sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Keskiviikon tokokoe


Hieman on jälkijunassa päivitykset. Keskiviikkona oli molempien koirien tokokoe. Hillan koe oli jaettu useampaan osaan.

Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 9½
Kiinni liikkurissa, joten meni huonosti maahan. Luoksetulossa hidastelua ja edelleen oli liikkurissa kiinni.
Ruutu 7½
Katsoi virittelyssä hyvin eteen, mutta siirsi sitten katseensa oikealle ja katsoi uudelleen hyvin eteen. Eteenmenossa lähti voimakkaasti oikealle eikä mitään ajatusta mitä oli tekemässä. Lisäkäskyllä ympyrään (toisin meinasi ampua yli). Ruutuun meno hyvä, pysäytys ok, samoin maahanmeno. Seuraamaan tulo hyvä.
Kiertohyppynouto 7
Ei ollut katsonut kartion paikkaa! Katsoi toista estettä, mutta en tajunnut yhtään kiinnittää tähän huomiota, koska Hilla vaan ei tee virheitä. Lähti kiertämään koko esteen, löysi kuitenkin kartion. Saatiin uusia liike, koska liikkuri oli unohtanut viedä kapulat. Uusinnalla kierto hidas ja kaartoi hiemna. Maahan meni ihan ok. Lähti väärälle kapulalle ja tarvitsi korjaukseen lisäkäskyn.
Zeta 9½
Maahanmeno hieman hidas. Istuminen nopea, mutta vino. Seisominen hyvä, samoin seuraaminen.
Luoksetulo 10
Oli taas väleissä hidas, mutta tuli kohtuullisen tasaisesti joka välissä. Ok stopit.
Tunnari 10
Hyvä etsintä ja nosti heti oman kohdalla. Palautuksesa tiputti raville varsin aikaisin ennen perusasentoa.
Kaukot 7
Kaksi tuplakäskyä (S-I ja I-S), jota ei ole tehnyt pitkiin aikoihin. Lisäksi osittain vajaita vaihtoja. Ei toisin liikkunut milliäkään.
Ohjattu nouto 9
Hyvä merkki, hyvä haku oikealle. Palautuksessa pientä hidastelua ja kapula kolisi hampaissa aika voimakkaasti.
Seuraaminen 8½
En tiedä oikein tarkkaan mikä tässä oli pielessä. Ainakin rytmi oli vaikea saada oikeaksi, kun koko ajan oli pysähdyksiä. Peruutuksessa Hillan paikka väljeni ja aukesi hieman ulospäin. Sivuaskelissa ei ollut täysin suora. Kontakti tipahti hetkeksi, kun liikkui tuomaria päin.

Yhteensä Hillalle 276 pistettä, EVL1 ja sijoitus 1./2. Hilla teki tosi isoja virheitä (ruudun eteenlähetys, kiertohyppynoudon sekoilu x 2 sekä kaukojen tuplakäskyt). Hilla kuitenkin teki todella hyvällä asenteella ja osasi seurata hyvin kehään ja liikkeiden välissä. Itselläni ei taas pysynyt homma kasassa ja ärsyynnyin ihan turhaan alun virheistä (ja mentaalivalmennusluento oli ollut edellisenä päivänä, heh), joka sitten näkyi lopulta kaukoissa. Pitäisi opetella vaan Hillankin kanssa ottaa rennommin ja olla välittämättä virheistä. Tinjan kanssa se jo onnistuu hyvin.


Tinjalle VOI2 250,5 pistettä ja sijoitus 2./3. Tinja teki todella hyvällä asenteella ja aivan mielettömän hyvin. Silti se ei riittänyt ykköseen. Tällaiset kokeet on kauheampia kuin ne, joissa Tinja heittää koko homman läskiksi. Tuleekohan sitä viimeistä ykköstä koskaan?

Paikkamakuu 9½
Hidas maahanmeno, mutta meni yhdellä käskyllä. Oli kuulema alussa hieman haistellut, mutta muuten oli hyvin.
Seuraaminen 8½
Tinja teki oman tasoisensa seuraamisen. Tuomarin mukaan saisi olla tiiviimpi.
L-liike 8
Pistevähennyksiä todennäköisesti siitä, että tuli vahingossa varmisteltua liikaa. I-M asennot, molemmat oikein.
Luoksetulo 5
Tinja ei meinannut pysähtyä ollenkaan vaan tarvitsi tuplakäskyn. Ei ole pitkään aikaan tehnyt tuota. Ja vielä lopuksi hyppäsi vasten ennen perusasentoon tuloa. Sitäkään ei olla pitkään aikaan nähty.
Ohjattu nouto 9
Meinasi jäätyä lähtöpaikalle ja seuraamiseen siirtymisessä tuli pieni viive. Noutoosuus todella hieno ja vielä vasemmalle.
Tunnari 8
Tuplakäsky taas lähetykseen, mutta oli muuten tosi reipas ja nosti lähes heti oman kohdalla: viereinen piti  vielä tarkistaa.
Kaukot 8
Tuomari ei huomannut, että jouduin parissa vaihdossa antamaan tuplakäsimerkit. Vielä selkä yleisöön päin tekeminen on haastavaa. Tuli seisomisessa hieman eteen.
Ruutu 9
Kiersi ruutuu sivusta vähän kuin olisi kiertänyt kartion, mutta osui ihan hyvin ruutuun. Ei muistanut haukkua.
Metallihyppynouto 5
Heitin kapulan ihan totaallisen vinoon ja varmistelin palautuksen hypyn kautta sanallisella että käsimerkillä. Muuten Tinja oli oikein reipas.
Kokonaisvaikutus 10


Maanantaina käytiin hallilla treenaamassa. Molemmat koirat tekivät paikkiksen ryhmässä. Tinja meni ensimmäisellä käskyllä maahan, joten sen tavoite saavutettiin. Hillakin oli oikein hieno, vaikka luoksetulossa tulikin pieni mietintä, kun ylimääräinen henkilö seisoi niin lähellä minua. Tuli tosi hyvä häiriötreeni. Molemmat koirat tekivät samat liikkeet. Hillalle toisin eteenmeno ilman liikkurointia ensin korotetulle alustalle, jota Hilla ei edes alkuun nähnyt mutta eteni silti hienosti suoraanja osui kohdalle.Välissä pari tyhjälle lähetystä ja yksi lähetys tyhjältä ruutuun. Kaikki meni todella kivasti.

Liikkuroituna sitten tehtiin Tinjalle ensin ruutu, vastakkaiseen suuntaan ohjattu ja tunnari ruudun viereen. Ruudussa Tinja haki ensin matkan varrella olleen kartion, mutta mietti selkeästi itse että nyt ei mene oikein ja korjasi hyvin lisäkäskyllä ruutuun. Tämä siis lasketaan onnistumiseksi. Ohjattu ja tunnari oli oikein hienoja. Hillalle ohjattu ja tunnari liikkuroituna. Ohjattu meni oikein kivasti, ainoastaan pieni lipsahdus palautuksessa hidasteluun ja kapulan pyörittelyyn. Tunnari muuten hyvä, mutta ei nostanut heti oman kohdalla vaikka sen selkeästi tunnistikin ja käytti hieman suussa.

Tokokoiran alku.

Liekki teki omia tylsiä alkeistreenejä. Toisin Liekin kanssa harjoitellaan jo istu- ja maahankäskyjen erottelua. Kai se on lapsinerolle kohta opetettava seisominenkin, niin on jäävät kasassa ennen kuin koko koira osaa seurata. Perusasennon haussa on vielä paljon treenattavaa ja käsiavun häivyttämistä vaikka selkeä ajatus Liekillä onkin jo paikasta. Nouto on mennyt paljon lyhyessä ajassa eteenpäin ja nyt jo vahvistellaa pitkään kapulasta kiinni pitämistä. Liekillä on aika luonnostaan tasainen hyvä ote, niin tätä ei tarvitse ihan hirveästi treenailla. Noutoa ei todellakaan lähdetä saalisvietin kautta opettamaan, koska kokeilulla Liekki jo tapporavisti kapulan. :D  Liekille kokeiltiin ensimmäistä kertaa maanantaina luoksetuloa niin, että kaveri piti kiinni ja minä kutsuin kauempaa. Toisella kerralla oli oikein terästäytynyt, kun olin lähtenyt kävelemään kauemmas.

Keskiviikkona Liekin tylsiin treeneihin lisättiin rauhallista kapulan pitoa kolmeen sekuntiin ja kovaa juoksemista namialustalle kauempaa. Nälkäinen Liekki juoksikin aika kovaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti