sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Ja ne viikon treenit...

Viime viikonloppuna käytiin katsomassa Miiko-pentua.
Päivitykset raahaavat aika pahasti jäljessä...

Maanantaina hallilla treenaamassa. Tinja ja Hilla tekivät molemmat samanlaiset häiriöharjoitukset eli juoksivat lelujen ja namialustojen yli sekä tekivät kaukot namialusta edessä ja kartiot molemmin puolin (jotta eivät päässeet väistämään namialustaa). Hilla suoriutui luoksetulosta hyvin, kaukoissa edessä oleva namialusta oli Hillan mielestä ihan kamala ja vaati hetken totuttelua, että suostui ylipäätään tekemään mitään vaihtoa. Tinjan kanssa sai sitten polkea enemmän jalkaa maahan ja todeta, että nyt tottelet ja teet kunnolla. Tinjan mielestä namialusta kaukoissa oli vielä kamalampi kuin Hillan mielestä. Hilla teki myös eteenmenoja korotetulle alustalle useista suunnista niin, että alusta pysyi koko ajan paikallaan. Nyt joutui korjaamaan useamman kerran, vaikka itse lähetysmatka olikin lyhyt.

Liekki joutui ensimmäistä kertaa jäähylle, koska tein itse liikaa toistoja ja Liekki ei jaksanut ihan keskittyä. Kapulan pito on edennyt mukavasti ja vaihteeksi on laitettu kapula maahan ja Liekki on saanut nostaa sen itse, niin saa paremmin tasapainotettua kapulan suuhunsa. Perusasento vielä hakee paikkaansa, mutta pikkuhiljaa Liekki näyttää oppivan senkin. Miniruutuakin tehtiin taas.


Tiistaina treenattiin ulkokentällä. Hilla harjoitteli hyvin lähekkäin laitetuilla ohjatun kapuloilla suuntia sekä kapulan pitoa kierron kautta. Hilla teki myös pätkän seuraamista. Tinja teki myös saman ohjatun harjotuksen ja yllättävän hyvin hoksasi sen. Tinjalle myös vahvistettiin seisomisessa pysymistä tönimällä sitä. Liekki teki omia samoja treenejään joita on jo pitemmän aikaa tehty. Perusasento alkaa pikku hiljaa hahmottua. Kosketusalusta on sellainen taikamatto, johon vaan ilmestyy nameja, joten siitä ei kannata lähteä pois. Muut koirat paitsi Tinja tuntuivat aika väsyneiltä.

Keskiviikkona mentiin taas kaikille koirille täysin uudelle kentälle treenaamaan. Molempien koirien kanssa keskityttiin häiriöharjoituksiin ja Tinjalle tehtiin samoja harjoituksia mitä lauantain Mariannen koulutuksessa. Tinjalla oli hyvin vaikeaa. Hilla teki aika samoja juttuja. SIlle oli heti tosi helppo pysyä paikallaan houkuttelusta huolimatta. Sen sijaan lentävä lelu luoksetulon aikana oli huomattavasti vaikeampi. Liekki keskittyi varsin kivasti ja teki omia perustreenejään sekä luoksetuloa.Torstain agilitytreeneissä Hilla harjoitteli sylkkäriä esteelle, joka oli Hillalle varsin haastava, kun ei millään olisi malttanut tulla esteen ohi käteen kiinni. Harjoiteltiin myös pujottelu-putkierottelua, joka meni yllättävän hyvin. Hilla haki pujottelun tosi hyvin. Sen sijaan haastavempaa oli malttaa pujotella loppuun saakka, kun kepit olivat melkein aitaan kiinni. Puomille harjoiteltiin, että Hilla malttaisi mennä loppuun saakka, vaikka itse jäisin odottamaan taakse ns. valmiina ohjaamaan seuraavan esteen. Kosketusalustalla tämä meni tosi hyvin. Liekkikin treenasi sivussa omia juttujaan.Perjantaina jatkui taas tokojutut. Hallissa olikin rakennettu koko hallin kattava rata, mutta ihan hyvin sinne sekaan mahtui. Sekä Tinja ja Hilla saivat kokeilla uusia häiriöitä kaukoissa, kun olin ostanut niitä varten liikkuvat lelut. Tinjaa kiinnosti selkeästi lelut kovasti, mutta pystyi silti tekemään vaihdot! Hillaa ei taas häirinnyt yhtään, mutta teki varsin täpäkästi kaikki vaihdot. Hilla oli muutenkin tosi täpäkällä tuulella ja teki tosi hienon luoksetulon stopeilla ja hyvin vauhdikkaan eteenmenon korotetulle alustalle. Tinjan häiriöharjoitukset jatkuivat ja se sai erotella ruudun sijaintia esteiden lomasta sekä hakea ohjatun kapuloita ruudun edestä sekä esteiden välistä. Liekki teki sitten omia tylsiä vauvatreenejään eli perusasentoa, kapulan nostamista ja luoksetuloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti