sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Tinjan tokokoe ja Kalajoella


Hilla tykkää tosi paljon torstaipäivistä, kun saa tehdä vaikka mitä. Tällä kertaa sai treenata jälkeä, tottista ja agilityä. Jäljellä aloitettiin ja meille oli tehty alokasluokan jälki. Hilla poimi janalta ensin takajäljen useita metriä ennen varsinaista jälkeä. Muuten jana meni kivasti vaikka ei ollutkaan takana perinteistä kreppiä vaan rautaputki merkkinä. Jäljellä Hilla kulki neljä ensimmäistä keppiä tosi hyvin. Loppupäästä jälkeä alkoi tulla ongelmia, koska samaan aikaan oli tullut treenaamaan hakuryhmän oli tallonut jäljen loppuosan. Vitoskeppi vielä löydettiin mutta melkein heti sen jälkeen Hilla hukkasi ihan totaallisesti jäljen, ja siltä meni ihan totaallisesti pasmat sekaisin, kun jäljellä alkoi liikkua ihan vierasta tyyppiä. Jäljen tekijä näytti vielä missä loppujälki kulki, niin saatiin vielä se poimittua ja Hilla löysi sitä kautta viimeisen kepin.


Tottiksessa käytiin Hillalle ampumassa paikkiksiin. Suoraan kentälle ja Hilla tekemään paikkista. EI reagoinut laukauksiin millään lailla. Viereiseltä ampumaradalta kuului välillä aikamoista jyskettä, mutta Hilla ei välittänyt niistäkään. Muuten sitten tehtiin pari A-noutoa sekä ylipitkiä eteenmenoja.

Illalla agilityssä oli viimeinen ohjattu treeni meille sillä en hakenut talveksi mihinkään ryhmään. En ole agilityä lopetamassa, mutta talvelle on monesta syystä muita suunnitelmia agilityn osalta. Tehtiin kisatreeniä ja alla olevaa rataa:


Kaksi kertaa mentiin Hillan kanssa ja kummallakaan ei tullut puhdasta rataa. Kokonaiskuvalta katsottuna Hilla meni oikein kivasti. Kontaktit oli aika siivottomat mutta teki ne kuitenkin. Isoimmat ongelmat pujottelussa, jossa puski taas ohjauksesta läpi ja väärään väliin. Toisella kerralla toisin osui hieman tuurilla oikeaan väliin (ja silti meni ohjauksesta läpi). Hilla teki loppusuoran tosi hyvin, mutta molemmilla radoilla meni viimeisen putken väärään päähän. Ja kokeilin vielä ohjata puomin molemmilta puolilta. Vahtia oli taas paljon, mutta Hilla ei tullut oikein ohjauksiin.

Liekkikin treenaili. Liekki sai tehdä tottiskentällä hieman perusasentoja ja leikkiä lelulla. Illalla hallissa sai sitten harjoitella agilityä. Liekkiä hieman jännitti olla vieraan koiran kanssa samalla kentällä. Mutta teki pätkittäin ihan hyvinkin. Eipä Hillakaan sen parempi ollut aloittaessaan, joten eiköhän se tästä lähde sujumaan. Liekillä on ainakin paljon vauhtia vaikka ei ihan ole vielä lajiin syttynyt. Harjoiteltiin hieman valsseja parilla hypyllä ja käytiin sujahtamassa kahteen eri putkeen.


Perjantaina vain Liekki treenaili sisällä. Aloitettiin kontaktien harjoittelu eli lähdettiin opettamaan Liekki jättämään takajalat tasapainotyynyn päälle. Liekki tuntui olevan kovin innoissaan tästä harjoituksesta kun sai luvan kanssa kiipeillä. Käskystä istumistakin kerittiin harjoitella. Se onkin hieman heikoissa kantimissa.


Lauantaina Tinja kävi tokokokeessa. Taas VOI3 223,5p. Hieman tekisi möyhentää mokoma karvakorva. Tällä kertaa veti oikein hyviä pisteitä paitsi mokasi molempien yksilökehän ensimmäiset liikkeet. Ei ollut sattumaa, ei vaan malttanut keskittyä tarpeeksi.

Kaukot 5
Useampi tuplakäsky, koska ei keskittynyt. Aavistuksen liikkui eteen mutta ei kuitenkaan paljoa.
Luoksetulo 8½
Vähän taas näytti siltä, että ei olisi pysähtyminen maistunut, mutta ei kuitenkaan valunut hirveästi (Tinjaksi). Perusasentoon pomppaaminen oli omasta mielestä hieno.
Seuraaminen 8½
Tinja oli hieman eläväinen ja paikka minusta hieman seilasi. Peruutus oli tosi hyvä. Sain moitteita ihan aiheesta siitä, että katson liian voimakkaasti koiraan (=Tinjaan) varsinkin juoksussa. Miksikähän Tinja jätättää?! Pitää nyt opetella luottamaan koiraan myös koetilanteissa varsinkin kun Tinja on tehnyt nyt oikein kivalla asenteella.
Ruutu 9
Eipä ollut pongannut ruutua virittelyssä... Korjasi kuitenkin hienosti itse juoksulinjansa ja muuten oli oikein mainio ruutu.
Tunnari 0
Tunnari ihan kehänauhan vieressä. Tinja suuntasi kehänauhalle (en ole varma yrittikö etsiä kapulaa rojujen seasta vai possuiliko muuten vaan), joten jouduin pysäyttämään ja näyttämään käsimerkillä suunnan. Otti väärän kapulan varsin varman oloisesti. Ehkä hieman liikaa itseluottamusta nyt Tinjalla tässä niin tekee ihan takki auki. Eikä takuulla katsonut mihin liikkuri vei kapulat...

L-liike 10
I-M. Tämä meni kokonaisuutena tosi hyvin seuraamisesta alkaen. Tähänkin pikkasen enemmän luottoa Tinjaan eikä varmistella jääviä niin paljon.
Ohjattu 9
Virittelu merkkille, jotta saisin katsomaan kapuloiden viennit (ei silti katsonut). Seurauksena, että lähti pienellä viiveellä seuraamana. Muuten hyvä liike, mutta pientä kapulan pyörittelyä palautuksessa.
Metallihyppynouto 5
Kapula jäi lappeelleen mutta Tinja osasi hienosti ratkaista kääntämällä kapulan tassulla. Palautus ei ollut niin hieno: tiputti kapulan hypyssä eikä ihan luovutuskaan mennyt nappiin.
Paikkamakuu 9
Pieni jäätyminen Tinjalla alkuun, joten reagoi käskyllä viiveellä (reagoi siihen, että meinasin antaa tuplakäskyn). Paikallaan oli kuulema ollut hyvin, vaikka muut koirat olivatkin nousseet istumaan.
Kokonaisvaikutus 9
Minun mielestä Tinjalle olisi voinut antaa kympin. Teki todella iloisesti (ehkä vähän liiankin) töitä koko kokeen läpi. Tinjalla tuntui olevan kovin hauksaa päästessään tekemään.

Tinjalle vaan uutta koeilmoittautumista. Se osaa kyllä kunhan viitsii vaan tehdä. Sille saadaan se TK3 vaikka väkisin.


Hilla teki kisapaikalla tottista oikein kivasti. Hieman tahtoi kontakti rakoilla ihmisiä kiertäessä, mutta muuten teki jäävät ja eteenmenon ihan täysin uudella kentällä. Ainoastaan ensimmäisen luoksetulon eteentulon meinasi mokata eli eteen istumiset eivät ole vielä ihan täysin varmat. Illalla HIlla kävi vielä tekemässä jäljen. Ennen varsinaista jälkeä taas pari janaa. Ensimmäinen jana vaati yhden korjauksen mutta toinen meni heti kerralla oikein. Varsinainen jälki oli lyhyen janan päässä ja jäljellä kuusi keppiä mutta ei kuitenkaan täysi kisamittainen. Jana meni todella hyvin ja Hilla poimi hienosti jäljen oikeaan suuntaan. Yksi keppi jäi mutta Hilla työskenteli koko jäljen läpi tosi hyvin. Jotain patoutumia oli jäänyt viime treenistä kun Hillalla oli ihan hirveästi vauhtia.

Liekki treenaili kahteenkin otteeseen: kisapaikalla ja jäljen vanhenemista odotellessa. Kisapaikalla tehtiin hieman seuraamista, luoksetulo ja Liekki sai tehdä paikallaan makaamista Tinjan kanssa. Mun tekemät häiriöt olivat vielä Liekille liikaa, mutta muuten osasi olla ihan nätisti paikallaan ympäristöstä välittämättä. Jäljen vanhenemista odotellessa katsottiin noutoja ja paremminkin sitä lopun palautusasentoja. Vahvistettiin sitä, että Liekki pystyi ottamaan kapulan suuhunsa sivulla istuen ja säilyttämään asento kapulan kanssa.Sunnuntaina pitemmän mallin treenit Kalajoella Hillalle täysin vieraassa ympäristössä. Tehtiin tottista kentällä jälkien vanhenemista odotellessa. Hilla veti tottiskaavion läpi. Aloitettiin kuitenkin paikkiksilla, johon kaksi laukausta: ei reaktiota. Seuraamiskaavioon myös laukaukset. Ensimmäiseen laukaukseen reagoi pienesti mutta toiseen ei lainkaan. Tottis meni varsin kivasti. Seuraaminen ei ihan parasta Hillaa. A-noudossa kiersi ensin paluukiipeämisen, koska olin heittänyt kapulan ihan A:n juurelle. Uusittuna ei mitään ongelmaa. Eteen istumaan tulemiset olivat myös hyvin hallussa.

Jäljellä Hillalle tehtiin kolme janaa. Kahdelta lähti lyhyt jälki ruokarasialle ja yhdellä rasia oli krepin alla. Varsin hienosti Hilla teki janat. Ensimmäisellä janalla oli ongelmana takajäljen poimiminen mutta toisella jälkijanalla nosti jäljen oikeaan suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti