lauantai 20. toukokuuta 2017

Sirkusharjoituksia

SM-kisat lähenee ja sirkusharjoitukset vain lisääntyvät

Maanantaiaamuna isot koirat tekivät pitkästä aikaa nose work -harjoituksen, kun olin ostanut uudet kupit sitä varten. Haju oli nurin päin olevan kupin sisällä. Hilla tajusi tämän oikein hyvin, Tinjalla meni pitempää keksiä ja Tinja saikin viimeiseksi tehdä vielä kupit oikein päin etsimisen. Liekki harjoitteli aamulla kapulan nostamista ja tuomista minua kohti (Liekki peruuttaa aika hienosti kapula suussa musta poispäin), perusasentoa sekä seisomista.

Maanantai-iltana sitten tokoilemaan ulkokentälle. Hillalle otettiin kisamaisesti liikkuroituna seuraaminen, zeta ja luoksetulo. Yllätyyspalkkasin zetan jälkeen. Toisessa erässä sitten kisamaisesti koko ruutu ja ohjattu. Hilla meni tosi kivasti. Luoksetulo oli todella hieno. Ruudun eteenmeno oli täysin suora ja nopea. Ohjatussa vasemman haussa taas lähti keskikapulalle, joten tämä vaatii nyt enemmän treenaamista. Tinjalle tehtiin tunnari ensin normaalisti kisamaisesti ja sitten oma piilottaen sen Hillan jälkiliinan sekaan. Jälkimmäinen oli tosi haastava Tinjalle ja se toikin eka vaan jonkun kapulan kun oma ei sattunut heti kohdalle. Pienen auttamisen jälkeen osasi sitten etsiä oman. Liekki teki kiertoa ja pientä seuraamisharjoittelua. Kiertoa oli tarkoitus tehdä lelun kanssa, mutta Liekki ei malttanut keskittyä, joten tehtiin nyt namilla.

Tiistaiaamuna isot koirat tekivät taas Nose Work sisäetsintäharjoituksen. Tinja ja Hilla saivat yhdessä etsinnän ja asuntoon oli piilotettu kaksi eukalyptuslappua. Tinja keksi ensimmäisen paikan tosi nopeasti, Hillalla meni hieman enemmän aikaa löytää (löysivät eri paikat ensimmäiseksi). Molemmilla oli vaikeuksia siirtyä etsimään seuraavaa hajupaikkaa. Liekki harjoitteli kapulan tuomista takaisin, seuraamisen alkeita sekä seisomista.

Illalla taas ulkokentälle tokoilemaan. Hillalle liikkuroituna ruutu, ohjattu (molemmat suunnat) ja tunnari. Toisin välipalkkasin nyt. Ruudun eteenmeno meni taas vinoon, joten siitä tapeltiin hetki. Toisin eteenmeno hieman haastavasti “vinoon” kentän linjoja nähden. Ennakoi myös ruutuun lähetystä, joten sai tehdä vähän kaukoja ennen lähetystä ja ruudussa. Ohjattu ja tunnari menivät tosi hyvin. Tinja teki piilotustunnarin ja muisti tämän eiliseltä hyvin. Tinjalle myös taas häiriköinti luoksetulossa ja jäävissä. Namiansaan ei mennyt, mutta maahan-käskytykseen kylläkin. Liekki harjoitteli leikkimistä pitkällä narulelulla, seuraamisen alkeita ja luoksetuloa. Liekki joutui itsekin narun päähän, kun on vähän oppinut pahoille tavoille rallailemaan aina välissä.

Keskiviikkona treenattiin taas ulkona, mutta hieman eri paikassa. Hillalle liikkuroituna ruutu, ohjattu ja kiertohyppynouto. Ruudussa päästiin taas tappelemaan eteenmenon kanssa, koska Hilla ei taaskaan mennyt suoraan. Tehtiin ruutu vielä uusiksi myöhemmin eri paikkaan ja sama homma. Aina oikealle vinoon. Hilla erehtyi myös lähtemään ruudusta liikkurin käskyllä. Ohjattu oli hyvi (haku vasemmalle). Kiertohyppynoudossa Hilla(!) oli tuhma ja jäi nuuhkimaan kaverin kartiota, kun siihen päälle oli roiskunut jotain mielenkiintoista. Hilla tekee tollaisia virheitä tosi harvoin. Tinjakin jäi nuuhkimaan samaa kartiota...

Tinjalle jääviä ja häiriköintiä niin, että avustaja yritti saada vaihtamaan asentoa. Seisomisessa kesti hyvin häiriön, mutta istumisessa meni aika herkästi maahan. Tinjalle on tehnyt tosi hyvää nämä häiriötreenit, koska se on oikeasti ruvennut kuuntelemaan mitä sille sanotaan. Toisena sitten kiertohyppynouto, joka oli varsin hyvin Tinjalla muistissa. Vielä toisin tarvitsee noudosta hyppyyn siirtyminen lisää varmuutta, koska Tinja tulee herkästi ohi. Ja pysähtymisetkin ovat huonoja.

Liekin päätreeni oli olla sivistyneesti kentällä eikä rallata ympäriinsä. Siinä onkin meille vähäksi aikaa työn sarkaa. Liekki on myös siirtynyt harjoittelemaan seuraamisen alkeita ja melkein kaksi askelta onnistuu jo.

Torstaiagility


Tehtiin Hillan kanssa vaihteeksi rataa. Hankalimmat kohdat olivat 3. este, josta Hilla jatkoi useampaan otteeseen putken sijaan takanalla olleelle hypylle ja muurille. Toinen hankala kohta oli yllättäen 16. este, josta Hilla tuli moneen otteeseen ohi. Hillan sai parhaiten kokoamaan itsensä 2. esteelle kun antoi kunnon jarrutuskäskyn. Tällöin 3. esteen takaakierto oli helpompi ja sen sai sieltä oikealle esteelle, mutta silti oli pakko jäädä varmistamaan että ei häivy omille teilleen. Pujottelun haki todella hienosti joka kerta itsenäisesti (jäin aika pahasti jälkeen). Kaikki kontaktit teki myös hienosti, myös puomin vaikka jäin odottamaan keinun kohdalle. 10-13 väli onnistui myös hienosti.

Perjantaina taas kentälle treenaamaan tokoa. Hillalle liikkuroituna ruutu (kahdesti), seuraaminen, kaukot ja luoksetulo. Ruudun eteenmeno onnistui ekalla toistolla erinomaisesti. Sitten kun vaihdettiin ruudun paikkaa, niin lähti taas vinoon. Muussa ei ollut mitään suurempia ongelmia. Tinjalle häiriöitä ruutuun menoon ja kaukoihin. Kaukoista selvisi aika hyvin, mutta ruudussa erehtyi aika monesti reagoimaan häiriöihin. Liekki harjoitteli taas sivistynyttä käyttäytymistä ja sen lisäksi seuraamista ja noutoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti