torstai 30. marraskuuta 2017

Marraskuun viimeiset treenit


Liekin juoksupuomiprojekti
Peruutuksessa päästy siihen vaiheeseen, että on ruvettu liittämään käskysanaa peruutukseen sekä otettu tuet pois Liekin ympäriltä.

Tinjalla on omat järkiprojektinsa:

Maanantaina hallilla treenaamassa tokoa. Tinja harjoitteli taas kapulakujan läpi kartion hakemista ja oli jälleen kerran Tinjan mielestä hankalaa, joten saadaan jonkin aikaa harjoitella tätä. Valmiiksi laittamani namialusta sentään löytyi eteenmenossa ilman sen suurempia ongelmia. Muuten Tinja pääsi kertailemaan rally-tokojuttuja.

Liekki oli tällä kertaa tosi hieno ja teki “pitkiä” pätkiä seuraamista koko ajan kontaktia pitäen ja häntä heiluen. Alkaa sekin pikku hiljaa oppia. Luoksetulossa yritettiin saada loppupomppua pois ja katsottiin saataisiinko kaukoista jo kokonainen liike, mutta virittely on vielä treenaamatta ja istuminen ei ole riittävän varma. Liikkeestä maahanmenoa harjoiteltiin lelulla palkkaamalla ja Liekki tajusi tämän aika nopsaan.

Hilla on jumiutunut kiertotreeneihin ja teki kierron kautta taas luoksetulon stoppia sekä kapulan nostoa. Pysäytykseen kokeiltiin pelkkää käsimerkkiä ja toimi varsin kivasti. Tuli sieltä muutama oikeasti hyvä pysäytyskin. Kapulan nosto ja palautus sujui hyvin. Eteenmenoja tehtiin suorilta tyhjälle; piti käydä näyttämässä linja koska jumitti kentällä olleisiin siivekkeisiin. Kaukoissa tehtiin muutaman metrin päässä ihan vaan jumppaa. Hillalla kiehahti melko pahasti seuraamisen peruutuksessa; vähän oli jo rally-tokomeininkiä Hillalla siinä.

Keskiviikkona oli taas Liekin ja Hillan agilitytreenit. Hilla sai tehdä valmista rataa, koska en edelleenkään jaksa miettiä sille järkeviä treenejä.


Hilla meni tosi kovaa ja varsinkin Liekin rimoilla, kun en jaksanut nostella välissä. 8-11 ei onnistunut millään lailla järkevästi. En vaan kerinnyt millään Hillan edelle 9. muurilla. Kyllä se joka kerta 11. esteen teki sanallisilla käskyillä takaakiertona, mutta aika rumasti lenkittämällä. Kokeiltiin 14. esteelle harjoitella viskileikkausta mutta se ei lainkaan tuntunut meidän ohjaukselta, joten jätettiin se siihen. Saman esteen kerkisi ohjata ihan hyvin pakkovalssillakin. Kepeille sitten tehtiin enemmän töitä, että Hilla malttoi aloittaa ekasta välistä vaikka itse jäinkin huomattavasti jälkeen. Hilla kyllä oli välillä hypyissä aika huolimaton ja saattoi siivekkeitä tönäisemällä tiputella rimoja.

Liekki oli tosi hieno omissa treeneissään. Agility on vaan sen juttu. Liekki teki radalta 10-13 ja 4-7 pätkät. Ekaa kertaa Liekki harjoitteli niistoa ja pakkovalssia, mutta eipä näissä mitään ongelmia ollut kun Liekki lukee tosi hyvin ohjauksia. Liekki teki myös ensimmäistä kertaa muuria ja pituutta (toisin pituudessa vain yksi palikka). Ei näissä kyllä ollut mitään isompaa ongelmaa. Yhdessä tehtynä Liekki usein livahti muurin taakse tekemään takaakiertoa, joten siitä sai vääntää enemmän. Keinuakin taas tehtiin pitkästä aikaa ja Liekki vaan iloisena kiipeili itse yhä uudelleen keinun päälle.


Torstaina käytiin jo aamusta hallilla treenaamassa tokoa. Tinja jatkoi tutulla kiertoharjoituksella kapulakujan läpi. Ei vielläkään mennyt kerralla mutta nyt kiertokartio oli hankalasti kentän laidalla olleiden tavaroiden seassa. Tinjalle oli myös vaikea lähteä ruutuun kapuloiden seassa, mutta sen sentään tajusi varsin nopeasti.

Hillan kanssa kokeiltiin tehdä taas pysäytykset kierron kautta ja sitten takapalkalla. Ei tullut yhtään hyvää vaan ennemminkin pysäytykset on menneet taaksepäin. Pitää varmaan hetkeksi jättää pysäytysten harjoittelu ja miettiä niille parempaa suunnitelmaa. Treenattavaa kyllä Hillan kanssa riittää. Tunnari tehtiin kisanomaisesti liikkuroituna. Aamuväsynä en ihan kaikkeen jaksanut kiinnittää huomiota, mutta ehkä oli hieman hidas kapuloille menossa ja palautuksessa. Oman kapulan kyllä nosti varmasti.

Liekillä ei ollut taas niin hyvä päivä, kun joku oli näkemässä sen treenejä. Teki kyllä, vaikka selkeästi otti hirveästi häiriötä toisesta treenaavasta koirasta. Pystyttiin kuitenkin jo tekemään kohtuu pitkää seuraamista eli paikka on sinällänsä kunnossa, vaikka pää elääkin edelleen. Liekin kanssa varmaan yksi kontaktin hankaluutena se, että pienenä koirana sillä ei ole mitään mahdollisuuksia nähdä mun kasvoja seuraamispaikalta, joten jalan seuraaminen on paljon mielekkäämpää. Kokeiltiin tehdä myös seisomista lelupalkalla. Liekki tarjoili aika sitkeästi maahanmenoja, mutta saatiin sinne muutama seisominenkin sekaan. Ja kaukoissa istumiseen nouseminen toimi paremmin kuin edelliskerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti