maanantai 5. kesäkuuta 2017

Ei mennyt ihan putkeen


Lauantaina molemmat koirat kisasivat tokokisoissa. Ei mennyt kummallakaan koiralla kovin hyvin. Hillalla meni ihan kivasti, mutta onnistuin sössimään taas vaihteeksi aika pahasti ja meidän ykkösputki katkesi siihen. EVL2 243,5p ja sijoitus 1./2. Kannattaa kääntyä zetassa väärään suuntaan ja nollata koko liike. Ilman tätä omaa mokaa olisi ollut ihan ok ykkönen. Muistan ehkä taas pari vuotta eteenpäin katsoa miten se zetan kaavio menikään. Ei ollut ihan eka kerta. Mokailin vielä varmuuden vuoksi lisääkin, että varmasti tippuu pisteet.

Päivä oli aika lämmin ja Hilla hyytyi ihan samantien. Aika rankkaa, kun on ollut pitkään viileää ja sitten yllättäen tuleekin lämmintä ja Hilla ei kestä yhtään lämpöä. Jo lämmittelyssä tuntui todella löysältä eikä ollut lainkaan parhaimillaan. Yksilökehät oli kahdessa erässä ja Hilla oli jälkimmäisessä oli melkein normaali oma itsensä. En tehnyt edes mitään kummallista välissä. Hilla vaan nukkui varjossa koko odotusajan.

Paikkaistuminen 10
Tuomarin mukaan oli nukkunut koko ajan silmät kiinni.
Paikkamakuu 9
Huono maahan ja huono sivulle, joissa molemmissa hidas. Jäi hieman liikkuriin kiinni.

Luoksetulo 9
Oli tosi huono (Hillaksi). Hidas ja pysäytyksetkään ei niin terävät kuin normaalisti.
Zeta 0
S-I-M. Kaikki asennot oikein ja teki oikein kivasti. Käännyin vaan itse väärään suuntaan ja se nollasi koko liikkeen...
Ruutu 5
Eteenlähetyksessä lähti jälleen kerran hieman oikealle ja ohi ympyrästä. Yhdellä korjauksella ympyrään. Ruutuun meneminen ei ollut kovin vauhdikas, joten kuumuus todellakin verotti Hillan voimia. Jäin katsomaan Hillan juoksua liian pitkäksi aikaa ja annoin pysäytyskäskyn liian myöhään, joten Hilla valui takanauhan päälle. Toisin ei pysähdyskään Hillan osalta ollut kovin hyvä. Pisteitä meni jonkin kaavan mukaan enemmän, koska korjauksesta käskin suoraan maahan, kun kuulema olisi pitänyt ensin pysäyttää seisomaan.
Seuraaminen 7½
En muista mitä tässä seuraamisessa oli ja miksi näin huonot pisteet. Minusta Hilla teki kaikki osuudet ihan siivosti enkä huomannut mitään muuta suurempaa, kun ajoittain painoi aika voimakkaasti. Peruutuksessa hieman aukesi mutta pysyi suunnilleen suorana.
Ohjattu 7
Huono merkki ja Hillalla ajatukset ihan jossain muualla: suoraan kohti ja ajatteli kiertää väärin päin merkin. Vauhti kuitenkin ihan hyvä. Pysäytin liian aikaisin, joten jäi selkä minuun päin. Lähetyksessä oikealle lähti keskikapulalle. Ei ilmeisesti ihan erottanut kapuloita, kun korjauksessa vähän katseli missä kapula on.

Kaukot 9
Todella hyvät kaukot Hillalta ja teki hienon kurren väliin (seisomisella alkoi). S-I oli kuulema tullut pieni liikkuminen ja I-S ei siirtänyt toista tassua eteen, joten jäi hieman vajaaksi.
Tunnari 10
Hyvä haku, mutta pieni levottomuus etsinnässä, kun ei ihan heti sattunut kohdalle. Kaarsi liikkuria päin ja korjasi, jonka jälkeen taas lievää kapulan pureskelua. Kiersi selän takaa palautuksessa!
Kiertohyppynouto 10
Todella hyvä kierto! Hieman liikaa toisin jarrutteli kartiolla, kun pyrki niin tiukkaan kiertoon. Hyvin maahan, hyvä haku oikealle. Pientä kapulan pyörittelyä.


Tinjan suoritus oli aikamoinen pettymys, koska se oli tehnyt ennen SM-kisoja todella vahvasti. Eipä se ollut kovin hyvän tuntuinen niinä parina päivänä ennen koetta kun kerittiin treenata. Oltiinkohan kuitenkin liian aikaisin kokeessa, vaikka testasinkin huolella, että ei varmasti onnu. Tinjalle VOI3 201p ja sijoitus 1./3.

Paikkamakuu 9½
Oli kuulema jätössä nuuhkaissut maata. Mun palatessa takaisin Tinja korjasi koko asentonsa, mutta tämä jäi tuomarilta huomaamatta. Pistemenetys siitä, että oli kääntynyt katsomaan taakse, kun kävelin taakse. Maahanmeno ja sivulle nouseminen hitaita.
Luoksetulo 8½
Käytin back-käskyä ja pysäytys oli ok. Oli muuten epänormaalin hidas.
Kaukot 8
Muuten hyvät vaihdot ja pysyi paikallaan, mutta pari hidasta reagointia käskyihin, koska ei ihan keskittynyt. Ennakoi perusasennon ja nousi jo siinä, kun kävelin sivulle.
L-liike 7
Seisoi istumisen ja tuplakäskyllä istumaan. Mahaanmeno ja seuraaminen ok.
Ruutu 0
Ei ollutkaan pongannut ruutua lähetyksessä (tosi epänormaalia Tinjalle). Pysähtyi kesken matkan ja vaati useamman käskyn, mutta löysi lopulta ruutuun. Seuraamaan tulo oli hidas.
Metallihyppynouto 0
Ei halunnut nostaa metallikapulaa... (Kokeen jälkeen heitin pari omaa metallikapulaa ja toi molemmat.)
Tunnari 7½
Taas tuplakäsky hakuun, mutta etsiminen oli ok. Pureskeli kapulaa.
Seuraaminen 9
Nyt on maailmankirjat sekaisin, kun Tinja sai paremmat pisteet kuin Hilla seuraamisesta. Hyvin piti kontaktia. Paikka oli kuulema hieman seilannut. Peruutukset olivat hienot.
Ohjattu 7
Muuten hieno (haku vasemmalle), mutta oli jäänyt seisomaan kapulan luovutuksessa enkä huomannut tätä.
Kokonaisvaikutus 8½
Tuomari antoi vähän alemmat pisteet, koska oli nähnyt Tinjan parempana ja virkeämpänäkin ja teki tuomarin mielestä omiaa. Ei Tinja nyt niin huono ollut ja teki ihan hyvin hommia. Eikä keksinyt omiaan samalla tavalla kuin normaalisti tekee. Ei se nyt ihan oikeassakaan mielentilassa ollut, kun jäi metallikapula noutamatta (toisin teki seuraamisen, jonka jättää usein tekemättä, jos jännittää).


Lauantaina tehtiin viimeistelytreenit koetta varten. Hillan viimeistelyt käsittivät sen, että se harjoitteli seuraamista ja varsinkin hidasta osuutta sekä peruuttamista. Hilla myös harjoitteli suoraan eteen istumaan tulemista. Yksi eteenmeno tehtiin myös kentän toiseen päähän jätetylle lelulle. Tämä oli tosi hyvä, vaikka Hilla ei edes nähnyt lelun vientiä.

Tinja teki sitten liikkuroituna seuraamisen, L-liikkeen, ruudun ja tunnarin. Teki nämä muuten oikein kivasti, mutta ei suostunut heti ekalla istumaan L:ssä ja tunnarissa otti aika voimakasta häiriötä puihin kiipeilevistä pojista. Ruutu oli todella hyvä kahdesta suunnasta tehtynä. Tinja jumppaili myös hieman kaukoja.

Liekki harjoitteli namiautomaatin ja kosketusalustan käyttöä ruudun opettelussa. Vielä ehkä joudun miettimään miten parhaite käytän laitetta hyväksi vai käytänkö ollenkaan. Liekki harjoitteli myös hieman seuraamista ja luoksetuloa. Liekki keskittyi tällä kertaa varsin hyvin.


Illalla Hilla kävi vielä harjoittelemassa janoja. Ideana opettaa Hilla juoksemaan takakreppiä kohden ja krepin luona oli palkkarasia. Ensin oli ihminen näyttämässä krepin, käveltiin pikkukierros ja sitten palattiin takaisin lähetykseen. Hillaa hieman häiritsi ihmisen katoaminen, mutta juoksi kuitenkin jokaisella kolmella toistolla krepille ja namirasialle. Varsinkin kahteen viimeiseen tuli kuitenkin mutkittelua. Jatkossa kuitenkin näytöt on tehtävä nopeammin ja Hillaa liikaa turhauttamatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti