sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Tinjalle rally-tokon piirimestaruus


Perjantaina sheltit kävivät treenailemassa hallissa. Liekki harjoitteli kahdella esteellä esteiden hakenemista. Namialustan kanssa mentiinkin tosi vauhdikkaasti ja saatiin muutenkin esteiden hakua vähän paremmalle tolalle. Liekille aloitettiin valssin harjoittelu ja hienosti tajusi sen. Tokon puolelta tehtiin yksi ruutuun lähetys ja hieman seuraamista. Seuraaminen oli tosi vaikeaa, kun toisessa suunnassa oli kiva koira ja toisessa suunnassa houkutteleva ruutu. Kontaktia kuitenkin pitää nyt vahvistaa tosi paljon, koska paikka on Liekillä jo tosi hyvä ja kykenee seuraamaan jo hieman pitempääkin pätkää kunhan vaan malttaa. Seisomisiakin vahvistettiin ja Liekki teki hienosti toisen koiran vieressä 10 sekunnin paikkamakuun.

Tinjalle tehtiin liikkuroituna ohjattu niin, että kolme kapulaa ja liikkuri vei myös lelut laitakapuloiden eteen. Oli pikkusheltillä paljon ajateltavaa. Ensin ei olisi uskaltanut ottaa kapulaa lelun vierestä ja toiseen suuntaan haettaessa haki ensin lelun. Tehtiin heti perään ruutu niin, että liikkuri vei kapulat ja lelut ruudun eteen. Tinja kävi ensin hakemassa kapulan, mutta sain sen kapulan kanssa ruutuun. Tinjalla on kyllä hyvä pito, koska malttoi pitää kapulaa ihan seuraamisvaiheeseen asti. Toinen ruutu meni sitten jo kerralla oikein. Tinja kertaili myös hieman rally-tokojuttuja.


Lauantaina sitten aloitettiin kaksipäiväinen rally-tokokisaviikonloppu. Toisin aamulla käytiin ensin tekemässä Hillalle janaharjoituksia. Neljä janaa: ensimmäisellä joutui korjaamaan kaksi kertaa, toisella kerran, kolmas meni aivan täydellisesti ja neljäs muuten hyvä, mutta Hilla eteni aavistuksen vinoon.

Lauantain rally-tokokisan mestariluokan rata oli varsin haastava. Ei tuntunut minun koiria haittaavan, kun molemmat tekivät 99 pistettä. Tinja oli nopeampi, joten se voitti ja Hilla tuli toiseksi.


Tinja teki oikein hienon radan, ainoa pistemenetys seuraamaan kutsumisessa, jossa Tinja pyrki ensin tulemaan vasemmalle puolelle.
Tuomarin kommentti: “Taitava koirakko, hienoa tekemistä läpi radan.

Hilla ei ollut ihan yhtä hieno kuin Tinja ja sillä meni taas hieman liian lujaa. Pistemenetys liikkeestä istumisessa, jossa jouduin antamaan istumiskäskyn tuplana, kun meinasi jäädä seisomaan. Tästä kuitenkin virhe -1p tempo? Esteillä ei todellakaan malttanut tulla takaisin seuraamaan hyppyjen välissä, mutta onneksi pysyin perässä. Painoi taas aika tavalla seuraamisessa.
Tuomarin kommentti: “Hillitty ja hallittu kokonaisuus”. (En tiedä missä se hillitty oli Hillalla...)


Sunnuntaina jatkui rally-tokokisailu piirimestaruudella. Taas varsin haastava rata, joka ei mennyt niin siivosti kuin edellispäivänä, mutta riitti molemmilla koirilla 97 pisteeseen, Tinjalla voittoon ja piirimestaruuteen ja Hilla tuli toiseksi.


Hillalla oli taas vauhtia aivan liikaa, painoi taas ihan törkeänä seuraamisessa. Spiraalista -1p Kontr, liikkeestä maahanmenossa menasi karata putkeen ja teki aika näyttävän ja vauhdikkaan maahanmenon eteenpäin... Maalikyltiltä vielä mystinen -1p Kontr eikä mulla ole aavistustakaan mistä on tullut.

Tinja teki aivan huipulla asenteella töitä! Hieman ehkä meni ylivireen puolelle, kun edisti jopa oikean puolen seuruussa melkein oman mittansa... :D Tuplasaksalaisessa -1p Tvä, jonka syytä en osaa sanoa, koska meni ihan hyvin. Toisin Tinjalle saksalaiset käännökset on aina hieman haastavat. 14. kyltiltä -1p vino ja Tvä, hieman tuli säätöä siinä, että sain Tinjan suoraan istumaan eteen.

Onhan tuo Tinja ollutkin varsin kovassa kisakunnossa, kun viidellä radalla peräkkäin on tullut valiotulos. Nyt on molemmilla koirilla riittävästi tuloksia ensi vuoden SM-kisoja varten, joten voidaan jäädä rally-tokosta kisatauolle ensi kevääseen saakka. Treenata pitää joskus, mutta Tinjan kanssa voisi nyt yrittää vihdoin saada se viimeinen VOI1 tokosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti