perjantai 15. syyskuuta 2017

Jälkeä ja ampumista


Maanantaina oli taas esineruututreenit. Hillalle vietiin Hillan näkemättä kaksi esinettä eri kaistaleille: sateenvarjo ja vauvan myssy. Hilla oli oikein hieno ja haki molemmat esineet täysin ongelmitta! Ainoastaan esineiden palautus oli suoraan sivulle, mutta en halunnut nipottaa, kun työskenteli muuten niin hienosti. Enempää ei uskaltanutkaan Hillan kanssa tehdä, kun teki niin hienosti. Esineruudun jälkeen Hillalle käytiin taas ampumassa kolme laukausta. Reaktio selkeästi jo pienempi eli ehkä meillä on toivoa päästä joskus niihin jälkikokeisiinkin.

Illalla Liekki sai ihan ihka omat treenit yksinään hallissa. Kokeiltiin Liekille kahden mutkaputken ja kahden hypyn ympyrää. Putkista Liekki meni tosi vauhdikkaasti, mutta hyppyjen hakemista saadaan vielä treenailla paljon. Toisessa putkessa oli Liekin mielestä jokin mielenkiintoinen haju, niin se jumi sinne aina välillä. :D Putken se osaa jo hakea varsin kaukaakin. Liekki halusi treenailla enemmänkin, niin tehtiin myös muutama nouto ja pitempää pätkää seuraamista. Liekillä on edelleen ongelmana, että se tulee seuraamiseen hieman viiveellä, mutta sitten seuraa ihan hyvin. Hirveän pitkää matkaa se ei vielä kestä (todennäköisesti vaan on jumahtanut tietyistä matkoista palkkaamiseen...) Kokeiltiin uutena jättää Liekki istumaan paikalleen ja siitä luoksetulo. Siinä olikin Liekille aika paljon pohdittavaa kun ei meinannut ensin uskaltaa lähteä tulemaan. Liekin kanssa on aika paljon treenattu paikkiksia iltaruuan ääressä ja otettu jo lyhyitä piilopaikkiksiakin.

Tiistaina Hillalle käytiin ampumassa ihan uudella kentällä. Tehtiin ensin A-noutoa, eka matalan yli yhteen suuntaan kapulan kanssa, sitten kisakokoisen ja lopulta ihan kokonaisena liikkeenä ja kaikki meni hienosti. Ampuminenkin sujui hienosti ja päästiin tänään siihen vaiheeseen, että ammuttiin kaksi laukausta peräkkäin ja Hilla pystyi jatkamaan seuraamista! Silmät oli vielä lautasen kokoiset, mutta reaktio koko ajan pienenee.

Illalla vielä lyhyet tokotreenit Liekille ja Tinjalle hallissa. Hillakin sai ihan lyhkäsen pätkän seuraamista. Liekki harjoitteli noutoa, jossa edistyttiin sen verran, että saatiin pari söpöä kuvaa Liekistä kapula suussa eli ei tehty mitään järkevää tai kehittävää. Ruutua sitten enemmän ajatuksen kanssa ja kokeiltiin pari tyhjään ruutuun lähetystä siten, että heitin lelun Liekille takaa. Vähän myös seuraamistreeniä missä Liekki oli hyvin järkyttynyt kun kesken treenien kentälle pöllähti ylimääräinen ihminen eli saatiin taistella mörköilyn kanssa. Tinjalle vaikea ohjattu: muuten voi-ohjattu mutta kolme kapulaa, reunakapuloissa kiinni lelut ja vasen puoli ihan ruudun edessä. Lelut alkuun hämmensi Tinjaa mutta siitä yli päästyään haki tosi varmasti molempia suuntia ja vielä peräkkäin. Ruutukin löytyi ongelmitta.Keskiviikkona Hilla kävi harjoittelemassa janoja. Neljä janaa ja kaikkien päässä oli keppi. Kaikilla janoilla sama ongelma, että Hilla meni vähän matkaa suoraa ja sitten yritti väkisin puskea sivulle. Ilmeisesti poimi jonkun marjastajan jälkeä? Työskenteli kyllä koko ajan aktiivisesti ja ilmaisi kepitkin hyvin kun päästiin etenemään janaa loppuun. Hillalle myös ammuttiin pari settiä laukauksia (kaksi laukausta kerralla). Ihan ensimmäisellä laukauksella tuli isompi reaktio ja hieman karkasi seuraamispaikalta mutta jo toisen laukauksen kohdalla pystyi seuraamaan. Toisen setin kohdalla ei mitään selkeää reaktiota.


Torstaina Hilla sai tehdä paljon kaikenlaista. Ensin käytiin tekemässä jälki. Kuusi keppiä ja jäljellä pituutta ehlä reilut 500m? Hilla teki oikein kivasti töitä, mutta lähdettiin molemmat hieman liian rennosti tekemään, joten välistä jäi kaksi keppiä poimimatta. Toinen johtui toisin siitä, että Hillan jälkiliina oli kietoutunut huonosti jalan ympäri, joten se olisi pitänyt korjata.

Jäljen teon jälkeen käytiin agilitytreeneissä, joissa harjoiteltiin putki-hyppy erottelua muutamalla esteellä. Hilla osasi aika hyvin karata väärille esteille. :D Itsekin sai käyttää aviojaan, että tajusi miten päin ohjata, että koiran saa menemään esteet tietyllä tavalla. Väliajalla kerittiin vielä treenailla rally-tokoa, joten Hilla tuntui varsin tyytyväiseltä, kun sai touhuta vaikka mitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti