sunnuntai 20. elokuuta 2017

Viimeiset treenit ennen SM-kisoja


Tällä viikolla ollaan treenattu ahkerasti rally-toko SM-kisoihin eli joka päivä rally-tokoa.

Maanantaina tehtiin rataa, jotka olivat olleet epiksissä. Radalla oli suora, jossa oli ensin puolenvaihto edessä, liikkeestä istuminen ja sitten putki. Lisäksi kolmen esteen sarjahyppy ulkokaarteessa ja pujottelu edestakaisin juosten. Lisättiin häiriöksi kartioihin viirit ja esteisiin ilmapalloja. Tinja meni ensimmäisen radan kivasti läpi, ainoa isompi virhe oli, että Tinja kävi nuuhkaisemassa kylttiä puolenvaihdossa edessä. Toisella kierroksella saatiin jo enemmän virheitä aikaiseksi, mutta silloin taidettiin olla jo molemmat hieman väsyneitä. Hilla yritti pokkana rynniä mun ohi putkeen ja meni esteetkin aika lujaa. Muuten se taisi mennä ihan ok, mutta yleisesti liikaa vauhtia koko ajan.

Liekki sai juosta muutaman kerran putken läpi. Suurin työ toisin oli saada ensin se sinne putken lähelle, kun Liekki olisi vaan halunnut rallata kenttää ympäri. Kaksi tuntia autossa odottanutta pikkukoiraa ei ole fiksu yrittää heti lähteä treenaamaan. Kyllä se lopulta sieltä putkestakin juoksi ja oli kovin innoissaan hommasta.


Tiistaina treenailtiin vain tekniikkaa yhdellä vaivaisella kylttitelineellä, jossa ei ollut edes kylttiä. Hillan kanssa keskityttiin paljon peruutuksiin ja huomattiin, että se ei näköjään osaa pyörähdystä oikealla puolen. Tinja oli taitava ja teki kaiken mitä pyydettiin. Tinjan kanssa tehtiin kohtuupaljon poispäin peruuttamista, jossa yritettiin saada Tinja pysymään hiljaa ja peruuttamaan suoraan.

Liekki kävi ensimmäisessä “pentukoulussaan”. Me ei kyllä tehty siellä mitään järkevää. Lähinnä käveltiin ympäriinsä ja harjoiteltiin, että kaikkea liikkuvaa ei tarvitse haukkua. Isojen koirien treenien yhteydessä käytiin kiertämässä hieman siivekkeitä (Liekki ehkä olisi hyvä opettaa kiertämään myös toiseen suuntaan) ja tutustuttiin puomiin.

Houkutuksesta katoilee vaan lelut...


Keskiviikkona tehtiin Hollolan 5.8.2017 MES-rataa. Tinja teki kaksi kertaa radan läpi ilman sen suurempia ongelmia tai uusimisen tarpeita. Hillalla ei mennyt ihan niin hyvin, vaan sen kanssa jouduttiin vääntämään merkistä ja Hilla(!) reagoi voimakkaasti ohi kulkeneeseen koiraan. Vaarallinen tämä ajatus, että nyt pitää vaan onnistua. Siitä ei pääse kuin alaspäin. Hillankin kanssa saatiin ajatukset kokoon ja rata tehtyä kaksi kertaa siivosti läpi. Hilla painaa aika voimakkaasti oikealla seuraamisessa, joten siitä varmaan tulee sanomista. Liekki tutuistui “hyppyyn”, harjoitteli oikealle puolelle perusasentoon tulemista ja makuulla paikallaan pysymistä sekä nouti kalkkarokäärmettään.
Torstaina mentiin uhkarohkeasti agilitytreeneihin. Tehtiin alla olevaa rataa:


Hilla meni varsin kivasti, vaikka alkuun räiskikin aika paljon rimoja alas. Virheitä mitä tuli, oli lähinnä sitä, että minä unohtelin rataa. Hilla teki kontaktit, vaikkakaan ei kovinkaan nätisti. Pujottelu tyhjää päin meni yllättävän hyvin ja pystyin itse odottelemaan muurin takana, että Hilla saa pujoteltua loppuun. Vaikein kohta oli 9. esteen niisto, jossa Hilla ei kääntynyt kovinkaan tiukkaan, vaikka tulikin esteen ihan oikein. Kokeiltiin tähän myös viiskileikkausta, joka vaati multa hieman harjoittelua ennen kuin lähti onnistumaan. Hillan kanssa kerittiin myös odotellessa kertailla rally-tokojuttuja.

Liekki harjoitteli kartion kiertämistä toiseen suuntaan ja oikealle puolen perusasentoon hakeutumista. Liekki sai myös juosta ihan lopuksi muutaman kerran mutkaputken läpi. Liekin mielestä oli alkuun hirmu jännää, kun oli niin paljon vieraita ihmisiä ympärillä raivaamassa muita esteitä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti