sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Tinjan EVL-korkkaus


Lauantaina sitten pitempi kisapäivä kun käytiin sekä toko- että agilitykisoissa. Tokokoe olikin Tinjan ensimmäinen kisa erikoisvoittajaluokassa. Treeniä ruhtinaalliset neljä päivää. Tinja yllätti oikein positiivisesti ja selvityi ennakko-odotuksia huomattavasti paremmin. Oli varsin hyvällä tuulella vaikka näkee, että on taas ihan jumissa lihaksistaan. Ei edes lainkaan paineistunut, vaikka koeliikkeet muuttuivat yllättäen kuten aikaisemmin luokkaa vaihdettaessa on käynyt. Suurena hupina sitten se, että Tinja teki ne vaikeat osuudet ja nollasi liikkeitä helpossa osuudessa. Tinjalle EVL3 206p. Liikkeet kahdessa erässä.

Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 10
Tinja oli hieman kysyväisen näköinen kun se kutsuttiin pois paikkamakuusta. Tuli kuitenkin. Tinjan paikkiksessa olikin enemmän häiriötä kun viereinen koira ei pysynyt oikeassa asennossa nuuskiessa maata.
Kaukot 7
Yksi tuplakäsky loppuvaiheessa (s-i) ja pientä liikkumista. Muuten keskittyi tosi hyvin.
Tunnari 8
Tuli vähän turhan pitkä odotus sivulla ja Tinja nukahti, joten tuplakäskyllä vasta kapuloille. Etsinnässä olisi voinut olla pikkasen reippaampi ja samoin palautuksessa.
Seuraaminen 9
Pientä seilaamista, mutta teki muuten ihan kivan seuraamisen. Peruutus oli hieno.
Kiertohyppynouto 0
Tinja, tuo sirkuskoirien aatelinen, päätti sitten tehdä liikkeestä kaiken muun paitsi kierto-osuuden. Osasi vielä hienosti mennä esteiden ja kapulan välistä kartiolle, mutta ilmeisesti sotki sen merkkiin, nuuhkaisi sitä eikä mennyt kartion takaa vaan yritti tarjota vaan merkkinä kunnes valui hieman takaisinpäin, johon pysäytin. Hyppyyn jouduin näyttämään käsiapua lisänä, mutta muuten teki noudon hyvin.
Luoksetulo 9
Seisomisessa valui aika paljon... Teki kuitenkin koko liikkeen.
Ruutu 0
Tinja osui kerralla eteenmenoympyrään (tuurilla). Toisin oletin, että se ei välttämättä suostu edes lähtemään sivulta, joten aika positiivinen yllätys, että kykeni irtoamaan tyhjälle. Ei vaan sitten millään löytänyt ruutua vaan sahasi kahden eri teippiympyrän väliä.
Zeta 10
Teki kaikki asennot oikein, vaikka istumisen ehkä hieman hitaasti. Seuraaminen ihan ok.
Ohjattu 7
Tinja osasi mennä merkille, vaikka näytti hieman epävarmalta. Noudossa suuntasi ensin keskikapulalle, mutta sain korjattua pysäytyksen kautta vasemmalle. Palautus ihan ok, vaikka ei erityisen vauhdikas.


Hilla teki oikein kivan suorituksen ja tuntui tosi hyvältä. Oli jopa kaikki liikkeiden välitkin mukana. Yhdestä yllärinollauksesta huolimatta Hillalle EVL1 278p. Ensimmäiseen yksilökehään olisi saanut vähän lämmitellä koiraa paremmin, mutta en ehtinyt. Meinasi pikkasen mennä keulimisen puolelle.

Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 10
Jäi liikkuriin kiinni, joten maahanmeno oli huono ja vino. Pysyi kuitenkin asennossa. Luoksetulossa olisi voinut olla pikkasen nopeampi vaikka tekikin hyvällä asenteella.
Kaukot 10
Hilla aloitti yllättävän hyvin kurrella. Ei liikkunut senttiäkään paikallaan, mutta pieni epäilys on, että oliko varmasti kaikki vaihdot täydet.
Tunnari 0
Hilla oli niin varma omasta erinomaisuudestaan ja osaamisestaan, että varman näköisesti poimi oikean vierestä väärän kapulan. Vähän on nyt liikaakin itseluottamusta koiralla ja tehty liian helppoja harjoituksia kun kykenee vaan roiskimaan.
Seuraaminen 10
Voisi olla vieläkin tasaisempi, mutta oli kaikkea muuta kuin huono seuraaminen. Käännökset voisi olla vielä paremmat. Peruutuksessa melkein tuli ääntä ja käännöksen jälkeen pikkasen aukeni.
Kiertohyppynouto 10
Kierto muistaakseni ok, samoin pysäytys seisomaan. Noudossa tuli pientä kapulan pyörittelyä.
Luoksetulo 10
En tykännyt itse stopeista; Hillan osaamiseen nähden “valui” aika paljon. Pikkasen enemmän voimaa saisi olla viimeisessä spurtissa vaikka tekikin hyvällä asenteella koko liikkeen.
Ruutu 7
Yllättävän paljon lähti pisteitä, vaikka korjasin yhdellä käskyllä ympyrän sisälle. Muuten minusta ihan mallikas liike ja oli eteenmenossa ja korjauksessa reipas. Ainoastaan olisi voinut nillittää hieman tahmeista pysähtymisistä ja pikkasen hitaasta maahanmenosta.
Zeta 10
Meinasi ruveta keulimaan kesken liikkeen, mutta oli tosi hieno.
Ohjattu 10
Merkille pysähtyminen voisi olla vielä hieman parempi. Mietti selkeästi mitä kapulaa lähtee hakemaan vaikka pyörähtikin väärän kautta vasemmalle, mikä on hyvä. Noudossa aivan pientä pyörittelyä.


Hillan tokon treenilista:
- Liikkurihäiriö paikallaoloissa (pitäisi saada ymmärtämään, että vilkuilu muualle ei ole sallittua)
- Kaukoihin lisää ryhtiä, kurre täydeksi.
- Vaikeita tunnareita, että ei voi tehdä vaan miten sattuu.
- Luoksetulon stopit ja vauhti.
- Eteenmeno ja vihjeestä suoraan eteenpäin katsominen.
- Pysähdykset terävimmiksi.
- Kapulan pyörittely pois.
- Tasainen seuraaminen.


Tokokisoista ajettiin vielä Hillan agilitykisoihin. Mitään yllättävää ei tapahtunut, tulokset hyl, 10vp ja hyl. Ekalla radalla Hilla tiputteli tosi paljon rimoja johtuen siitä, että ohjasin huonosti. Ensimmäinen rata meni hylkäykeksi siksi, että unohdin radan. Kahdella muulla radoilla oli kuitenkin pitkiä pätkiä ihan sujuvastikin menneitä kohtia. Eniten harmittaa puomi, jolla Hilla molemmilla radoilla loikkasi alastulon yli vaikka yritin vielä muistuttaa, että pitää tehdä. A:n kontaktit sain Hillan jotenkin tekemään. 

Hillan agilityn treenilista:
- Puomin kontakti
- Avokulmassa keppien hakeminenEi kommentteja:

Lähetä kommentti