan kanssa tehtiin EVL:n kisaharjoitus. Toisin täysin kisamaisesti ei tehty, vaan palkkasi taskussa olleilla muutamalla namilla, jos halusin vahvistaa vielä erikseen jotain tiettyä kohtaa kokonaisen liikkeen päätteksi.

Seuraaminen
Varsin kiva ja siivo seuraaminen Tinjalta. Pientä seilaamista tuli matkalle. Sivuaskeleet onnistuivat hyvin.
Kaukot
Aivan pientä liikkumista, mutta muuten sujui hyvin.
Kiertohyppynouto
Tinja osasi hakea kartion esteiden välistä, mutta sotki merkkiin ja jäi kartion taakse seisomaan. Istumiseen tarvitsi vielä tuplakäskyn. Nouto-osuus sujui ihan hyvin.
Ruutu
Hieman tuurilla osui ympyrään. Toisin yhtä korjauskäskyä joutui käyttämään. Ruudussa tuli hau, mutta muuten teki ihan hyvin. Vähän ajautuu ruudussa laitaan.
Luoksetulo
Valui seisomisessa mutta muuten ihan kivasti.
Tunnari
Ei ihan keskittynyt, joten hakumatkalla pieni mutka. Etsi kuitenkin oikean kapulan hyvin.
Ohjattu
Merkin teki ihan ok, hieman toisin ennakoiden. Lähetyksessä lähti vasemmalle oikean sijaan kartion vetämänä. Pari korjauskäskyä tarvitsi, että Tinjan sai oikealle kapulalle.
Zeta
Päivän paras liike. Maahanmeno ja istuminen hyviä. Seisomisessa jäi hieman vinoon ja ennakoi seuraamista.


Tinja sai tehdä Hillan kanssa paikkikset. Molemmat koirat osasivat oikein kivasti. Hilla sitten keskittyi omissa treeneissään eteenmenoon sekä ohjattuun. Ohjattu meni tosi hyvin. Tehtiin kolme kertaa putkeen vaihdellen suuntaa eikä kertaakaan erehtynyt. Kiertokin toimi hyvin. Eteenmeno sen sijaan selkeästi heikko ja vaatisi aika paljon nyt työstöä. Hilla teki myös kiertohyppynoudon, joka sujui varsin mallikkaasti. Hillalla toisin aivan liikaa vauhtia että ei malttanut kiertää kartiota edes siivekkeiden kanssa kunnolla. Hilla sai vielä treenien päätteeksi mennä viereisellä kentällä olleen valmiin agilityradan, joka oli varsin helppo. Suurin vaikeus tuli hakeminen pujottelun niisto-ohjauksen jälkeen.

Liekki muisteli mikä oli A ja meni heti reippaasti molempiin suuntiin yli. Nyt voi jättääkin A:n hautumaan siihen saakka kunnes ruvetaan miettimään miten kontaktit opetetaan. Liekki kävi myös tutustumassa keinuun. Varsin nopsaan sinnekin kiipeiltiin jo itse, kun huomasi ettei siihenkään pikkukoirat kuole ja namia tulee. Yllättävän reipas pikkukoira Liekissä asuu.Keinun liike ei haitannut yhtään mutta korkeus hieman huimasi alkuun. Vähän tehtii tokoakin. Lähinnä siis harjoiteltiin tokohyppyjä. Liekki tarjoili myös välissä itse keskikokoisen kapulan nostamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti