lauantai 12. elokuuta 2017

Valmistautumista SM-kisoihin


Torstaina käytiin treenaamassa rally-tokorataa, jonka olin itse suunnitellut. Sarjahypyssä toisin kolme estettä peräkkäin.


Molemmat koirat tekivät radan kahdesti läpi ja lisäksi kerran seisoivat käytösruudussa. Hillalla hirtti taas vauhti kiinni ja tuli aika paljon pomppimista. Lisäksi Hilla lipesi kerran vahingossa otteesta ja onnistui kiihdyttelemään esteet yksin läpi... Molemmilla koirilla minulla vaikeuksia sovittaa peruutus oikeaan kohtaan kylttiä varsinkin ensimmäisellä kierroksella. Tinja meni molemmat kierrokset todella hyvin. Ekalla kierroksella sitä hieman häiritsi kiertomerkkeinä olleet lelut. Muuten teki pikkuvirheillä radan läpi. Ainoastaan poispäin peruuttamisessa tuli molemmilla kierroksilla haukahdus. Hilla oli sitten molemmilla kierroksilla tosi siivoton ja taas tahtoi spinit levitä.

Tinjan treenikohteet
- Poispäin peruuttaminen (hiljaa ja täysin suoraan)
- Peruuttamiseen varmuutta (varsinkin oikealla puolen)
- Puolenvaihto takaa käännöksissä vahvistamista
- Sivuaskeleeseen varmuutta

Hillan treenikohteet
- Pomppii oikean puolen seuraamisessa
- Esteet rauhallisesti ja sivistyneesti
- Peruutukset
- Oikealla seuraten perusasentojen suoruus (palkkan suunta...)
- Painaa seuraamisessa, varsinkin oikean puolen juoksussa.

Liekkiä ujostutti ihan hirveästi treenikaverin isot koirat eikä se suostunut leikkimään lelulla ja nirsoili namienkin kanssa. Kuitenkin pysyi hyvin lähettyvillä ja tuli aina suunnilleen kutsuttaessa takaisin, joten ihan positiivista kehitystä on tapahtunut.


Perjantaina vain Hilla treenasi ja käytiin tekemässä esineruutuharjoitus sekä jälki. Esineruudussa taas kaksi tosi kapeaa kujaa. Hilla ei nähnyt esineiden vientiä. Ensimmäinen esineen haku oli tosi hieno ja vauhdikas. Toisessa liikkui hieman hitaammin mutta eteni koko ajan laukalla ja löysi nopeasti pienen tuikkukynttilän. Jälki oli 500 metriä pitkä, jana noin 20 metriä pitkä ja jäljellä kuusi keppiä sekä kaksi kulmaa. Janalla Hilla eteni loppuvaiheessa hieman vinoon eli kai sai jäljestä hajun jo aikaisemmin. Annoin mennä vinoon, kun poimi hienosti jäljen kuitenkin oikeaan suuntaan. Yksi keppi jäi löytymättä ensimmäisen kulman jälkeen. Hilla kyllä haisteli pitkään yhtä paikkaa. Neljä muuta keppiä Hilla ilmaisi hienosti menemällä oma-aloitteisesti maahan (ja ottamalla kepit suuhun). Viimeisen kepin yli Hilla kulki ihan pokkana päältä, kun se oli ihan tien vieressä. Sen käskin tulla takaisin ilmaisemaan. Eli pitää treenailla keppien ilmaisua ihan tien vieressä.


Lauantaina Hilla ja Liekki treenailivat tokoa ja rally-tokoa. Liekkiä taas ujostutti kovasti, joten mitään ihmeellistä ei tehty, kun Liekki ei halunnut leikkiä lelulla. Pari kertaa lähetin ruutuun nameille ja tehtiin vähän seuraamista ja asennon vaihtoja. Hilla treenaili ruutua ja vahvistettiin siinä ruudun läpijuoksemista lelulle. Yksi tottiseteenmeno lelulle (ei mennyt yhdellä käskyllä maahan). Rally-tokossa keskityttiin peruuttamiseen, joss treenikaveri huomautti, että kierrän itse vartaloani aika paljon. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti