perjantai 30. kesäkuuta 2017

Kesäkuun lopun treenit


Tinja kävi juhannuksena röntgenkuvissa ja verinäytteissä. Ei löytynyt kummastakaan sitten mitään, joten nyt vaan seuraillaan miten Tinjan vointi etenee. Toistaiseksi Tinja ei ole saanut kipulääkettä ja on vaikuttanut pirteältä.


Tiistaina aloitettiin taas treenit pienen tauon jälkeen (Tinjan kanssa vähän pitemmän). Tehtiin tokoa/rally-tokoa/tottista koirasta riippuen. Hilla ja Liekki tekivät kaksi kierrosta ja Tinja yhden. Tinja oli hirmu innoissaan kun pääsi pitkästä aikaa treenaamaan. Seurasi oikein täpäkkänä oikeallakin puolella. Tinjan kanssa keskityttiin harjoittelemaan puolenvaihtoja jalkojen välistä sekä eteen seisomaan tulemista. Lisäksi tehtiin pari ruutua. Hilla puolestaan harjoitteli tottisluoksetuloa ja tottisnoutoa. Luoksetulo alkaa jo sujua mutta nouto vaatii vielä paljon treeniä. Hillakin kerkisi harjoitella eteen seisomaan tulemista sekä täpäköitä seuraamisesta maahanmenoja. Liekin kanssa oli suuret suunnitelmat lähteä harjoittelemaan kaikkea uutta, mutta tehtiinkin tahtojen taistelu siinä, että mun kanssa tehdään eikä juosta rinkiä räksyttämässä kaikelle. Saadaan ehkä hetki tehdä tätä treeniä. Ihan kivasti se toisin juoksi ruutuun, kun tehtiin sitä eka.


Keskiviikkona jatkui toko/tottis/rally-tokotreenit. Liekki oli vuorokaudessa kääntänyt kelkkansa ja päätti keskittyä ihan kohtuullisen hyvin (vain yksi(!) karkaaminen, jossa ei tullut heti kutsusta pois). Vieläkin se rähisee vähän kaikelle mutta teki silti vaikka mitä. Kerittiin harjoitella noutoa, ruutua, kiertoa ja seuraamista. Hilla jatkoi tottistreenejään. Luoksetulo alkaa olla varma, nouto vaatii edelleen lisää toistoja. Eteenmenot oli tosi huonot, joten niitä pitäisi treenata enemmän... Tinja oli taas tosi hyvä ja iloinen. Tinjan kanssa muutama ruutuun juokseminen (tässä tosi hyvä korjaus Tinjalta, vaikka ei ollut lähetyksessä nähnyt ruutua ja suuntasi ensin kiertokartiolle) ja ruohikkoon piilotetun tunnarikapulan etsintää. Tunnarikapulan etsinnässä Tinja oli vähän huolimaton ja unohti kerran nostaa koko kapulan vaikka löysi sen. :D Eteen seisomaan tulemiset eivät olleet nyt niin hyviä kuin edellispäivänä mutta oikealla peruuttaminen sekä puolenvaihto jalkojen välistä meni todella hyvin.


Torstaina Liekki kävi näyttelytreeneissä sosiaalistumassa. Oli oikein sopivat treenit Liekille. Päästiin pujottelemaan toisten koirien ympäri ja kävelemään läheisyyteen. Liekki jaksoi huutaa yli puoleen väliin tuntia ennen kuin väsähti niin paljon, että hiljeni. Pöydällä olo ja “tuomarin” tutkittavana oleminen oli Liekin mielestä jännittävää.


Perjantaina oli sitten pelkän Hillan treenipäivä. Käytiin Hillan kanssa treenaamassa kahdestaan esineruutua. Talloin kaksi kapeaa ruutua, toisessa valmiina takana esine ja sinne vein Hillan nähden toisen. Toisessa sitten valmiina esineet takana ja edessä. Ensimmäinen ruutu meni tosi hyvin ja Hilla haki innokkaasti molemmat esineet. Toisessa ruudussa meni sitten hitaammin, mutta takaesine nousi ihan kohtuullisesti, vaikka sen etsimiseen menikin aikaa. Etuesine sen sijaan ei noussut millään eikä edes noussut siinä vaiheessa kun kävin sen näyttämässä Hillalle: Hilla ei noteerannut nahkaista kaulapantaa. Heitin sitten vielä viimeiseksi helpon esineen ruutuun, että saatiin loppuun vielä onnistuminen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti