maanantai 11. syyskuuta 2017

Viikonlopun kisat ja viikon treenit


Maanantaina oli Hillan esineruututreenit. Ei mennyt vieläkään strömsöissä. Kaksi ensimmäistä esinettä vietiin Hillan nähden metsään ja siitä melkein heti hakemaan. Ensimmäinen kissanlelu nousikin kivasti mitä nyt palautus hieman takkuili, kun Hilla olisi halunnut ensin leikkiä lelulla... Toisena esineenä avainnippu ja sitä ei Hilla suostunut millään ottamaan, etsi vaan helpompaa esinettä ruudusta. Se saatiin takaisin sillä, että käytiin yhdessä hakemassa ja Hilla kantoi avaimia askel kerrallaan kannustuksen kanssa. Tauon jälkeen käytiin vielä hakemassa helppo pehmolelu, Hillalla toisin kesti hieman löytää lelu ja vielä olisi halunnut leikkiä sillä.

Liekki sai illalla treenailla ihan yksinään. Harjoiteltiin seuraamista ja liitettiin paikallaan pysymistä muuallekin kuin kotona ruokakupille. Liekille aloitettiin vähän paremmin opettamaan seisomista käskystä.

Tiistaina treenailtiin pitkästä aikaa hallilla. Hillalle tottisjuttuja sekä avaimen nostamista. Hillalta oli unohtunut miten tullaan luoksetulossa eteen istumaan ja pyrki tulemaan suoraan sivulle! Ja viime viikolla se ei meinannut millään tulla sivulle... Vahvistettiin myös seuraamiseen parempaa asennetta (ei kyllä paljoa tarvinnut nostatella) ja katsottiin, että osaa peruuttaa suoraan ja hyppimättä. Avaimet oli Hillalle tosi vaikeat mutta saatiin hakemaan ne sujuvasti. Toisin avainnippua vaihtamalla sama ällöäminen jatkui,

Liekki treenaili ihan tosissaan agilityä! Liekki sai harjoitella esteiden hakemista sekä irtoamista kahden “esteen” sarjalla, johon liitettiin putki myös. Oikein sujuvasti Liekki juoksi minun edellä, joten ihan hyvää vauhtia siitä on tulossa hullu agilitykoira. Yritettiin tutustua myös madallettuun puomiin, mutta Liekillä ei oikein rohkeus riittänyt tulla kauas namien perässä. Ehkä opetan ensin pysäytyskontaktit ja sitten rupean katselemaan miten kokonaisen puomin ylitys lähtee liikkeelle.

Keskiviikkona Tinja kävi jäsenkorjaajalla ja oli jumissa päästä häntään. Ehkä nyt jumit lähtisi Tinjallakin pikkuhiljaa helpottamaan. Hilla kävi treenaamassa ampumista ja paikkista vieraalla kentällä. Ekassa setissä kolme ampumista ja kesti kaikki hyvin vaikka pää pyöri. Pienen tauon jälkeen uudelleen kolme ampumista ja nousi kahdella ensimmäisellä mutta pysyi viimeisellä. Yksi ampuminen heti perään, jolla nousi mutta palautui jo ampumisesta todella nopeasti leikkimään lelulla. Hilla sai hieman treenailla myös A-noutoa, että ei jäisi ampumisista liian paha mieli.

Torstaina treenattiin jälkeä. Hillalle tehtiin suunnilleen koejäljen pituinen jälki ja sinne 6+1 keppiä. Ensimmäisen kepin alla oli rasia. Ei janalähetystä vaan jälki alkoi suoraan jäljen päältä. Sain moiteita siitä, että lähetin Hillan jäljelle kuin janalle eli jatkossa pitää muistaa antaa Hillan poimia se jälki. Muuten Hilla jäljesti todella hyvin ja kaikki kepit löytyi ja ilmaisi kaikki nätisti menemällä maahan. En ollut ihan ymmärtänyt ohjeistusta, että jäljellä on seitsemän keppiä, joten poimin tyytyväisenä vaan kuusi ensimmäistä ja Hilla kävi sitten vielä lopuksi etsimässä tien laidasta viimeisen erikseen. Löytyi sekin.

Hillalle käytiin myös ampumassa muutama laukaus ampumaradalla. Tehtiin seuraamisen kautta, mutta reagoi selkeästi lähtemällä pois seuraamisesta. Kuitenkin suostui heti leikkimään lelulla.


Perjantaina Hilla ja Liekki kävivät mätsärissä. Hilla oli ilmoitettu mukaan vain siksi, että se osaa käyttäytyä eikä ole siten niin kamalaa käydä Liekin kanssa, joka ei todellakaan osaa käyttäytyä. Hilla käyttäytyikin oikein mallikaasti ja hienosti ja oli jopa isojen koirien punaisten toinen! Erehdyksiä sattuu. Oikeasti en vieläkään ymmärrä miten niitä koiria kuuluu esittää.

Liekki käyttäytyi totta kai omalla suoritusvuorollaan tosi huonosti. Edelleenkään se ei kestä, jos on muita koiria juoksemassa sen kanssa yhtäaikaa. Pöydällä oleminenkin oli tosi jännää ja Liekki pelkästi kehässä ollutta kaivonkantta todella paljon. Ei sijoituttu, mutta jäi aika paha maku koko hommasta, kun tuomari oli asennoitunut, että Liekki on niin pieni, että ei jaksa eikä kestä mitään. Olisi edes antanut Liekillä vähän aikaa rauhoittua ennen kuin heitti kehästä pihalle...

Lauantaina oli Hillan agilitykisat. Aamulla toisin käytiin Hillan kanssa kuuntelemassa ampumista ampumaradan lähellä. Ei oltu aivan ampumaradan vieressä mutta sellaisessa paikassa kuitenkin johon äänet kuului oikein kivasti. Hilla ei reagoinut juurikaan tässä ampumiseen, ihan kohtuu rennosti pystyi tekemään seuraamista ja leikkimään pallolla.

Agilitykisoissa ei tullut menestystä, mutta Hilla teki kolme todella hienoa rataa. Vauhtia on tullut selkeästi paljon lisää.

C-hyppäri HYL


Rata oli tosi vaikea, mutta selvittiin siitä yllättävän hyvin. Pujotteluun otin liian hyvin hallintaan, joten Hilla aloitti kepit väärästä välistä. 12. hypyn jälkeen taas otin Hillan liian huonosti haltuun niin Hilla kerkisi livahtaa väärään päähän putkea. Lopun takaakiertohässäkkä meni yllättävän hyvin.

B-agilityrata HYL


Nolla oli hyvin lähellä, mutta unohdin radan ja ohjasin vahingossa kepit väärältä puolelta ja sitten tulikin ongelma ohjata takaakiertohyppy, jonka Hilla hyppäsi lopulta väärästä suunnasta. Hilla teki ihan kiltisti kaikki kontaktit vaikkakaan ei kovin siivosti.

A-agilityrata HYL


7. esteen rima tipahti, mutta ilmeisesti itse seisoin hieman linjalla. 8. putken jälkeen Hilla kävi hyppäämässä seuraavan putken viereisen hypyn. Ilmeisesti oma valssi oli sijoittunut hieman väärään paikkaan. Kontaktit teki kuitenkin taas ja Hilla meni tosi hienosti kaksi viimeistä estettä takaaleikkauksella.

Sunnuntaina rally-tokokisat. Rata oli varsin helppo.


Tinja MES 96p
Tinja teki tosi hienosti koko radan läpi ja varsin vauhdikkaasti. Liikkeestä seisomisessa toisin kerkisi istua ääntä nopeammin, joten se jouduttiin uusimaan ja asennonvaihdoissa (istu-seiso-maahan) kääntyi todella vinoon. Poispäinperuuttamisessa myös haukkui.
Tuomarin kommentti: “Erinomainen ohjaus ja askelpituus. Erinomaista yhteistyötä.

HIlla MES 99p ja 2. sija
Hillan kanssa oli taas turhan jännittävä kisata, kun Hillalla oli taas hieman liikaa vauhtia. Mentiin sitten rata tosi hitaasti läpi. Painoi ihan tosissaan oikean puolen seuraamisessa. Ainoa virhe asennonvaihtokyltillä, jossa -1p Tvä, koska tuomarin mielestä seisominen oli jäänyt vajaaksi eli Hilla oli jättänyt pyllyn liian matalalle. Ensimmäinen kerta kun rally-tokossa otetaan tuosta pisteitä.
Tuomarin kommentti: “Upea suoritus! Erinomainen ohjaus”.

Hilla kävi vielä illalla treenaamassa ampumista ampumaradalla. Ensimmäiseen laukaukseen ei hirveästi reagoinut, toiseen reagoi sitten enemmän kun se oli eri paikassa kuin ensimmäinen. Kolmannessa pientä hermostumista mutta pystyi seuraamaan . Toisin palkkasin tosi nopeasti heti laukaisun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti