lauantai 12. elokuuta 2017

Riikka Railon tottiskoulutus


Viime viikon lauantaina oltiin Riikka Railon tottiskoulutuksessa (kuokkimassa rottisten alajaoston koulutuksessa). Oli oikein hyvä koulutus ja paljon tuli niitä perusasioita mitkä on taas unohtanut tehdä. Koulutuspätkät olivat kahdessa erässä. Hillan kanssa katsottiin seuraamista, luoksetuloa ja noutoa. Hillan kanssa suurimpia ongelmia on ollut muuttaa luoksetulon ja noudon asento eteen kun sen kanssa on niin pitkään tehty tokoa.

Seuraaminen
- Palkka vasemmalle takaviistoon pyöräytyksen kautta (Hilla tykkää jahdata, joten sitä kannattaa käyttää.)  saa suoristettua asentoa, kun koira ei odota koko ajan palkkaa eteen.
- Myös pyörähdys-tempun voi liittää seuraamiseen ennen palkkausta (sama efekti kuin palkkauksen suunnalla)
- Ei peruuteta palkatessa kun koira sivulla  koira kääntyy ohjaajan eteen  Tuo koiran paikkaa seuraamisessa eteen kun tavoittelee palkkaa edestä.
Luoksetulo
- Palkka rintaan ja palkka suoraan alas  kannattavaa tulla suoraan eteen.
- Harjoittelu pitkältä matkalta, jotta saa vauhtia.
Nouto
- Hillalle lisäkäskyjä niin pitkään että lähtee (uusi käsky noutoon), kapulan laskeutumiseen saakka pidetään niskasta kiinni (oppinut, että sillä saa lähteä noutamaan).
- Tehdään seinän vieressä, jotta ei ole vaihtoehtoa tulla sivulle helppo häivyttää käsiavut
- Palkka rintaan.
- Iskunouto = palkalla hetsaaminen heti kun koira nostaa kapulan.
Muuta sekalaista:
- Ampumiseen totuttelu ampumaradan lähelle, pelkkä sosiaalinen palkka.
- Hyppynoudot ensin patukalla  jos tulee oppimisvirheitä, niin ei liitetä niitä kapulaan.
- Esteillä lelu ensin lähelle estettä/alas, jotta koira oppii tulemaan hypyssä alas oikealla tekniikalla.
- Haukuttaminen saalistiltin katkaisuun.
- Luovutuksissa tiukasti kaulapannasta kiinni, jos ei irrota nätisti käskyllä.
- Ketjupanta kaulaan  koiralle merkki, että nyt ollaan töissä.
- Motivaation rakentamiseen nälkä.


Sunnuntaina käytiin Jyväskylässä agilitykisoissa. Ei tullut hirveää menestystä (tälläkään kerralla). Keskimmäinen hyppärirata meni kaikista parhaiten, mutta unohdin ottaa siitä radan ylös. Kentän pohjana oli aito nurmipohja. Yllättävän hyvä oli silläkin mennä, vaikka pohja ei ollutkaan hirveän tasainen. Hilla teki kaikki kontaktit, vaikka ei kylläkään kovin siivosti. Hillalle on tullut todella paljon vauhtia lisää.

A-agilityrata HYL


Hilla liukastui kepeillä eikä taipunut ensimmäiseen väliin. Toisti saman virheen vielä toisenkin kerran. En muista milloinka viimeksi Hillalla olisi ollut ongelmia väleihin taipumisen kanssa. Tätä ennen toisin oli jo yksi rima tippunut. Hyllytettiin 17. esteen kohdalla, koska Hilla kääntyi esteeltä väärään suuntaan ja hyppäsi saman esteen uudelleen.

B-hyppäri HYL
Tällä radalla ei ollut mitään muuta kuin, että Hilla ei suostunut tulemaan sylkkäriin ja meni väärään päähän putkea. Onneksi rimakin tipahti loppuradasta. Muuten olisi saattanut harmittaa enemmän.

C-agilityrata HYL


Aloitus meni tosi hyvin 7. esteelle saakka, mutta en kerinnyt ihan täysin ohjata takaakiertoa, joten Hilla hyppäsi 8. esteen väärästä suunnasta. Pujottelua ei ekalla keralla malttanut mennä loppuun saakka. Lopussa alkoi myös tiputella enemmän rimoja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti