torstai 26. lokakuuta 2017

Vähän enemmän Liekkiagilityä


Maanantaina taas hallilla treenaamassa tokoa. Molemmat isot koirat saivat tehdä tunnarin liikkuroituna. Hillalla katsottiin vaan miten kapulan takaisin tuonti sujuu, jos lelu on valmiina ja hienosti teki. Hillalle selkeästi on auttanut treenit mitä on tehty eikä kapulan pyörittelyä ole juuri ollut. Tinjakin teki tunnarin hienosti. Oli ehkä ihan aavistuksen rauhallisempi kuin normaalisti.

Hillan kanssa tehtiin kapulan nostoja kierron kautta sekä luoksetulon stoppeja takapalkalla. Nyt lähes kaikki stopit oli sellaisia, jotka kelpasi minullekin. Eteenmeno tehtiin korotetulle alustalle. Vähän kaukojakin ehdittiin jumppailla. Kaukot pitäisi ottaa nyt isompaan projektiin ja varsinkin seisomiseen pitää opettaa uusi tekniikka.

Tinja teki jäävät (hienosti) sekä myös eteenmenoja korotetulle alustalle. Tinjakin muisti vielä yllärrävän hyvin eteenmenot. Tyhjälle lähetyksessäei vielä ihan Tinjalla maltti riittänyt edetä kauas. Osasi kyllä hienosti jatkaa matkaa lisäkäskyllä. Tinjan kanssa myös vahvistettiin ruudussa paikkaa taaemmas kosketusalustalla.

Liekin kanssa ei treenit menneet kovin hyvin ja masennuin, että se ei tule koskaan pääsemään kokeeseen. Hyppyä treenattiin taas se oli oikeastaan ainoa liike, joka meni ihan kohtuullisesti. Vielä toisin on paljon töitä tehtävänä, jotta Liekki varmasti tulee hypyn kautta. Seuraamista, jälleen kerran, yritettiin viedä eteenpäin ja yritettiin myös työstää noutoa tai lähinnä saada Liekki istumaan kapulan kanssa.


Tiistaina tuli varsin hyvät treenit Hillan kanssa vaikka pitkästä aikaa tapeltiinkin Hillan kanssa. Juuri siksi treenit onnistuivat kun saatiin Hilla mokailemaan eli tietää mitä pitää kehittää. Hilla ei suostunut taaskaan nostamaan ohjatussa kapuloita lelujen seasta. Siinä vaiheessa multa paloi käämit, kun Hilla oli kaksi kertaa kääntynyt peräkkäin väärään suuntaan ja poiminut lelun, vaikka se oli siirretty jo reilummin kapulan taakse. Kävin näyttämässä kädestä pitäen, että kapula tuodaan ei leluja ja sen jälkeen Hilla toikin nöyrästi ja keskittyneesti kapuloita. Hilla teki kiertohyppynoudon kertaalleen. Se meni hyvin mutta istuminen oli hieman kyttäävä. Eteenmenoissa pitää paljon vahvistaa lelulle/alustalle etenemistä, sillä ei nyt ihan luotettavasti etene pitkälle ja sotkee pk-eteenmenoon.

Tinja teki pitkästä aikaa kiertohyppynoutoa kokonaisena liikkeenä. Juoksi esteiden ja kapuloiden kohdalla siksakia mutta malttoi kuitenkin kiertää kartion. Loppuosa oli hieman hakusessa, mutta muistui sekin mieleen. Tinjalle myös vahvistettiin lyhyeltä matkalta luoksetulon seisomista. Sai hyvin monta toistoa peräkkäin kun vain heitti namin Tinjan pään yli ja käski uudelleen pysähtymään kun lähti etenemään kohti. EVL-luoksetulo oli Tinjalla muuten ihan ok, mutta seisomisessa valui, vaikka oltiin juuri äsken sitä vahvistettu...

Liekki terapioi agilitykoirana. Tehtiin ihan yksinkertaista neljän esteen ympyrää molempiin suuntiin ihan vaan ajatuksena vahvistaa estehakuisuutta. Liekillä oli hirmu hauskaa ja se osaa jo varsin hyvin hakea esteitä treenimäärään nähden. Takaakierrotkin onnistuu ja kokeiltiin kahdella esteellä pyörittää tiukkaan siivekkeen yli valsseilla. Näitä Liekki luki tosi hyvin. Siitä tulee kyllä mainio agilitykoira kunhan vaan viitsii opettaa. Hirveästi tykkää jo nyt mennä esteitä. Sai Liekkikin vähän tehdä tokoakin: pikkupätkiä seuraamista, joista lelupalkka. Keskivaiheella kenttää oli joku näkymätön raja, jossa Liekki ei meinannut uskaltaa tehdä seuraamista.


Keskiviikkona Hilla ja Liekki saivat tehdät agilityä. Kentällä oli seuraavanlainen rata valmiina:


Hillan kanssa toisin kokeiltiin laittaa ohjurit pujottelun molempiin päihin, jotta päästäisiin tehokkaammin treenaamaan keppikulmia. Hilla ei oikein arvostanut ja yritti loikkia niitten yli tai aloittaa pujottelun niitten jälkeen. Tehtiin sitten valmis rata pariinkiin otteeseen heti nollana läpi, joten Hillan treenit oli sitten siinä. Liekki harjoitteli radan esteitä numero 1-6 ja Liekki meni tosi hienosti nämä esteet. Agility on vaan niin Liekin juttu ja se osaa jo hirveän paljon vähäiseen treenimäärään nähden. Liekki pääsi ensimmästä kertaa tutustumaan myös pujotteluun. Varsin nopsaan hoksasi senkin, vaikka itsellä oli vaikeuksia pysyä perässä, kun Liekki meni niin kovaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti