maanantai 23. lokakuuta 2017

Voittonollalla SERT!


Lauantaina Hilla käväisi juoksemassa taas agilityä. Kaveri meni Hillan kanssa hyppäriradan ja itse ohjasin agilityradat. Pohjalla Hillalla oli kolmen tunnin juoksentelua muiden koirien kanssa Kalajoella, mutta eipä tuota Hillaa hirveästi tuntunut väsyttävän.

B-agilityrata 0, 1.sija ja SERT-A!
Hillalle ensimmäinen voitto sitten ykkös- ja kakkosluokan. Edellinen nolla tuli joskus tammi-helmikuussa. Vähän meinasi jo usko loppua, että mahdetaanko Hillaa saada koskaan agilityvalioksi, mutta enää yksi puuttuu sarjasta. Vauhtia on tullut paljon lisää ja tältäkin radalta olisi noita kaarroksia saanut vielä pois. Kontaktit ei toisin kestä päivänvaloa, kun videolta katsottuna Hilla ei koskenut A:n alastulokontaktiin kuin korkeintaan yhdellä kynnellä... Jotain noille kontakteille pitäisi nyt tehdä oikeasti.


A-agilityrata HYL
Tämä rata oli varsin helppo, mutta Hilla tiputti heti toisen riman (olin hieman Hillan edessä). Hylky siitä, kun Hilla karkasi suoralta putkelta hypylle eikä kääntynytkään A:lle. Olisi ehkä pitänyt tehdä jotain putkijarrun tapaista tai ainakin ottaa hieman tiukemmin haltuun. Tyytyväinen kuitenkin olen tähän rataan ja uskallan nykyään olla koiraa paljon edellä.


Kaverin rataa katsoessa on pakko sanoa, että Hilla ei kyllä ole ihan sieltä helpoimmasta päästä ohjata. Joka kerta kun kaveri jätti Hillan ns. vahtimatta ja tyhjän päälle, Hilla pongaili esteitä ja kävi hyppimässä niitä oman mielen mukaan. Itse kun tietää, että Hilla vaatii aikaa tiukkaa ohjaamista eikä hetkeksikään saa herpaantua.Sunnuntaina sitten taas olikin enemmän ohjelmaa. Aamulla Liekki kävi katselemassa agilitykisoja. Hieman Liekkiä jänskätti vieraat koirat mutta silti tuli ihan innokkaasti tekemään perusasentoja namin avulla. Siinä kakkosten koiria katsoessa tuli mietittyä mihin suuntaan haluan Liekkiä lähteä kehittämään ja mitä kaikkea sille pitäisikään opettaa. Liekistä olisi tarkoitus opettaa varsin samanlaista irtoavaa koiraa kuin Hillastakin. Liekillä selkeästi on potentiaalia päästä agilityssä hyvinkin pitkälle,kunhan vaan sen kaiken potentiaalin osaa vaan käyttää hyödyksi.

Päivällä esineruututreenit. Hilla kävi hakemassa ruudusta enemmän esineitä kuin koskaan ennen! Yksi leveä kaistale ja Hillalla teemana taas keskiesineet. Esineitä yhteensä neljä kappaletta. Hilla lähti ekalla lähetyksellä taakse ja pyöri siellä tosi pitkään ja sitkeästi etsimässä esinettä. Ei lähtenyt kiertämään pelkästään reunoja, joka oli varsin positiivista. Hillaa vähän autettiin kutsumalla se poikittain ruudun yli takaisin, jotta osasi siirtyä keskemmälle etsimään. Ekan esineen löydyttyä etsi kaksi muuta tosi hienosti. Neljäs esine olikin vaikeampi ja Hilla ei meinannut saada siitä hajua vaikka kulkikin ihan läheltä.Illalla käytiin tekemässä tokotreenit hallilla. Hillan kanssa ollaankin päästy tokon osalta kunnolla vauhtiin ja treenattu oikeasti järkeviä juttuja. Hillan kanssa tehtiin taas kierron kautta kapulan nostoja ja vahvistettiin samalla tiukkoja kiertoja Hillan mennessä siivekkeiden läpi. Luoksetuloa tehtiin taas takapalkalla. Tässä tuli yksi oikeasti hyvä seisominen (Hilla ei osannut odottaa pysäytyskäskyä). Muutama ihan ok pysähdys, mutta ei ihan sellainen kuin haluaisin. Hilla tuntui myös hieman himmailevan, kun tiesi että mahdollisesti pysäytellään. Ohjattu tehtiin liikkuroituna kahdessa osassa: ekassa osassa pelkkä merkin kierto, joka meni tosi hyvin. Toisessa osassa jättö merkille ja lähetys noutamaan. Kapuloiden edessä oli lelut häiriönä. Toisen suunnan Hilla osasi heti tosi hyvin, mutta toisen suunnan lelu oli pahempi (lampaankarvapatukka) ja saatiin oikeasti tehdä töitä, että Hilla ei vaan napannut lelua ajattelematta. Hilla teki myös pikkupätkän seuraamista häiriössä. Poikitti nyt kirjaimellisesti edessä.


Tinjan uhkasin hirttäväni, jos ei saa seuraavasti tokokokeesta ykköstä. :D Hemmetin koira on kohta taitavampi kuin Hilla. Tinja teki tunnarin, ohjatun noudon ja ruudun. Tunnari ihan perusliikkuroituna eikä siinä mitään ongelmaa. Ohjattu leluhäiriöillä (lelut kapuloiden edessä) ja haettava puoli niin, että Tinja joutui juoksemaan ihan ruudun vierustaa. Ei taaskaan mitään ongelmaa. Ruudun matkalla yksi kapula ja isompi kasa erilaista tavaraa. Tavarakasa hieman häiritsi Tinjaa, mutta osasi itse ratkaista ongelman pikku hidastuksella ja juosta suoraan ruutuun. Mokasi Tinja sentään kerran liikkeestä maahanmenon istumalla, mutta teki sitten heti perään kaikki jäävät oikein.


Liekki harjoitteli tokohyppyä. Vielä ei onnistu Liekiltä esteen haku vaan tulee helposti ohi, jos on hiemankin vinossa suhteessa esteeseen. Seuraamistakin tehtiin taas. Saa vaan ihmetellä mitä olen onnistunut Liekille vahvistamaan, koska se seuraa tiukasti vasemman jalan liikettä ja rytmittää oman liikkeensä siihen, mutta ei pysty pitämään kontaktia, koska katsoo sitä jalkaa. Liekki oli kuitenkin sisäistänyt hyvin kapulan pidon sivulla eikä edes yrittänyt pompata välissä seisomaan. Vähän tuntui vaihteeksi siltä, että ehkä meillä on kuitenkin hieman toivoa päästä jossain vaiheessa kokeeseenkin asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti