maanantai 13. maaliskuuta 2017

Tällaisia kokeita


Lauantaina käytiin molempien koirien kanssa tokokisoissa. Päivästä tuli pitkä, sillä Tinja aloitti oman kokeensa aamulla klo 9 ja Hillan koe alkoi 13.30 ja yksilökehässä taidettiin olla jossain kolmen jälkeen. Tinjalle tänään VOI2 247,5 pisteellä ja sijoitus 3./8 (yhden pisteen päässä voittajasta).

Paikkamakuu 10
Ohjattu 9
Ihan hyvä seuraaminen “merkille”, pysäytyksessä jäi hieman vinoon. Haku oikealle hyvä, takaisinpäin hieman mutkitteli.
L-liike 6½
Seuraaminen ok. Seisomisessa hieman valui (odota-käskyllä), istumisen seisoi, mutta tuplakäskyllä istui.
Ruutu 7
Tinja jäi jostai syystä ihan ruudun eteen nuuhkimaan maata, toisella käskyllä meni hyvin ruutuun. Seuraamaan tuli hieman huonosti.
Seuraaminen 7
Alkuseuraaminen oli haparoivaa, mutta Tinja seurasi loppupätkän suunnilleen omalla tasollaan. Pitkä peruutus aika löysä, lyhyessä kääntyi ympäri.
Luoksetulo 6
Valui aika paljon stopissa ja päätti sitten tulla oikealle puolelle perusasentoon.
Metallihyppynouto 8
Tinja oli varsin reipas.
Tunnari 8
Tinja ei vissiin ollut taaskaan katsonut kapuloiden vientiä, joten oli ihan pihalla lähetyksessä. Etsintä oli hyvä: nosti heti kohdalla. Palautuksessa oli silti hidas.
Kaukot 8½
Hieman liikkui seisomisissa. Teki kuitenkin kaikki vaihdot yhdellä käskyllä, kun antoi painokkaammat käskyt.
Kokonaisvaikutus 9
Tinja oli varsin häiriöherkkä tällä kertaa eikä ihan parhaimmassa mielentilassa. Kuitenkin ihan reipas ja teki kaikki liikkeet.


Tinja ei ole nyt moneen kokeeseen peräkkäin nollannut mitään ja pysynyt tasaisesti siinä kakkostuloksessa eli eteenpäin koko ajan ollaan menty. Kunhan vielä saisi häiriöherkkyyden paremmin kuriin, niin Tinjankin pitäisi olla aika tulosvarma.

Hilla sai EVL1 307 pisteellä, KP ja sijoitus 1./12. Tuomarilinja oli hyvin löysä (eri tuomari kuin Tinjalla).

Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 10
Sihteeri oli merkannut tämän virheellisesti lappuun 9½:ksi. Todella hyvin maahan ja keskittyi tosi hyvin. Luoksetulon kohdalla rupesi katsomaan liikkuria, mutta tuli hyvin sivulle.
Luoksetulo 10
Seisominen olisi voinut olla aavistuksen terävämpi ja maahanmeno siistimpi, vaikka levähtikin (kirjaimellisesti) heti maahan. Vauhti tippui aivan liian hitaaksi, perusasentoon siirtymistä ennen haahuilu.
Ruutu 7
Virittelyssä katsoi todella hyvin eteen, mutta liikkurin käskyllä otti kontaktin. Eteni eteenlähetyksessä hieman vinoon oikealle (aika tyypillistä). Lelulle pysäytykset on auttanut sen verran, että ei viitsinyt pysäytyksessä kääntyä ympäri. Yhdellä korjauksella ympyrään. Ruudussa todella huono pysäytys, maahan ok, seuraamaan tulo ok. Ei pystynyt seuraamaan liikkuria päin.
Ohjattu 10
Huono merkki, meinasi kiertää väärin päin mutta muutti mielensä. Huono pysähdys merkille ja hidas. Kapulan nosto hieman ruma, mutta suunta varma. Palautuksessa hidas, pientä pureskelua.
Seuraaminen 10
Perussiisti seuraaminen Hillalta. Hyvä peruutus, hieman aukesi ihan lopussa.
Kiertohyppynouto 10
KIerto hieman laaja, ennakoi pysähdystä, joka olisi saanut olla terävämpi. Haku vasemmalle varma, pyöritti kapulaa todella paljon.
Zeta 10
Seuraaminen ok. Jäävät ok. Seuraamiseen lähdöt ok.
Kaukot 10
Ensimmäinä vaihtona ollut kurre epäonnistui, on vielä liian vaikea pitkältä matkalta kaukojen aloituksena. Muitakin epäpuhtaita vaihtoja, pientä liikkumista S-M ja hieman isompi tassun liikautus S-I.
Tunnari 10
Hyvin kapuloille, hyvä etsintä, nosti heti oman kohdalla. Palautuksessa kuului pari nirsk-ääntä, vaikka kapuloihin ei jäänyt jälkiä. Lisäksi tiputti raville ennen perusasentoa.


Hilla ei tuntunut lainkaan kivalta kokeessa. Tai paikallaanolo-kehän Hilla teki hyvin, mutta yksilöliikkeitä ei enää. Tai liikkeethän Hilla teki, suunnilleen omalla tasollaan lukuun ottamatta kahta epänormaalia mokaa. Onkin ollut aika epäilyttävää, että Hilla onkin mennyt viime aikoina niin hyvin ja syksyllä se oli suurimmassa osassa kokeista ihan kiva. Nyt se ehkä vaan väsähti, ainakin kotiin päästyään se oli ihan poikki ja nukahti suunnilleen niille sijoilleen. Olisi itsekin pitänyt katsoa paremmin kehään mentäessä, että tulee oikeasti hyvin seuraten. En ymmärrä missä Hilla katkaisi seuruun, kun videolla näkyy, että aloitti hyvin. Possukoira kuitenkin sai possuleluja ja se on kaikista tärkeintä.

Maanantaina käytiin vapaatreenivuorolla hallissa miettimässä mitähän sitä seuraavaksi treenaamassa. Tinja ei saanut oikeastaan mitään aikaiseksi paitsi haki eteenmenonameja alustalta. Ja teki vähän kaukoja ja seuraamista molemmin puolin.

Hillalle yritettiin opettaa kaikenlaista uutta: kapulan pitoa niin, että vedin vain toisesta lapasta sivusuuntaan. Tämän Hilla tajusi hyvin ja piteli kapulaa todella nätisti. Tunnarikapulan pitoa nenäkosketuksen avulla, joka oli huomattavasti vaikeampi Hillalle ja kapula olikin lopuksi aika syödyn näköinen. Ongelma näköjään alkaa jo maasta nostosta, koska Hilla yrittää pyörittää kapulan takahampaiden väliin. Eteenmenoja tehtiin korotetulle namialustalle. Tätä ei meinannut Hilla ensin tajuta lainkaan eikä meinannut suostua syömään nameja, vaikka ne oli etukäteen näytettykin. Hilla sai aika hyvin kuitenkin ideasta kiinni ja eteni jopa suoraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti