maanantai 21. elokuuta 2017

Rally-tokon SM-kisat 2017

Kuva: Sporttirakki
Lauantaina sitten oli tämän vuoden rally-tokon SM-kisat, joihin en ehkä kerinnyt valmistautua niin hyvin kuin olisin halunnut. Treenit käytännössä painottui viimeiseen viikkoon... Tinja oli tehnyt tosi vahvasti pitemmän aikaa rally-tokoa, joten sen kanssa pystyi kohtuullisen luottavaisesti lähtemään kisoihin, mutta Hillan osaaminen ei ollut ihan yhtä hyvällä pohjalla.

Vaikka tänä vuonna ei päästykään SM-mitalleille niin silti voi olla tyytyväinen suoritukseen. Molempien koirien kanssa päästiin kiipeämään palkintopallille, molempien koirien kanssa oltiin finaalissa ja sijoituttiin kymmenen parhaan joukkoon.


Hillan osalta karsintarata ei ollut sen parhaita ratoja, mutta teki ihan siivosti. Hilla ei oikein tykännyt siitä, että jännitin niin paljon. Videolta puuttuu alku, jossa Hilla suuntasi merkille lähetyksellä ensin estettä kohti mutta totesi sitten, että sen esteen hyppääminen ei välttämättä ole hyvä juttu ja etsi itsenäisesti kentältä merkin. On tästä monimutkaisesta bortsujen ajatuksen juoksusta joskus hyötyäkin. Karsintaradalta 97p joka riitti 2. sijaan. Rata ei ollut helppo ja tuomarikin varsin tiukka. Virheet 4: -1p Py, 15: -1p OV ja 17: -1p TVÄ


Tinjan karsintaradalla satoi kaatamalla vettä ja Tinja kyseli olenko ihan tosissani, että täällä pitää olla. Urheasti Tinja kuitenkin teki ja pysyi kolme minuuttia käytösruudussa maassa, vaikka kurjaa olikin. Pisteitä 93p ja karsintaradalta 8. sija. Tinjan suoritukseen olen tyytyväinen (sateesta huolimatta). Virheet 2: -1p kyl, 4: -1p Tvä, 8: -1p Tvä, 12: -1p py, 14: -1p vino, 16: -1p py ja 18: -1p Tvä.Finaaliradalle Tinjalle “arvottiin” ensimmäinen suoritusvuoro, kun muuten järjestys oli käänteinen (kiitos sen, että olin ainut kahden koiran kanssa finaalissa). Tinja teki oikein hienon radan hieman tahmean alun jälkeen. Muutama mystinen virhepiste kerättiin matkalla: 1: -1p py, 15: -1p Tvä ja 17: -1p Tvä. Tinjalle finaaliradalta 97p ja 3. sija. Kokonaistuloksissa Tinja oli 5. sijalla.


Hillan osalta finaalirata meni “pieleen”, koska en vaan enää jaksanut keskittyä neljänteen rataan. Hillakin aloitti radan yllättävän heikosti ja teki alun huonosti, mutta sitten ensimmäisen suoran jälkeen alkoi tehdä töitä ihan normaalilla tasollaan. Spiraalissa se ei olisi halunnut astua toisen koiran pissaläikkään, hämmentyi ilmeisesti istumisessa antamasta käsimerkistäni ja menin itse yhdessä vaiheessa liian lähelle kylttiä. Virheet 2: -3p Tvä, 4: -3p uusi, 16: -1p kyl. Kaikki mahdollisuudet olisi ollut kohtuullisen helpolla radalla täysiin pisteisiin, mutta yritetään ensi vuonna uudelleen. Hillalle finaaliradalta 93p ja kokonaistuloksissa 6. sija.


Kuva: Sporttirakki
On mulla vain kaksi hienoa koiraa. <3 (Ja kyllä Liekistäkin kasvatetaan yhtä hieno.) Kumpikaan ei ole luonnostaan olleet mitään hienoja kisatykkejä, mutta sellaiseksi ne on nyt rakennettu.

Muutama huomio treenikohteiksi kisoista:
- Molemmilla heikot aloitukset ennen kuin lähtevät tekemään hyvin.
- Hillalle perusasentoja kylttien kanssa.
- Istumisen vahvistamista Hillalle.
- Hillalle pitää opettaa oma vihjesana ja käsky rallyn merkkiin.
- Molemmille vahvistaa puolenvaihtoa edessä vasemmalta oikealle.
- Hillan oikean puolen pyörähdykset ovat liian laajoja.

Kuvat: Sporttirakki

2 kommenttia:

  1. Onnea, mahtavaa olla kahdella koiralla finaalissa :) !

    VastaaPoista
  2. http://koiramaisiaharrastuksia.blogspot.fi/

    Vau, onnea!:)

    VastaaPoista