tiistai 18. huhtikuuta 2017

Viikon päivitykset

En ole kerinnyt päivittää blogiin tapahtumia yli viikkoon, joten laitetaan nyt kaikki kerralla.


Viime viikon lauantaina Tinja kävi tokokokeessa. Melkein jäi Tinja uudeksi apinaksi Ähtärin eläinpuistoon.

Paikkamakuu 8
Tuplakäsky maahanmenoon (ei keskittynyt), muuten kai hyvin?
Ruutu 9
Tinja pirulainen juoksi takanauhan päälle seisomaan eikä meinannut tulla sieltä pois. Ja seuraavaksi siirtyi sitten makaamaan etunauhan päälle. Saatiin uusia ruutu (onneksi), koska tuuli oli siirtänyt nauhaa yli puoli metriä paikaltaan. Uusinnalla teki muuten siivosti, mutta haukahdus tuli maahanmenossa. Malttoi uusinnallakin mennä pelottavan taakse.Tinjan kanssa voisi käyttää useamminkin uusin-korttia.
Tunnari 5
Tinja ei ollut taaskaan katsonut minne liikkuri vie kapulat ja suuntasi ensin ruutua kohden, pysähtyi ja katseli vaan, että ei täällä mitään kapuloita ole. Kädellä jouduin näyttämään suunnan missä kapulat oli. Etsintä oli kyllä nopea, mutta heitteli sitten vielä kapulaa koko palautuksen...
L-liike 10
S-M. Maahanmenossa piti vähän katsoa minkä asennon otti, kun Tinjasta ei aina tiedä minkä asennon vetäisee hatusta. Seuraaminen oli oikein kivaa.
Ohjattu nouto 0
Ja taas Tinja ei katsonut minne liikkuri vei kapulat. Ensin suunnattiin kehän laidalla olleelle kartiolle. Sitten oikealle kapulalle ja vasta sieltä parin lisäkäskyn jälkeen vasemmalle haettavalle kapulalle. Olin valkannut Tinjalle liian isot kapulat (tai liikkuri otti liian isot?) ja Tinja nosti kapulan aika nihkeästi.
Seuraaminen 10
Ei ehkä nyt ihan kympin seuraamista, mutta oli oikein kiva ja parhaita Tinjan koeseuruita. Peruutuksessa hieman irtosi sivusuunnassa, mutta peruutti suoraan.
Kaukot 10
Minusta liikahti hieman ainakin toisessa seisomisessa.
Luoksetulo 8
Tinjan jarrut olivat taas hieman epäkunnossa. Muisti sentään tulla vasemmalle perusasentoon.
Hyppynouto 6
Metallikapulan nosto vasta tuplakäskyllä, mutta nouti vaikka ohjattukin oli ollut vaikea! Hypyllä hieman autoin käsimerkillä.
Kokonaisvaikutus 10

Tinjalle VOI2 242 pistettä ja sijoitus 1./3. Jälkeenpäin ajateltuna ihan hyvin meni. Tinja teki tosi hyvällä asenteella ja osaisihan se liikkeetkin. Jos siis ei soveltaisi omiaan. En ymmärrä miten Tinjan mielikuvitus riittää keksimään aina jotain uutta. Suurimpana ongelmana selkeästi se, että Tinja ei seuraa liikkurin toimintaa lainkaan.

Viime viikon maanantaina käytiin pienellä porukalla treenaamassa hallilla. Päälimmäisenä muistikuvana on, että Hilla mokasi pahasti paikallaanolojen luoksetulo-osuuden. Taas tuli pientä harhailua ennen perusasentoa ja multa paloi käämit. Lauantain pikkutreeneissä sitten tajusin, että Hillalle on kasvanut odotusarvo luoksetuloissa leluille suureksi ja kun mulla ei olekaan lelua jolle saa rynnätä, niin Hilla rupeaa katselemaan missä se lelu on. Harmittaa, että tuli reagoitua tarpeettoman voimakkaasti virheeseen, vaikka Hilla heti petrasi. Hilla taisi myös tehdä kapuloiden pitoa kierrossa sekä ainakin ruudun eteenmenoa (ja ruutuunkin asti pääsi ainakin kerran ja stoppi oli ihan huono). Eteenlähetykset olivat tyhjälle ja ensimmäinen stoppi oli varsin kiva, mutta sitten Hilla ei malttanut enää kunnolla edetä pidemmälle kuin sen matkan mihin oli ensimmäisen kerran pysäytetty ja palkattu.

Tinjalle treeni, jossa liikkuri vei tunnarikapulat piiloon. Oli liian vaikea ja olisi pitänyt rakentaa harjoitus ihan toisin. Liekkikin treenasi ja Liekki oli tosi magee. Ei välittänyt mitään vieraista koirista ja keskittyi hienosti omiin treeneihinsä. Ja tärkeintä, ei pissannut halliin!

Se fiksu koira...


Tiistaina ja keskiviikkona Hilla kävi tekemässä jälkeä! Oli vähän erilaista tehdä, kun oli kokenut jälkiharrastaja katsomassa mitä tyhmää me tehdään. Ensimmäisenä päivänä tehtiin “lyhyt” jälki, jonka päässä yksi keppi. Hilla meni tämän oikein kivasti, mutta saatiin noottia siitä, että Hilla kaarteli tuulen mukana jäljen päältä pois. Keppiä ei osannut oikein ilmaista, kun oli vieras haju. Pysähtyi kyllä sille kohdalle. Toisena päivänä hieman pitempi jälki ja yksi kulma sekä pari keppiä. Puututtiin tiukemmin, jos Hilla yritti lähteä jäljen päältä. Hilla oli välillä hämillään, mutta hyvin selvitti alun epävarmuuden jälkeen. Kepitkin jo pystyi “ilmaisemaan”. Kulmalla Hilla pyöri jonkin aikaa, mutta selvitti sen kuitenkin itse.


Torstaiagility
Tehtiin Tornion EO-karsintojen maksien rataa, koko halli käytössä. Tinja tuurasi Hillaa, kun Hilla lepäili kisoja varten. Tinjalla oli hirmu hauskaa eikä se ihan pahintaan esittänyt. Toisella radalla haki jo esteitä itsenäisemmin, kun muisti mistä oli kyse.


Perjantaina ja lauantaina käytiin agilitykisoissa. Ohjasin itse kuusi rataa ja kaveri lainasi Hillaa kahdelle radalle. Yhtään nollaa ei tullut. Hallin pohjana oli erikoinen ratkaisu hiekkaa laitettuna tekonurmen päälle ja ilmeisesti sen takia Hilla hyppi ensimmäisenä päivänä tosi huonosti ja tiputteli joka radalla yhden riman. A:n alastulokontaktin yli hypittiin myös järjestelmällisesti, joten Hilla on ilmeisesti jossain välissä kerinnyt oppia väärän suoritustavan.

Perjantain kaksi ensimmäistä rataa meni ihan räpellykseksi ja kerkisin ajatella, että nyt ei kyllä hetkeen kisata (tai siirretään jopa Hilla takaisin kakkosluokkaan). Hilla sitten petrasi toisen tuomarin radoilla ja teki tosi hyviä ratoja!

3D-hyppäri HYL


Tällä radalla tipahteli ihan tosi paljon rimoja, joka ei ole yhtään normaalia Hillalle. Pujottelussa jäin liiaksi seuraamaan koiraa ja unohdin koko seuraavan esteen ja juoksin vahingossa liian pitkälle. Hilla sitten kerkisi hypätä takaa ylimääräisen hypyn. Koska oltiin jo hyllytetty niin yritin toiseksi viimeiselle esteelle sylkkäriä, mutta ei Hilla siihen suostunut tulemaan.


3C-agilityrata 15vp


Hilla ei tullutkaan alun niistoon, mitkä se yleensä hallitsee hyvin! Olin ehkä ohjauksessa hieman hätäinen. Muut rävellykset voi sitten katsoa videolta. Hilla ei oikein jostain syystä tuntunut hakevan esteitä tällä radalla niin hyvin kuin normaalisti.


3B-agilityrata 10vp


Tällä radalla kamera ei toiminut eikä rataa saatu videolle, joka on harmi, koska Hilla teki aivan täydellisen radan. Kenenkään siis ei tarvitse uskoa, että me joskus ollaan osattu tehdä agilityä. Harmillisesti yksi rima tipahti ja Hilla loikkasi A:n alastulokontaktin yli. Aika oli kolmanneksi nopein ja olisi riittänyt puhtaalla radalla voittoon. Rata ei ollut edes helpoimmasta päästä ja nollia tuli aika vähän.

3A-hyppäri 10vp


Tämäkin rata meni varsin kivasti. Alkua en ohjannut ihan niin kuin olin alunperin suunnitellut, mutta hyvinhän Hilla meni takaa ohjaamallakin ja kesti todella hyvin jyrkän takaaleikkauksen pujotteluun. Hilla kerkisi lenkittää aika pitkälle radan puolessa välissä, kun unohdin radan. Hilla ei yllättäen tullut päällejuoksuun, ehkä oltiin jo molemmat hieman väsähtäneitä.


3H-agilityrata 10vp


Taas samat perusvirheet eli A:n alastulokontaktin yli loikkaaminen ja renkaan hajotus. Muuten mentiinkin ihan kivasti rata järjestyksessä läpi. Loppua en toisin ohjannut niin kuin olin alunperin suunnitellut.


3E-hyppäri HYL


Ehkä oli ihan hyvä, että tämä rata ei tallentunut videolle, koska Hilla oli vaan ihan sika ja pokkana häipyi pujotelusta väärään päähän putkeen selän takaa. Kerkisin vielä huutaa, että sinne et mene, mutta ei Hilla halunnut totella. Ei toisin kääntynyt samaisesta putkesta tarpeeksi putkijarrulla vaan yritti hakea pujottelun uudestaan. Takaakierron ohjasin itse huonosti ja siksi hyppäsi väärältä puolelta.

Nämä radat olivat kaverin ohjaamia:

3G-agilityrata HYL3F-agilityrata HYLLauantaina isot koirat tekivät hyvin lyhyet tokotreenit ulkona. Tinja oli varsin kivan tuntuinen ja teki hyvin seuraamista, jääviä ja kaukoja. Luoksetulokin oli ihan kiva, vaikka ei Tinja edelleenkään halua pysähtyä. Hillakin oli ihan kiva ja painotettiin sen kanssa luoksetuloihin.Maanantaina käytiin kahdesti hallilla treenaamassa tokoa. Aamulla Tinjalle liikkuroitiin ohjattu ja tunnari ja molemmissa Tinja oli ihan surkea. Ohjatussa lähti sitkeästi väärälle kapulalle ja tunnarissa ruutuun... Tunnari saatiin jotenkuten onnistumaan, kun tehtiin se lyhyemmältä matalta. Illalla samat kuviot, mutta molemmat liikkeet menivät jo paremmin vaikka Tinja ei edelleenkään lähtenyt heti suoraan vasemmalle ohjatussa ja tunnari tehtiin huomattavasti lyhyemmältä matkalta. Illalla Tinja teki paikkiksen.

Hilla teki aamulla oikein kivoja eteenmenoja korotetulle alustalle ja viimeisen tyhjälle, jonne tykitti ihan täysiä. Ensimmäisellä toistolla toisin lähti vinoon, mutta korjasi aika rennosti korotetulle alustalle, joka ei ole aikaisemmin ollut itsestään selvyys. Hilla teki kaukojumppia ja oikea takatassu halusi sitkeästi stepastella. Illalla Hilla kerkisi tehdä vain pari luoksetuloa; toisen pysäytyksillä ja toisen läpijuoksuna. Hilla teki tosi hienot stopit. Pieni vauhdin hidastus tuli loppuun, mutta ei kuitenkaan paha.Liekki on treenaillut ahkerasti kaikennäköistä. Liekki osaa melko hyvin istua pelkällä sanallisella käskyllä, maahan se osaa mennä välillä pelkällä sanallisella käskyllä mutta vaatii usein vielä käden tueksi. Perusasentoa ollaan harjoiteltu ahkerasti ja Liekki alkaa malttaa pysyä paikallaan sen aikaa, että saan oman selän suoraksi. Liekki selkeästi pyrkii heti kääntymään ja ottamaan kontaktia silmiin, mutta tähänkin on saatu malttia ja Liekki jaksaa paremmin istua sivulla. Liekille on vähän opeteltu koskettamaan tassulla kosketusalustaa, hieman naksuteltu peruutuksen alkeita ja uutena asiana lähdettiin opettelemaan namialustalle etenemistä. Ja vähän on opeteltu myös tassun antamista, koska jokainen kunnon koira osaa antaa tassua. 

Ja Liekki on ollut oikein reipas kisaturisti. Pääsiäisen aikana se kävi kahdella uudella hallilla ja ei ollut moksiskaan. Pystyi hyvin treenailemaan niissäkin.


Liekki tykkää leikkiä metallikapulalla.

Perhepotretti. Hilla ei arvosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti