perjantai 1. syyskuuta 2017

Ja taas viimeistellään

Tiistaina tokoa ulkokentällä. Hillalle liikkuroituna seuraaminen, zeta, luoksetulo ja tunnari. Seuraaminen meni kokonaisuutena ihan hyvin (painoi, edisti ja poikitti eli oli aika hyvällä tuulella... Ja jätti muutamia perusasentoja vinoon!) Zetassa tahallaan järjestys s-m-i ja meni istumisessa maahan kuten arvelinkin. Heti liike poikki ja aloitus uudestaan ja teki sen istumisenkin tosi nopeaan. Näissä istumisissa on nyt näköjään joku isompi klikki. Luoksetulossa tuli eteen istumaan ja tarjosi sitä tosi sitkeästi siitä huolimatta, että yritin vaikka mitä. Pysäytykset ei ollut kovin kummoiset, joten niitä treenaillaan sitten enemmän kokeen jälkeen. Tunnari muuten ihan ok, mutta jäi johonkin hajuun kiinni ja etsimisessä meni turhan kauan. Työskenteli kyllä koko ajan ihan aktiivisesti. Hilla sai vielä käydä hakemassa lelun eteenmenossa.

Tinjalle liikkuroituna seuraaminen, L, ruutu, ohjattu ja tunnari. Tinja meni varsin kivasti. Istui L:ssäkin ongelmitta ja ohjatussa vaihteeksi löytyi kapula. Tunnari oli varsinkin tosi hieno (pientä kapulan pureskelua lukuunottamatta). Isoin ongelma ruudussa, jossa Tinja (taas) jäi luoksetulon kohdalla haistelemaan. Ruutua oli käyttänyt useampi muukin koira, joten se selkeästi häiritsi Tinjaa. Liekki sai juosta muutaman kerran ruutuun ja teki pikkupätkää seuraamista. Liekkikin toimi yllättävän hyvin, vaikka oli jopa pari ihmistä näkemässä!

Keskiviikkona käytiin treenaamassa jälkeä. Hillalle toisin tehtiin janatreeniä. Onpas hienoa nähdä miten paljon Hilla on innostunut jäljestämisestä! Itse janatreenit menivät taas ihan persiilleen, koska Hillan mielestä olisi ollut kivempaa yrittää etsiä vaan se jälki eikä se tajunnut suunnata suoraan krepille. Yksi näyttöjana ja neljä janaa ilman näyttöä. Kaikkien päässä ruokarasia. Kaikista selvittiin, mutta vaati aika paljon kärsivällisyyttä ja muutama metri kerrallaan etenemistä.

Torstaina kävivät isot koirat tekemässä viimeistelytreeninsä piirimestaruustokoja varten. Hillalla meni varsin vaihtelevasti. Zeta ja tunnari tehtiin liikkuroituna. Molemmat onnistui varsin kivasti (zetan järjestys s-m-i). Hilla teki myöhemmin zetan uudelleen liikkuroituna järjestyksellä i-s-i, jossa ensimmäinen istuminen onnistui, meinasi mennä maahan seisomisesa mutta malttoi pysyä seisomassa ja viimeisessä istumisessa sitten meni maahan. Hilla muuten treenaili hieman luoksetuloa (ettei tulisi eteen istumaan) ja eteenmenoja lelulle lähettämisenä. Kokeilin vahvistaa luoksetulon stoppia takapalkalla, mutta se vaatiikin näköjään vähän isompaa treeniä.

Tinjalle vahvistettiin ruudun takaosaa kosketusalustalla ja lisäksi tapeltiin ohjatun kanssa. Tinjalla ei tunnu taaskaan olevan mitään hajua missä ne kapulat mahdollisesti voisi olla. Ohjattua pitää tehdä paljon Tinjalle ja ehkä suuntia ruokakupille lähettämällä, jotta suunnista tulisi arvokkaammat.

Liekkikin oli oikein hieno, kun oli taas pimeä eikä kukaan ollut näkemässä. Kokeiltiin Liekille ensimmäistä kertaa sellaista, että ruudussa oli valmiina lelu eikä Liekki ei ollut nähnyt lelun vientiä. Hienosti osasi juosta lelulle. Muuten sitten yritettiin vahvistaa perusasennon kontaktia ja saada seuraamiseen pituutta. Liekki jostain syystä nyt tahtoo hetkellisesti mennä seuraamisissa taakse (odottaa palkkaa tietyn matkan jälkeen?)

Hilla kävi myös agilitytreeneissä. Rata oli meille varsin vaikea eikä tehty kertaakaan kokonaista rataa (tai edes pientä pätkää) täysin oikein. Ei tehty edes kokonaan läpi, kun Hilla alkoi jo väsyä sen verran. 2. este toimi tosi hienosti niistolla ja Hilla osasi hienosti hakea 4. putken. Pujottelu umpikulmasta meni pääsääntöisesti hyvin, enemmän oli ongelmaa sen kanssa, että Hilla malttoi mennä loppuun saakka. Jyrkässä avokulmassa kepit olivat puolestaan tosi hankalat meille ja en tahtonut millään saada kepeille rintamasuuntaa oikein, kun ympärillä oli niin paljon esteitä. A:n kontaktin Hilla teki vaikkakin tosi hitaasti ja jumittaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti