sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Jälkeä ja rallyä


Maanantaina käytiin ryhmätreeneissä. Isot koirat tekivät Valkeakosken 11.6.17 MES-rataa. Molemmat koirat tekivät kaksi kierrosta (ja Hilla vielä yhden ylimääräisen, koska oli huono).  Tinja meni molemmat kierrokset varsin hyvin ja vahvasti eikä kertaakaan tarvinnut uusia mitään. Paras puhti on vielä Tinjalta hieman kadoksissa vaikka teki toisen erän vielä paremmin. Oikealla puolen seuraaminen on parantunut todella paljon Tinjalla. Hillalla on enemmän vaikeuksia eikä päästy kertaakaan puhtaasti rataa läpi.

Hillan treenilista
- Oikealla seuraten käännöksiin varmuutta
- Puolenvaihdot (Spin ja suuntaa muuttavat takaa)
- Spin ja saksalaisen erottelu
- Peruutus nihkeä
- Painaa paikoitellen oikean puolen seuraamisessa

Tinjan treenilista
- Peruutuksesta seuraamaan palaaminen
- Saksalaisiin vauhtia


Liekki ei tehnyt mitään isoa. Lähinnä leikittiin lelulla ja tehtiin muutama istu-maahan vaihtoja sekä luoksetuloa. Liekki jaksoi keskittyä taas hieman paremmin vaikka ympärillä olikin enemmän häiriötä. Lelu varsinkin kiinnosti vaikka ei nameista niin aina välittänytkään. Liekki jätti illalla ruokansa syömättä, joten maha taitaa olla kipeä vaikka muuten onkin ihan pirteä.


Tiistaina Hilla kävi harjoittelemassa jälkeä. Pituutta 460m, jäljellä kaksi ruokarasiaa sekä kolme keppiä. Jana merkitty krepillä ja tieltä pituutta noin 20m. Hilla lähti ihan aavistuksen vinoon janalla kohti takajälkeä mutta lähti silti jäljestämään oikeaan suuntaan (ensimmäistä kertaa!). Kaikki purkit ja kepitkin nousivat ja Hilla teki hienosti jäljellä olleen kulman. Selkeästi väsyi loppua kohden, mutta teki silti hyvin.

Liekki treenaili sisällä ja oli pirtsakka oma itsensä ja rähisi, kun ei saanut tarpeeksi palkkaa. Harjoiteltiin noutoa sekä puu- että metallikapulalla ja uutena asiana harjoiteltiin pyörähdystä. Keskiviikkona Liekki jatkoi samalla ohjelmalla.


Torstaina oli koirien fyssaripäivä. Hilla oli taas hyvässä kunnossa. Pieniä jumeja selässä ja reidessä vasemmalla puolella. Liekillä oli selässä kipukohtia, kun riehuu niin paljon. Tinja puolestaan oli taas ihan täysin jumissa vähän joka puolelta.


Perjantaina Liekki kävi taas näyttelytreeneissä. Sujui jo paljon paremmin ja Liekki ei räksyttänyt niin paljoa, vaikka iso koira olikin jännittävä. Pöydällä oleminen sen sijaan oli taas hyvin jännittävää ja sitä pitäisikin treenata enemmän. Liekki ei jaksanut koko tuntia, joten Hilla tuurasi loppuajan. Hilla oli melkein yhtä pihalla hommasta kuin Liekkikin. :D

Isot koirat kerkisivät hieman treenailla rally-tokoa. Hillan kanssa tehtiin sellainen havainto, että se seuraa seuraamisessa niin voimakkaasti vasenta jalkaa, että se ei lähde spiniin, jos käännän vasenta jalkaani poispäin liikesuunnasta ennen kuin annan käskyn. Oikealla puolen ei ole vastaavaa ongelmaa.


Sunnuntaina Hilla treenasi esineruutua. Kaksi kapeaa kaistaletta, joissa molemmissa oli esine keskellä/tai edessä ja lisäksi vietiin Hillan nähden takarajalle toinen esine. Ensimmäisen ruudun näyttöesine löytyi hienosti ja vauhdikkaasti, loput kolme ei sen sijaan menneet niin hyvin. Hilla ei oikein tahtonut pysyä ruudussa ja varsinkin ruudun etualalla liikkui turhan rauhallisesti ja jälkiä seuraten. Ei kai auta kun vaan ahkerasti harjoitella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti