sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Kaikkia lajeja ja agilitykisat


Keskiviikkoaamuna taas kaverin kanssa treenaamaan hallille. Tinja oli vaihteeksi hyvällä tuulella ja päätti osata kaiken. Ihan ihme tuuliviiri Tinjakin on. Toisin Tinja oli taas varastellut ruokaa parin päivän ajan, joten ilmeisesti liian täydellä mahalla ei voi tehdä. Kiertohyppynouto onnistui kuitenkin nyt oiken kivasti, ainakin kierto-osuudet ja kapulan haku. Pysäytyksissä ja esteen hakemisessa olisi sitten treenattavaa, samoin liikkurihäiriöissä. Tinja juoksi myös häiriöiden yli ruutuun. Ylimääräiset kartiot ruutumaisesti ruudun edessä oli Tinjalle ensin vaikeat ja Tinja tarjosi sitä ruuuduksi, mutta tajusi sitten mennä ihan perille saakka. Tinja kerkisi tehdä myös eteenmenoja korotetulle namialustalle.

Hillan kanssa edistyttiin kapulan pidossa sen verran, että harjoiteltiin tällä kertaa tunnarikapulan pitoa. Kierrot sujuivat hienosti kapula suussa. Hilla ei oikein tahtonut tehdä kapulakosketusta nenällä tai sitten ei vaan tajunnut edestä tehtynä. Nostoissa eniten ongelmia, sillä Hilla meinaa (edelleen) pyöräyttää kapulan liian syvälle. Pidot selkeästi parantuneet ja kiertojen kautta Hilla tuli myös tunnarikapulankin kanssa laukalla perusasentoon saakka. Hilla teki myös eteenmenoja korotetulle namialustalle. Yksi tyhjäkin väliin. Hilla alkaa jo keulia aika pahasti jo virittelystä, mutta ehkä eteenmenoihin tämä juuri ja juuri sallitaan. Pieni kaukojumppa myös Hillalle. Ensi viikolla pitää puuttua enemmän liikkeiden väleihin, koska näköjään Hilla alkaa hieman enemmän tuhmailla niissä.

Keskiviikkona oli myös nose work -treenikerta. Tällä kertaa aloitettiin laatikkoetsinnällä niin, että meille ei etukäteen kerrottu missä haju on. Hilla selvisi tästä hienosti ja osasi aika pian sanoa missä laatikossa haju oli. Lopputreenikerta ei sitten mennytkään niin hienosti. Seuraavaksi harjoiteltiin hajun hakemista kertakäyttömukeista ja Hilla ei meinannut millään tajuta etsiä näistä hajua/tunnistanut sitä. Melkein yhtä vaikea oli kun samat kertakäyttömukit riipustettiin häkin reunoille roikkumaan ja Hilla vaan tarjosi johonkin mukiin nenän työntämistä. Ihan lopuksi tehtiin vielä huone-etsintä, jossa Hilla pitkään yritti tarjota yhtä laatikkoa, jossa oli hämäyshuonelappu (aika tarkka hajuaisti kuitenkin Hillalla on, vaikka ei tarjonnutkaan heti sitä mitä piti etsiä). Löysi kuitenkin lopulta oikean kohteen, mutta paikan uudelleen paikantamisessa hieman kesti. Ei ehkä kuitenkaan hirveän helppo laji!

Torstaiagility


Taas hieman kinkkisempi rata. 4. esteen kääntyi hyvin ennakoivalla valssilla. 7-10 väli ehkä vaikein radan pätkällä. Tein alkuun valsseilla ja sitten kouluttajan neuvoilla persjätöillä, joka ei tuntunut ihan Hillan kanssa omalta ohjaukselta. Persjätöillä oli myös ajoituksen kanssa aika paljon ongelmia, kun Hillalla on niin pitkä laukka-askel. Parhaalta tässä tuntui kouluttajan neuvoma ottaa 8. este päällejuoksuna. 15. este toimi tosi hyvin päällejuoksuna ja sai ihan rauhassa jättää Hillan yksin hyppäämään estettä: luki ohjauksen tosi hyvin. Ihan kivasti kääntyi myös 16. esteen takaakierto-niisto yhdistelmällä. Hillalla tippui aika paljon rimoja tällä treenikerralla. Taisin olla itse aika monesti Hillan tiellä.

Perjantaina käytiin yksin hallissa treenaamassa. Hallissa oli vielä rata pystyssä, joten molemmat koirat saivat huvin vuoksi juosta sen läpi. Tinjalla oli hirmu hauskaa. Koska kentä oli täynnä esteitä, niin piti muuttaa vähän suunnitelmia ja tehdä molempien kanssa sellaisia liikkeitä mitä kentälle sopi. Tinjalle tunnari, jäävät ja kaukot. Tunnari meni tosi hienosti, jäävissä alkuun pientä sotkemista mutta teki sitten kaikki jäävät varmasti. Kaukoissa pientä liikkumista edelleen seisomisissa, mutta ne saatiin aika hyvin kuriin. Hilla teki myös tunnarin ja seuraamista. Tunnari oli selkeästi mennyt paljon eteenpäin ja Hilla palautti kapulan laukalla. Seuraamisessa kiva asenne, mutta edistää melkein puoli metriä. :DLauantain agilitykisoista ei jäänyt sukupolville kerrottavaa. Paitsi Hilla tuntui ohjaukselta kivalta ja oli aika kiltillä tuulella (vain yksi putkeen sukellus). Eikä rimojakaan tippunut yhtään.

A-agilityrata HYL


Tällä radalla 5. esteen takana oli todella pahasti avoin putken pää ja mietin pitkään, että mitenkä meinaan saada Hillan siitä ohi, kun mikään ei tuntunut oikein toimivalta ratkaisulta. Ohjasin sitten 4. esteen päällejuoksuna, mutta Hilla syöksyi silti putkeen pujottelun sijaan. Olisi ehkä voinut toimia, jos en olisi jäänyt liian pitkäksi aikaa 4. esteen taakse. Hilla meni vielä 8. putken jälkeen muurin uudelleen (unohdin huutaa sille, että pitäisi kääntyäkin). 10. putkelta Hilla meni oikein kivasti eteenmeno-käskyllä 11. hypyn, ehkä vähän liian kivasti kun kerkisi aika laajasti kaartaa takana olleen hypyn läheltäkin. Kontaktit teki ihan kivasti.

B-agilityrata HYL


Tällä radalla hyllytettiin 7. esteen jälkeen, jossa Hilla haki pujottelun putken sijaan (eikä edes aloittanut oikeasta välistä, mokoma). Putki-A-erottelu meni tosi hyvin. 13. esteellä Hilla kerkisi hakea putkea, mutta kiltisti kääntyi vielä pois kun huuteli vaan pujottelu-käskyä. 16-18. väliin pieni radan unohdus ja tosi ruma ohjaus, Hilla kerkisi ennen putkea kääntyä puomille, mutta kerkisin vielä pelastaa oikeaan suuntaan. Puomin alastulokontaktille olisi voinut pysähtyä paremmin.

C-hyppäri 5vp


Hyppäri oli todella helppo ja minusta jotain 1. ja 2. luokan välimaastoa helppousasteeltaan. Sama tuomari kuitenkin, joten yllättävän helpon radan rakensi. Nollia ei siltikään ihan hirveästi tullut. Meillä meni rata ihan kohtuullisesti 12. esteelle saakka, jolloin unohdin vaan tyystin radan jatkon ja jouduin hetken miettimään miten se meni. En sitten ihan kunnolla kerinnyt ohjata 13. estettä ja sen jatkoa ja kepit tuli pienenä yllätyksenä Hillalle, joten aloitti ne väärästä välistä. Loppusuora oli tosi hieno ja mentiin todella lujaa. Hilla luki todella hyvin päällejuoksun.

Sunnuntaina oli rally-tokon SM-ryhmän treenivuoro. Käytiin koirien kanssa treenaamassa tekniikkaa. Tinja keskittyi poispäinperuutukseen. Itse peruutusta tehtiin rimojen välistä ja rimoihin ei saanut koskea tai niiden yli ei saanut mennä. Tinjalle oli aika haastavaa aloittaa peruutus niin, että se ei ollut valmiina rimojen välissä vaan joutui peruuttamaan niiden väliin. Tätä siis pitää treenata enemmänkin (ja muutenkin sitä peruutuksen suoruutta). Eteen seisomaan tulemista tehtiin erikseen ja hyvin Tinja muisti käsivihjeen. Sitä vaan pitäisi saada häivytettyä ja yhdistettyä muutenkin liike peruutukseen, jotta Tinja ei heti yrittäisi siirtyä seisomisen jälkeen perusasentoon. Tinja harjoitteli myös oikealla seuraamista (pujottelu kävellen ja juosten, sekä spiraali oikealle) ja Tinja teki sen oikein hyvin. Tätä ei ole edes hirveästi työstetty, mutta paikka tuntuu parantuneen ihan itsestään. Tinja teki myös putki/merkki-erottelua. Merkin pongaaminen on vielä haastavaa, joten sekin kaipaa vielä treeniä.

Hillan tärkeimpänä treenikohteena oli peruutus. Meni hyvin molemmin puolin ainakin tällä kertaa. Hilla kokeili myös rimojen välissä peruuttamista ja Hillalle se oli helpompaa kuin Tinjalle. Pyörähdyksiäkin tehtiin muutama, mutta ei sitten niitä sen enempää työstetty. Oikea puoli oli selkeästi jäyksempi pyörähdysten osalta kuin vasen. Hillalle myös putki/merkki-erottelu. Hilla erotti merkin heti. Myös nätisti putkeen menemistä harjoiteltiin niin, että välillä päästin putkeen ja välillä joutui seuraamaan ohi ja tämän pystyi tekemään oikein nätisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti