maanantai 15. toukokuuta 2017

Viikonlopun kisat ja kisamaiset


Lauantaina oltiin taas agilitykisoissa. En tiedä menikö kisat hyvin vai huonosti, kun serti jäi taas saamatta yhden vaivaisen kontaktin takia. Hilla kyllä meni kaikki radat kivasti, minä en.

A-agilityrata 15vp

Minä onnistuin taas seisomaan esteiden edessä hankalasti, joten pari rimaa tuli alas. Toinen oli ainakin 3. este, jossa Hilla kaatoi myös siivekkeen. Muuten rata meni ihan kivasti. Pujottelun Hilla haki oikein kivasti taas sylkkärillä ja sain vaihdettua puoltakin. Molemmat kontaktit teki, mutta puomilta varasti. Olin ajatellut tehdä persjätön ennen rengasta, mutta Hilla lähtikin puomilta liian aikaisin, niin ei vaihtanutkaan puolta ja tuli vahingossa renkaan ohi.

B-agilityrata 5vp


Tämä ei ollut kaikista sujuvin rata, mutta tehtiin silti kisojen kolmanneksi nopein aika ja oikeasti oikein kivalla ajalla. Siitä huolimatta, että Hilla hyppäsi 7. esteeltä väärään suuntaan ja jouduin kalastelemaan sen putkeen ja vielä uudestaan 9. putkeen, kun olin jäänyt hieman jälkeen. Puomin alastulolla loikkasi sivusta alas edes käymättä puomin päässä. Selkeästi Hillalta ajatuskatkos, koska katsoi minua ennen kuin loikkasi. A:n teki ihan nätisti. Hienosti eteni kaikki suorat pätkät yksin. Ennen pituutta hyvin pystyi vaan huutamaan putkeen.

C-hyppäri HYL


Tällä radalla meni sitten ohjaus ihan pipariksi, mutta Hillalla oli kivaa ja se meni todella kovaa. Alku meni ihan kivasti, mutta 3. esteeltä valssi hieman valahti liian pitkäksi ja 4. este tulikin yllättävän lähelle. Tästä sain vielä pelasteltua pujotteluun saakka mutta siitä sitten Hilla menikin täysin väärään putkeen. Jälkeen päin tajusin sitten ohjanneeni tämän kohdan väärällä kädellä. Siitä sitten ohjauksen rytmi katkesi ja Hilla hyppäsi 10. esteen kahteen kertaa eripäin, Kaatoi sekä 14. että 15. esteen, koska olin edessä ja ohjasin vielä väärään päähän putkea tämän jälkeen. Hilla haki viimeisen hypyn kuitenkin tosi hienosti yksin suoran putken jälkeen.

Liekki ja Tinja treenasivat tokoa odotellessa. Liekki teki oikein hienosti kapulan nostoa ja perusasentoja kisavilskeessä. Tinja taas piti hyvin kontakia seuratessa yleisössä. Tinja ei toisin muistanut ihan täysin keskittyä naminsa vahtimiseen, kun makoili katsomossa katsomassa agilityä, vaan välillä piti yrittää haukkua radalla menevillä koirille.Sunnuntaina isommat koirat kävivät tekemässä tokon kisatreenin taas täysin uudella kentällä. Tinja oli todella hyvä ja teki tosi hienosti. Hilla sen sijaan ei ollut kovin hyvä, vaikka liikkeet tekikin. Pari isompaa mokaa Hillalle, mutta suurempana ongelmana oli taas, että Hillan asenne ei ollut kovin hyvä. Tinja teki myös ryhmäpaikkiksen, jossa olisi tullut tuplakäsky maahanmenoon.

Hillan EVL
Seuraaminen 7
Todella siivoton seuraaminen Hillalta. Sivuaskeleet molempiin suuntiin olivat huonot eikä paikka pitänyt. Monessa käännöksessä liian matala kontakti. Ensimmäisessä käännöksessä vasemmalle meinasi jäädä alle. Lyhyessä peruutuksessa yritti kiertyä selän taakse ja jäi alle. Siksi pitemmässä peruutuksessa sitten aukesi, kun ei uskaltanut enää tulla taakse.
Zeta 9
Aika huono seuraaminen Hillalta, mutta asennot teki hyvin. Yritti haistella istumisessa.
Luoksetulo 8½
Todella hyvä luoksetulo Hillalta, vaikka tiputtkin raville juuri ennen perusasentoa. Tässä kuitenkin asenne tosi kiva. Molemmat stopit olisivat saaneet olla aavistuksen terävemmät, varsinkin seisominen.
Ruutu 0
Eteenlähetys taas epäonnistui ja Hilla lähti tällä kertaa vasemmalle vinoon. Toisin siinä suunnassa myös kehänauha, jonka päälle oli laitettu useita kartioita. Vaati aika monta lisäkäskyä, että sai ympyrään, ruutua käyttämällä olisi saanut todennäköisesti kerralla, mutta olis todennäköisesti korjannut liian vauhdikkaasti. Ruudussa menasi painua maahan ennen käskyä! Tätä ei olekaan tehnyt aikaisemmin. Yritti myös haistella ruudussa, mutta sen kielsin.
Tunnari 9½
Hyvä haku. Tarkisti oman kahteen kertaan ennen kuin nosti. Palautus oikein kiva, vaikka saisi olla vielä aavistuksen reippaampi.
Kaukot 9
Eka seisominen todella vajaa. Istumiseen minulta väärä käsky. Pieni yhden tassun liike S-I. Muuten vaihtoi hyvin ja pysyi paikallaan.
Ohjattu 8
Ihan hyvä merkki. Haussa vasemmalle suuntasi ensin keskikapulalle (ei olekaan tehnyt tuota pitkään aikaan) ja siitä pysäytyksen kautta oikealle.
Kiertohyppynouto 9
Tämä sentään hyvä liike. Kierto ei mikään tiukka, mutta meni tasaisesti molemmin puolin. Istuminen ehkä hieman hidas, vaikka stoppasikin nopeasti. Haku vasemmalle hyvä, Hillalla pieni ongelma kapulan nostossa, kun meni niin vauhdikkaasti.

Osa Hillan suorituksesta videoituna:


Tinjan VOI
Seuraaminen 9
Tinja piti todella hyvin kontaktia ja minusta paikkakin piti. Pitkä peruutus meinasi alkaa huonosti, mutta Tinja korjasi itse.
L-liike 9½
S-I. Ei muuta moitittavaa, kuin että katsoin taakseni istumisessa.
Luoksetulo 8
Valui pysähdyksessä mutta kuitenkin Tinjaksi ihan siedettävä. Vähän oli juoksemisessa pientä hepulointia.
Ruutu 9½
Muuten hyvä, mutta ihan viime metreillä oli yrittänyt haistella maata luoksetulossa. Yritin kyllä vahtia mutta lopussa jo katsoin, että tulee ihan hyvin ja ilmeisesti Tinja käytti tilaisuutta hyväkseen.
Ohjattu 9
Hieman huonosti lähti seuraamaan, mutta korjasi siitä itse. Haussa vasemmalle katseli hetken eteenpäin, mutta keksi itse kapulan sijainnin.
Tunnari 0
Tässä tuli ihan kummallinen aivopieru Tinjalle. Se löysi kyllä omansa, tiputti, löysi uudelleen ja tiputti kapulan matkalla useampaan kertaan ja yritti viedä kapulaa liikkurille ja jäi välillä ihmettelemään maisemia. Samaan aikaan toisin purettiin kehää.
Kaukot 8
Ensimmäiseen käskyyn meinasi tulla tuplakäsky, mutta Tinja totteli kuitenkin pienellä viiveellä ja käsimerkin vahvistuksella. Muuten vaihtoi kivasti, mutta tuli taas hieman seisomisissa eteen.
Metallihyppynouto 9
Eipä tässä muuta ihmeellistä kuin, että palautti vinoon perusasentoon.

Liekki aloitti aamulla opettelemaan uutena juttuna käskystä seisomista. Liekillä on ollut maha löysällä nyt useamman päivän, mutta on ollut kuitenkin tosi pirteä ja ruokakin on kelvannut turhan hyvin.

Videokoostetta mitä 14-viikkoinen Liekki on opetellut:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti