sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Ja taas viikon treenit


Maanantaiaamuna tokoilemaan hallille. Hillalle eteenmenoja tyhjälle teipatun ympyrän yli parista suunnasta. Nämä sujui ihan kohtalaisesti, suuntaa vaihdettaessa jouduin näyttämään linjan. Hilla jumppaili myös kaukoja ja taas on yhden tassun liikuttelu aika herkässä. Kurreakin pitäisi muistutella. Hillalle myös seuraaminen liikkuroituna. Asenne siinä hyvä, hitaassa edisti aika voimakkaasti ja siirtymissä tuli nyökyttelyä.

Tinjalle myös eteenmenoja, mutta Tinja sai tehdä ensin korotetulle alustalle ja vain yhteen suuntaan. Tinjallekin piti käydä näyttämässä linja, kun tehtiin lopuksi pari tyhjään lähetystä, vaikka ne olivat samaan paikkaan kuin missä alusta oli ollut. Tinja harjoitteli myös kartion kierrossa pysähtymisiä eri asentoihin. Erotti eri asennot, mutta maahanmenossa selkeästi valahti eniten. Tunnari liikkuroituna ja tässä Tinja oli tosi huolimaton ja heitteli taas kapulaa.

Liekki harjoitteli hallissa kapulan pitoa (pieni vastaanveto), kartion kiertoa sekä perusasentoon hakeutumista. Liekin oli selkeästi tällä kertaa vaikea keskittyä hallissa alkuun, mutta saatiin kuitenkin treenit onnistumaan. Kiertämisen Liekki on melko hyvin jo sisäistänyt.

Illalla sitten uudet treenit ja Hilla harjoitteli A:n kontaktia, Tinja teki yhden tunnarin liikkuroituna. Oli edelleen huolimaton nostossa, mutta oli siistimpi kuin aamulla. Liekki kertaili aamuisia juttuja.


Tiistaina käytiin rally-tokon SM-treeneissä, jossa ratana oli Jyväskylä 25.9.2016 rata. Samalla radalla merkki (hankalasti putkea kohti), putki, oikealla peruuttaminen, poispäinperuuttaminen ja hyppy. Tinja yllätti ja meni kahteen otteeseen radan oikein kivasti läpi. Ensimmäiseltä radalta olisi tullut reilu 90 pistettä, jopa yli 95 pistetttä. Hillalla oli sitten enemmän (pieniä) vaikeuksia; seisoi oikealla seuraten istumisen eikä tahtonut tulla suoraan seisomaan eteen. Minulla paloi taas käpy Hillan virheisiin. Pitäisi vaan yrittää muistaa, että Hillankaan kanssa virheet eivät maata kaada. Hilla oli tosi hienosti käytösruudussa kolme minuuttia oikealla sivulla seisten. Kontakti ei tippunut kertaakaan. Illalla vielä treenailtiin muutamaan rally-tokon radalla vaikeaksi osoittautunutta kohtaa ilman kylttejä.

Rally-tokon treenailtavaa lista:
- Merkin ja kylttien erottaminen toisistaan
- Suorana eteen seisomaan tuleminen sekä suoraan peruuttaminen
- Tinjalle vielä varmuutta oikealle seuraamiseen
-Hillalle oikealla seuraten liikkeestä istuminen

Liekin treeneihin tiistaina lisättiin miniruutu. Sen sisäänajo onnistui vähän liiankin hyvin, koska Liekki ei olisi tahtonut enää tulla ruudusta pois. Kapulan pito on edennyt siihen vaiheeseen, että olen aivan hetkeksi irrottanut otteeni kapulasta. Nämäkin on sujuneet ihan kivasti ottaen huomioon, että kapula on vielä toistaiseksi hieman liian suuri Liekille. Lisäksi perusasento on nyt vaadittu erittäin minimaallisilla avuilla ja hetken asiaa pohdittuaan Liekki lähti itse tarjoamaan perusasennon paikkaa.


Keskiviikkoaamuna käytiin hallilla treenaamassa. Liekille jatkui samat jutut mitä tehtiin edellispäivänä ja koosteen Liekin treeneistä voi katsoa videolta.

Hilla teki eteenmenoja ja tehtiin nyt kaikki tyhjälle ilman myöskään teippimerkkauksia. Katsottiin vaan suoruus maton reunoista ja liikuttiin lähes joka toistolla hieman eri paikkaan. Miniruutu meinasi olla Hillalle paha, kun sen vierestä olisi pitänyt juosta. Luoksetuloihin liitettiin nenäkosketus loppuun ja sillä saatiinkin Hilla tulemaan reippaaman näköisemmin se viimeinenkin pätkä. Samaa kokeiltiin liittää tunnariin, mutta nenäkosketuksella ei ollut ihan samanmoista vaikutusta siinä ja Hilla piti ensin kannustaa nousemaan ylöspäin kapulan kanssa. Kierron liittäminen tunnariin sen sijaan toimi varsin hyvin. Hilla kerkisi tehdä myös kaukojumppaa, kertailla liikkeestä istumista molemmissa seuraamisissa ja harjoitella eteen seisomaan tulemista.

Tinja treenaili taas kierron kautta pysäytyksiä ja myös tunnaria, joka sujui ihan hyvin. Tinjakin pääsi jumppailemaan kaukoja. Tinja harjoitteli myös peruuttamista rimojen välistä. Seuraavalle kerralle pitää laittaa kuja jostain painavemmasta, koska Tinjaa ei tunnu haittaavan rimoihin osuminen.
Torstaiagilityssä tehtiin Hillan kanssa vain A:n ja puomin kontaktit, sekä avokulmat ja leieröinti pujotteluun. Kontaktit teki ihan siivosti ainakin nyt, kun palkkaili. Avokulma hieman haastava, mutta sillekin saatiin ihan kivasti onnistumisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti