keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Hyperaktiiviset koirat


Sunnuntaina tehtiin taas tokoa/tottista nurmella. Hilla teki tottiskaavion läpi. Istuminen oli vaikea, kun laskin askeleet. Eli pitää tätä nyt ahkerasti harjoitella tätä. Noudossa myös edelleen eteentulo hieman epävarma. Liekki oli oikein hieno. Sen kanssa tehtiin muutama tokoeteenmeno namialustalle. Hienosti ja reippaasti osasi edetä kohtuullisen pitkältäkin matkalta, vaikka alusta ei näkynyt kunnolla ruohon seasta. Seisomisen vahvistusta myös ja luoksetulotreeniä. Luoksetulo alkaisi olla muuten valmis, mutta vasten hyppääminen pitää vielä saada pois. Tinjalle jumpattiin taas luoksetulon stoppia takapalkalla. Oli taas Tinjalla paljon pohdittavaa, kun ei meinannut millään osua Tinjan arvaukset kohdilleen.

Maanantaina Hillan ampumatreenit. Tehtiin seuraamiskaavio ampumisineen sekä paikkis. Pohjalle noudot. Hyvin kesti ampumiset molemmissa kuvioissa. Seuraaminen toisin oli ihan yleisesti ihan kauheata. Hilla muutenkin oli ihan lentoon lähdössä ja teki muitakin poikkeuksellisia virheitä (kuten nousi seisomaan kapulan heitossa).

Illalla treenailtiin vielä hallilla. Liekki oli tärkein treenaaja ja tekikin oikein kivasti. Vahvistettiin seisomista ja vaihdettiin kapulaa namiin niin, että pyrittiin siihen, että Liekki pysyy koko ajan istuvassa asennossa. Liekki sai harjoitella myös agilityn puolelta valsseja ja eteenmenoja. Hilla sai tehdä taas tottiskaaviot läpi (miinus hyppynoudot) ja keuli tosi pahasti. Sekä puri kapulaan kiinni. Tinjalle vain L, luoksetulo ja kaukot. Tinja sentään teki kivasti.


Tiistaina ensin Hillan esineruututreenit. Tehtiin alue pituussuunnassa kapeaksi ja leveyssyynnaassa pitkäksi eli hieman eri tavalla kuin normaalisti. Hilla saatiin ensin aika hämilleen, kun vaan juoksi vanhasta tottumuksesta kauas ja tallottu alue vaan hävisi. Lisähaastetta saatiin vielä säästä, kun e tulluut yhtään ja oli sankka sumu. Eli esineet löytyi vasta koiran ollessa juuri kohdalla. Hilla kuitenkin työskenteli hyvin ja suunnitelmien mukaan pari esinettä nousi ruudusta.

Illalla vielä tottikset/tokoilut hallissa. Hilla teki koko tottiskaavion läpi. Sainmpa ohjeistusta miten pitää tehdä. Pitää vielä lukea säännöt kertaalleen läpi, kun tuntuu niin hankalalta muistaa kaikki. Hilla oli sitten taas ihan kaamea ja kuriton. Seuraaminen ihan kauheeta: keuli vaan kilometrin edellä eikä ihan aina muistanut edes pitää kontaktia. A-noudossa yritti ottaa multa kapulan, kun käskin tulla luovutuksen jälkeen perusasentoon... Hilla teki myös hyppynoudon vahingossa toiseen suuntaan eli pitää heitellä kapulaa vinoon vieläkin jyrkemmin.

Tinjalle liikkuroituna ohjattu ja tunnari. Tinjakin oli aika hyperaktiivinen, mutta sentään parempi kuin Hilla. Tinja teki molemmat liikkuroidut liikkeet oikein kivasti. Ainoastaan kapulan luovutuksen jälkeen oli aika hilkulla malttaako odotella vapautusta vai rupeaako pomppimaan omia aikojaan.

Liekki oli tosi hieno taas. Liekki on tehnytkin nyt useamman päivän tosi hyvin, joka alkaa olla jo hieman epäilyttävää. Liekin kanssa vahvistettiin perusasentoa ja saatiin vähän seuraamista eteenpäin. Kokeilin vaan ottaa askeleen eteenpäin ilman mitään käskytyksiä, kehut jos siirtyi jalan viereen ja palkka jos osasi siirtyä yhtäaikaa minun kanssa. Liekki hoksasi tämän tosi nopsaan ja kontakti parani hetkessä. Seisomistakin vahvistettiin taas.

Keskiviikkona tottista ja jälkeä. Hilla meni paljon siivommin, kun sille heti alkuun teki selväksi, että keuliminen ei tänään kelpaa vaan pitää tehdä kunnolla. Hilla teki seuraamiskaavion ampumisineen ja tekikin oikein siivon ja hienon suoritukseen. Ensimmäiseen laukaukseen reagoi pienesti säpsähtämällä mutta toiseen ei reagoinut millään lailla. Pienen tauon jälkeen kolme laukausta paikkiksiin eikä tässä tullut minkäänlaista reaktiota. A-outo ja eteenmeno käskytyksineen tehtiin kertaalleen ja molemmat meni oikein hienosti.

Liekkikin pääsi täysin uudelle kentälle treenaamaan ja oli Liekin vuoro olla hyperaktiivinen. Liekki olisi vaan halunnut juosta täysiä kenttää ympäri, mutta raukka koira joutui heti keskittymistä vaativiin hommiin harjoittelemaan seuraamista. Ei mennyt niin sujuvasti kuin edeltävänä päivänä, mutta sitkeällä työllä alkoi keskittyä. Kaukoihinkin yritettiin jo saada hieman etäisyyttä, mutta tämäkin oli hieman haastava Liekille, kun istuminen ei ole ihan vielä täysin varma. Seisomistakin taas vahvisteltiin.

Jäljellä taas kaksi janaa ennen varsinaista jälkijanaa. Ensimmäisellä janalla yksi korjaus mutta toinen meni heti kerralla oikein. Varsinaisen jäljen jana meni oikein hyvin ja Hilla poimi hienosti matkalta jäljenkin. Itse vaan mokasin laittamalla Hillan uudelleen janalle “Palaa takaisin linjalle” -käskytyksestä ja tajusin hieman liian myöhään, että se olikin takajälki minkä Hilla oli poiminut. Tärkeä opetus, että ei saa olettaa mitään. Hilla korjasi kuitenkin hyvin ja poimi jäljen ja jäljesti kivasti. Kolme keppiä löytyi hyvin, viimeinen lähes menasi jäädä poimimatta. Hilla sai kehuja miten hienosti se osaa hakea hukatun jäljen kiertämällä taakseni ja hakemalla sieltä uudelleen jäljen. Eikä ollut eka kerta kun se tekee tuota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti