sunnuntai 26. marraskuuta 2017

EO-karsinnat, pari nollaa ja viikon 47 treenit

Toissa viikon sunnuntaina käytiin Hillan kanssa katselemassa Pietarsaaren EO-kisoja, jos joskus Liekin kanssa sitten mennään sellaisiin ihan tosissaan. Radat olivat yllättävän helppoja mitä tämän tasoisista kisoista olisi voinut odottaa. Kaikki radat olisi ihan oltu mentävissä. Ekalta hyppäriradalta hylsy kiitos huonon ohjaussuunnitteluni (toisin olisi sekin toiminut, jos olisin malttanut mennä ajoissa liikkeelle). Flunssassa ei ääni riittänyt huutaa myöskään Hillalle, että ylimääräisiin putkiin ei syöksytä. Hyppäri kuitenkin meni tosi hyvin muuten ja Hillan ohjaaminen tuntui tosi helpolta. Ei tarvinnut yhtään hävetä Hillaa. Agilityradoilla toistui sitten samat virheet eli kontakteilta ropisi virheitä ja lisäksi Hilla ei hakenut helppoja avokulmia kepeiltä. Toisella radan loppusuoralla Hilla ei osannut rytmittää hyppyjään oikein vaan vetäisi pari estettä nurin. Finaaliradalla sitten itse unohdin radan kahdesti...

Maanantaina taas hallilla treenaamassa tokoa. Tinja oli varsin ärsyttävä eikä malttanut keskittyä yhtään eli vielä olisi aika paljon työtä, että EVL-liikkeet saataisiin oikeasti kisakuntoon. Tinja treenaili kiertohyppynoutoa, eteenmenoja, zetaa ja luoksetuloa. Zeta ja luoksetulo menivät ihan hyvin. Eteenmenot tehtiin suoraan namialustalle, joten niissäkään ei Tinjalla mitään vaikeuksia. Kiertohyppynouto sen sijaan tuotti enemmän päänvaivaa, koska Tinja ei taaskaan osannut pongata kartiota kaukaa ja siten ei siis kiertokaan onnistunut. Toinen mielenkiintoinen ongelmakohta oli, että Tinja ei huomioinut lainkaan avohyppyä vaan taitto ihan toiselta laidalta kapulan noudettuaan umpiesteen yli. Vain Tinja kykenee tälläisiin älyttömyyksiin.

Hillan kanssa tehtiin kierron kautta luoksetulon stoppeja ja siinä Hilla teki oikein kivat pysäytykset. Muutama huono seisominen kyllä tuli sekaan. Kokeiltiin kuitenkin heti kiertotreenin päälle tehdä kokonaisena luoksetulo ja siinä vielä muisti ihan hyvin terävät pysäytykset. Hilla sai tehdä vähän pitemmän seuraamisenkin, jossa katsottiin lähinnä peruutuksen ja sivuaskelien tilannetta. Sivuaskeleet olivat ihan kivat ja peruutuksessa pystyi pitämään suoruuden vaikka pomppikin välillä. Tunnari otettiin osana kiertohyppyliikettä eli tunnarit olivat haettavan kapulan tilalla. Tämän Hilla teki oikein kivasti.

Liekin treeniohjelmaan kuului tokohyppy. Koekokoinen hyppy vielä selkeästi aiheutti Liekissä rimakauhua, joten pitää vielä matalemmalla treenailla itseluottamusta lisää. Seuraaminen alkaa pikkuhiljaa sujua jotenkin ja vähän ruvettiin jo harjoittelemaan vasemmalle kääntymistä ja täyskäännöksiä. Tasamaanoutoakin yritettiin saada eteenpäin, mutta se ei oikein sujunut. Liikkeestä seisomisen alkeistreenit sentään meni ihan hyvin.

Tiistaina harjoiteltiin sisällä. Liekki harjoitteli peruuttamisen alkeita. Tinja taas opetteli menemään laatikkoon ja vartissa Tinjan kanssa päästiin siihen vaiheeseen, että se tajusi joten kuten laittaa kaikki jalat laatikon sisään eikä vaan yrittänyt raahata laatikkoa minulle tai heitellyt sitä pitkin seiniä. Hilla puolestaan harjoitteli muistilapun katsomista. Hillan treenit olivat vähän lyhyempi kuin muiden, koska namit loppui.

Keskiviikkona Hilla ja Liekki treenasivat agilityä. Liekin kanssa opiskeltiin putkiin hakemista niin, että en ollut itse kaarteen sisäpuolella ohjaamassa. Lisäksi tehtiin takaakiertoa ja päällejuoksua sekä sivuttaishyppyjen hakemista. Hilla teki kentällä valmiina ollutta rataa, koska ei jaksa suunnitella mitään järkevämpääkään.

Lauantaina pitemmän kaavan mukaiset tokotreenit. Tinjalle tuotti taas kovasti vaikeuksia löytää kiertohyppynoudossa kierrettävä kartio, joten muutettiin toiselle kierrokselle harjoitusta niin, että Tinja kiersi kartiota kapulakujan läpi. Nyt ainakin kierto sujui paremmin. Eteenmenot tehtiin namialustalle, joten niissä ei mitään isoja vaikeuksia. Ei vaan ihan malta mennä täysin suoraan loppuun saakka vaan lähtee hakemaan alustaa. Tinja teki rally-tokoakin ja siinä sentään Tinja oli hieno: vahvistettiin eteen istumisen suoruutta, saksalaisiin käännöksiin nopeutta ja katsottiin, että oikealla puolen peruuttaminen on vielä mielessä.

Liekillä ei ollut hyvä päivä ja päätti sylkeä namit pois peruutusharjoittelussa (oli aikaisemmin oksentanut kerran). Vaihdettiin sitten lennosta suunnitelmaa ja tehtiin sitten agilityharjoitusta, joka kyllä kelpasi Liekille: ihan vaan ympyrällä esteiden hakemista. Siihen päälle saatiin sitten agilityesteiden kautta muutama ihan ok seuraamispätkä. Kerittiin lelupalkalla harjoitella hieman luoksetuloa ja tokohyppyäkin.

Hillan kanssa mietittiin pitkään luoksetulon stoppeja tai lähinnä seisomista. Hilla joutui eläinkokeeseen mietinnässä miten lähteä hakemaan parempia pysäytyksiä ja olisiko käsimerkki sittenkin parempi seisomiseen. Väläytti muutaman kerran oikeasti tosi hyvän pysäytyksen, joten niitä sitten tavoitellessa... Suurin osa oli näihin pysäytyksiin verrattuna aika huonoja. Nyt kun vain keksisi miten saisi niitä parempia stoppeja vahvistettua. Eteenmenotreeneihin käytettiin sekä lelupalkkaa edessä että pk-eteenmenoja apuna. Nyt pitää kiinnittää tosi paljon huomiota virittelyvaiheeseen ja siihen minne Hilla katsoo, koska sinne se myös lähtee.

Sunnuntaina Hilla oli agilitykisoissa. Radat olivat tosi helppoja ja Hilla teki ekalta agilityradalta sekä viimeiseltä hyppäriltä nollan. Sitten ykkösluokan ei ollakaan tehty kahta nollaa samassa kisassa, joten edistystä kai tämäkin. Ajat ei riittäneet mihinkään, joten sertit jäi saamatta, kun osallistujia oli vähän ja muitakin nollia tuli. Hillan meno tuntui muutenkin hieman tervaiselta. Keskimmäisellä agilityradalla Hilla oli pitkästä aikaa todella porsas ja juoski ihan pokkana melkein toisessa päässä kenttää omaa rataa, kun seisoin itse toisessa päässä... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti